gorumcem 22 yasında
anneme anlatınca o da uzuluyor ben bu haldeyim diye..
Ben nisanlıyken kactım esime. 2 aile arasında sorunlar oldu bizimkiler 7 ay sonra vazgectiler esime vermekten beni falan derken oyle yani..
benim babam da abime yengemle evlenmesin diye cok söyledi ama abim körkütük aşıktı.. şimdi körkütük piişman.. ama arada çocuklar var22 yaşında mııııııııııı
allah'ım o da daha küçük ne bu böle kocakarı tavırlar anlamadım gitti
allah bigün biyerlerinden çıkarır
görümcen evlenince senden beter kocaya düşmesin de o zaman görür
ahhh ahhh sölemek geç ama işte demek ailelerin bildiği bişey oluyo
allah kurtarsın arkadaşım
benim babam da abime yengemle evlenmesin diye cok söyledi ama abim körkütük aşıktı.. şimdi körkütük piişman.. ama arada çocuklar var
her zaman tutmuyor be calmişim.
benim eşimin ailesi de eşimin benimle evlenmesini hiç istemediler.daha doğrusu eşimin evlenmesini istememişler meğer.eşimin resti çekmesiyle,Rabbimin yazmasıyla oldu...
şimdi köpekler gibi pişmanlar, her fırsatta özür diliyorlar, nedametlerini nasıl dile getireceklerini bilemiyorlar.
yaşadığım şeylerden mi bilmem, ailelerin bildiği bişey vardır diyemiyorum ben her zaman.
benimkiler gibi sırf egolarına, maddi zaaflarına,komplekslerine yenik düştükleri için engel olmak isteyenler de var.
Dünyamın eşinin, eşinin ailesinin bu vurdumduymazlığına bu rahatlığına hem çok üzülüyorum, hem de hayretler içinde kalıyorum.
Kendi rahatsızlıklarında da bu derece rahatlar mı acaba.
her zaman tutmuyor be calmişim.
benim eşimin ailesi de eşimin benimle evlenmesini hiç istemediler.daha doğrusu eşimin evlenmesini istememişler meğer.eşimin resti çekmesiyle,Rabbimin yazmasıyla oldu...
şimdi köpekler gibi pişmanlar, her fırsatta özür diliyorlar, nedametlerini nasıl dile getireceklerini bilemiyorlar.
yaşadığım şeylerden mi bilmem, ailelerin bildiği bişey vardır diyemiyorum ben her zaman.
benimkiler gibi sırf egolarına, maddi zaaflarına,komplekslerine yenik düştükleri için engel olmak isteyenler de var.
benim babam da abime yengemle evlenmesin diye cok söyledi ama abim körkütük aşıktı.. şimdi körkütük piişman.. ama arada çocuklar var
Dünyamın eşinin, eşinin ailesinin bu vurdumduymazlığına bu rahatlığına hem çok üzülüyorum, hem de hayretler içinde kalıyorum.
Kendi rahatsızlıklarında da bu derece rahatlar mı acaba.
seni tanımadan önyargılı davranmışlar cnm..
her olayda olduğu gibi bundan da istisna aileler var tabi..ama aile gercekten iyi niyetli ve evladını düşünüyorsa tahmin tutuyor..
Öyle tabi.Bizimkilerin mevzusu eşimin iyiliği filan değildi.
Öncelikli düşündükleri oğlan evlenirken masraf olur idi.
Eşim ailesine çok yardım ediyordu, ondan mahrum kalmak istemediler.Nitekim eşimin kendi ailesini kurmasıyla da maddi olarak sıkıntı yaşamaya başladılar.
Bir de benim büyük görümcem inanılmaz komplekslidir.Kendini benimle kıyaslaya kıyaslaya hırs küpü oldu çıktı o dönemlerde.
Afedersin kuduz köpek gibi saldıracak yer arıyordu.
Örneğin evlenmeden önce koltuklarımızı aldık.Kendi paramızla yanlışlık olmasın.Duyduğu gibi beni aradı, ben şimdi gidip o koltukları iade ettiriyorum bilgin olsun dedi.Neden dedim.Kesin çirkin almışsınızdır, ne anlarsınız siz dedi ağzından salyalar saçarak
di mi? hayır genelde bu kadar rahat insanlar mı yoksa bu sadece gelin olduğu için dünyama karşı mı böyle? ama bi garip oldukları gerçek.
kıçını yesinler onlar senin. niye istememişler pardon?
