2012 Şubat Anneleri

leader

Daimi Üye
Tepki
2.416
heee zararlı şeyleri canın çekiyor ama maşallah ohhh ohhhhhh:(hiç ıspanak,pırasa,karnıbahar,demiyon menü diyosun olmaz hiç taktir etmedim seni hiçççççççççççççç:sinir:
kim demiş hıhh dün canım ıspanaklı kıymalı yumurtalı yemek çektiydi o dediklerin benim haftada fix menulerim aksine hep fast food sayıklıyorum ama yemiyorum 2 aydır yok yane hep sağlıklı beslendiğğim için şişşmıyorum :D
ayyy ben daraldım kızlar ben çıkıyorum.öptüm hepiciğinizi..iyi tatiller iyi haftasonları....p.tesi görüşürüz inşallah

kendine ii bak aslımm p.tesi görüşürüz öptüm denii:utan:

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
merhabaaaaa,

bugün kontrolüm vardı. nasıl mükemmel bir doktorum var benim ya, tüm endişelerimi aldı götürdü -rgulu
öncelikle tosunum 3173 gr olmuş teyzeleri
nst'de sancım çıkmadı. bebişin kalp atışları taşikardikti biraz ama sorun değil dedi doktor. artık doğsa da sıkıntı olmazmış. heran bekleyebiliriz dedi. bir hafta sonra kontrole mutlaka gel dedi. 1 cm açıklık olmuş. normal şimdilik dedi. açıklığı duyunca "aha doğuruyorum" didim, çok heyecanlandım duyduğum an. normal doğum istermisin dedi. ilk tercihim dedim. heh harika o zaman, biraz sabırlı davranırsan rahat bir şekilde normal doğurmanı bekliyorum ben dedi.
minik kuşum da bize yüzünün yarısını bahşetti yine :ask: burnu çenesi ve dudakları. ağzıyla nam nam nam yapıyor, kollarını sallıyordu :utan:
işte böyleeeeeeee. karnın sertleşmesi kasılmaymış, seni rahatsız edecek ölçüde artarsa haftayı bekleme dedi.
ay doğurmaya az kaldı galiba kızlaaaaaaaar :deli:

Maşallah kuzumuza Lidılım sanşaynım... 1 cm lik açılmadan da korkma Allahın izniyle. Benim bir arkadaşımın da 34 üncü haftada 2 cm açılması oldu, şuan 37. haftada şükür ki halen bekliyor. Ama yürüyüş falan yapma, ev işi yapma. Uzat ayaklarını yat dinlen. Haftalık doktor kontrolün harici evden çıkmamaya gayret et. Yemekleri de rica et eşin yapsın ya da annenden rica et biraz erken gelsin...

Ay ben çok heyecan yaptım yaaa, ilk meleğimiz yola çıktııııııı :utan: :utan: :utan:

pikecan

Daimi Üye
Tepki
1.884
oyh teyzemiz bizim eski kilomuzu da hatırlarmıııış :utan:
:D ne bulursam yiyorum, doktorum da şaşırıyor ve sanırım benim kadar heyecanlı. öyle hissetmemi sağlıyor yada. süper süper, bu oğlan çok sevdircek kendini deyip duruyor.
2-3 hafta mı olur bilmiyorum ama artık yola çıktığı kesin kuzum ya Rabbime binlerce kez şükürler olsun. kilosu çok diye endişeleniyordum ama sen normal doğurursun dedi ya, acayip gaza geldim. alsın kiloları tosunum :ninni: 3 haftaya 4000'i bulur. ben de kilo almadım diyordum ama almışım. evdeki baskülümde sıkıntı var sanırım. 65.5 çıktım ayakkabılarla...

merhabaaaaa,

bugün kontrolüm vardı. nasıl mükemmel bir doktorum var benim ya, tüm endişelerimi aldı götürdü -rgulu
öncelikle tosunum 3173 gr olmuş teyzeleri
nst'de sancım çıkmadı. bebişin kalp atışları taşikardikti biraz ama sorun değil dedi doktor. artık doğsa da sıkıntı olmazmış. heran bekleyebiliriz dedi. bir hafta sonra kontrole mutlaka gel dedi. 1 cm açıklık olmuş. normal şimdilik dedi. açıklığı duyunca "aha doğuruyorum" didim, çok heyecanlandım duyduğum an. normal doğum istermisin dedi. ilk tercihim dedim. heh harika o zaman, biraz sabırlı davranırsan rahat bir şekilde normal doğurmanı bekliyorum ben dedi.
minik kuşum da bize yüzünün yarısını bahşetti yine :ask: burnu çenesi ve dudakları. ağzıyla nam nam nam yapıyor, kollarını sallıyordu :utan:
işte böyleeeeeeee. karnın sertleşmesi kasılmaymış, seni rahatsız edecek ölçüde artarsa haftayı bekleme dedi.
ay doğurmaya az kaldı galiba kızlaaaaaaaar :deli:

Ayy tatlım benim masallah guzel bir haberle actım topigi.... Hayırlısı olsun canım hakkınızda...

senlede SAT larımız aynı aslında biliyomusun...... ehehhh ama benim oglan babası gibi biras agırkanlı galiba ehehehehh........