Anaaaaa görümceye bak![]()
Sana ne beeeee, biz beğendik bi de sen mi beğenicen, iyi sabretmişsin babuş ya.
Şunu da kesinlikle eklemeliyim ki SUNİ SANCI asla alMAmak gerek, doğum zaten gerektiğinde başlayacak bir eylemdir, yani bebek ne zaman hazır hissederse o zaman birtakım maddeler salgılamaya başlıyor. Ancak suni sancıda sentetik oksitosin hormonu veriliyor, rahim başlıyor kasılmaya, bebek ne yapacağını şaşırıyor, rahim zaten tümden şaşırıyor. Doğal süreç bozulunca da hooop sezaryen, sezaryenin en büyük nedeni suni sancıdır!!! Hipnozla doğum eğitimi veren uzmanın ağzından duydum ki "Suni sancının ne anneye ne de kimseye bir faydası olmadıgı çok açık artık, ben 2-3 senedir kesinlikle kullanmıyorum" dedi. Oysaki doğal sancılarda Allah anneye sancı aralarında dinlenmesi için fırsat veriyor, bütün hormonlar vücuda sırasıyla ve gerektiği kadar yayılıyor.
Bahsettigim doktor bir de "Eğer anne sancılarla geliyorsa, az açıklığı da varsa eve yolluyorum artık, bu sayede anne çok rahat açılabiliyor, çünki kendini rahat hissediyor evinde" dedi.
Bak şimdi de suni sancıdan tırstım
Arkadaşlar ben de 4,5 aylık hamileyim ve doğum konusunu yaklaşık 2 senedir Türkçe-İngilizce kitaplardan, ciddi sitelerden, gruplardan vs. araştırıyorum. Doğal doğumda en önemli şey kendini olabildiğince rahat ve gevşek bırakmak ve sancı geldiginde iç dünyana dönüp o anı hayal etmekmiş. Rahim kasıldıkça (ki sancı bu aslında) bebeğin doğum kanalında ilerlemesini sağlıyormuş ve doğum kasları ne kadar gevşek olursa doğum o kadar kolay ve çabuk oluyormuş. Hipnozla doğum eğitimi veren bir kadın doğum uzmanı "Rahim yukarıdan bebeği ittirmeye çalışıyor, anne korkudan kendini o kadar kasıyor ki vajina kasları sımsıkı kapanıyor, rahim ittiriyor, vajina kapatıyor, bu böyle saatlerce devam ediyor ve bebek ilerleyemiyor,dolayısıyla doğum ya gerçekleşemiyor ya da çok zorlaşıyor." dedi.
İnterntte sezaryen, epiduralli, normal doğum vs. izleyeceğinize yabancı kadınların evde suda yaptıkları doğumları izleyin, çok cesaret veriyor, en azından ben acayip cesaretleniyorum. "Waterbirth" ya da "homebirth" yazın, inanılmaz güzel videolar var
Alıntı.
Öyle tabi.Bizimkilerin mevzusu eşimin iyiliği filan değildi.
Öncelikli düşündükleri oğlan evlenirken masraf olur idi.
Eşim ailesine çok yardım ediyordu, ondan mahrum kalmak istemediler.Nitekim eşimin kendi ailesini kurmasıyla da maddi olarak sıkıntı yaşamaya başladılar.
Bir de benim büyük görümcem inanılmaz komplekslidir.Kendini benimle kıyaslaya kıyaslaya hırs küpü oldu çıktı o dönemlerde.
Afedersin kuduz köpek gibi saldıracak yer arıyordu.
Örneğin evlenmeden önce koltuklarımızı aldık.Kendi paramızla yanlışlık olmasın.Duyduğu gibi beni aradı, ben şimdi gidip o koltukları iade ettiriyorum bilgin olsun dedi.Neden dedim.Kesin çirkin almışsınızdır, ne anlarsınız siz dedi ağzından salyalar saçarak