littlesunshine

Daimi Üye
Tepki
1.138
Ayy tatlım benim masallah guzel bir haberle actım topigi.... Hayırlısı olsun canım hakkınızda...

senlede SAT larımız aynı aslında biliyomusun...... ehehhh ama benim oglan babası gibi biras agırkanlı galiba ehehehehh........

aman dursun yerinde kuzum. hazır ağırbaşlı oğlanı bulmuşsun daha ne istiyorsun. benimki de annesi gibi hoppa olcak, yerinde duramıycak :D
sağol güzel dileklerin için :utan:

Maşallah kuzumuza Lidılım sanşaynım... 1 cm lik açılmadan da korkma Allahın izniyle. Benim bir arkadaşımın da 34 üncü haftada 2 cm açılması oldu, şuan 37. haftada şükür ki halen bekliyor. Ama yürüyüş falan yapma, ev işi yapma. Uzat ayaklarını yat dinlen. Haftalık doktor kontrolün harici evden çıkmamaya gayret et. Yemekleri de rica et eşin yapsın ya da annenden rica et biraz erken gelsin...

Ay ben çok heyecan yaptım yaaa, ilk meleğimiz yola çıktııııııı :utan: :utan: :utan:

annem bir aydır bende zaten tatlım. rahatsızlanınca dayanamadı geldi. kayınvalidemi bekliyoruz bakalım şimdi. annem sancılanırsan ben dayanamam diyor. her telefonda onu da çağırıyor :telefon: anne yüreği işte.

37'yi beklerse doğurmak biraz zor olabilir şeker :cokkomik: sağlıkla gelsin de, her vakit kabulümüz artık.

çok heyecanlıyım. tarif edemiyorum :eek:ky:

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
aman dursun yerinde kuzum. hazır ağırbaşlı oğlanı bulmuşsun daha ne istiyorsun. benimki de annesi gibi hoppa olcak, yerinde duramıycak :D
sağol güzel dileklerin için :utan:

annem bir aydır bende zaten tatlım. rahatsızlanınca dayanamadı geldi. kayınvalidemi bekliyoruz bakalım şimdi. annem sancılanırsan ben dayanamam diyor. her telefonda onu da çağırıyor :telefon: anne yüreği işte.

37'yi beklerse doğurmak biraz zor olabilir şeker :cokkomik: sağlıkla gelsin de, her vakit kabulümüz artık.

çok heyecanlıyım. tarif edemiyorum :eek:ky:

Canımcım bebişinin iyi olmasına çok sevindim, biraz daha sabretsin kuzucuk..
Benimde bugün kontrolüm vardı, 33 haftalığım bebiş 2280 g olmuş..
NST ye girdim. Sancı yoktu ve kalp atışı normaldi...
Senin oğlan topiğimiizn ilk bebişi olcak galiba..

littlesunshine

Daimi Üye
Tepki
1.138

merhaba canım,
bebiş iyiydi, az daha sabredecek gibi. ama her an hazırlıklı olmamız gerektiğini üstüne basabasa söyledi doktorumuz. biz de öyle yapmaya gayret edicez artık...

senin meleğine de maşallah keşke benim de herşey zamanında ve normal seyrinde olabilseydi. kısmet işte. ama epeyce rahatladım tavrından doktorun. en azından normal doğum taraftarı olduğunu açıkça belirtti ki bu da benim acaba yanlış ölçüm mü yapıyor diye düşünmemi ortadan kaldırdı. doktora güven çok önemli.

sağlıkla gelsinler, artık diyebilecek başka birşey yok kuzum...

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
merhaba canım,
bebiş iyiydi, az daha sabredecek gibi. ama her an hazırlıklı olmamız gerektiğini üstüne basabasa söyledi doktorumuz. biz de öyle yapmaya gayret edicez artık...

senin meleğine de maşallah keşke benim de herşey zamanında ve normal seyrinde olabilseydi. kısmet işte. ama epeyce rahatladım tavrından doktorun. en azından normal doğum taraftarı olduğunu açıkça belirtti ki bu da benim acaba yanlış ölçüm mü yapıyor diye düşünmemi ortadan kaldırdı. doktora güven çok önemli.

sağlıkla gelsinler, artık diyebilecek başka birşey yok kuzum...

Canım bunu öncedende söylemiştin, bencede doktoruna güven..
Erken doğum riskini farkedip seni dinlenmeye aldı bu çok önemli..
Sen yine bol bol dinlen, Allahım sağlıkla kavuştursun bebişlerimize..

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
Kızlar hastene çantemi artık hazırlayayım diyorum:)
Hastene çantasını hazırlayanlar başta AZOCUM:) çantaye neler koydunuz?
Bana yardımcı olun tatlışlarım..

littlesunshine

Daimi Üye
Tepki
1.138

canım ben de hazırladım. kendim için; 1 gecelik, 1 sabahlık, 1 pijama, 1 kapri pijama(azoş komik görünür didi amma), 1 tane şal, bol bol ped, diş fırçası ve macunu, parfüm ve makyaj çantam :D, saç fırçam, lohusa tacım, 10 adet iç çamaşırı(tek kullanımlık önermişlerdi ama bulamadım), 2 tane emzirme atleti, terlik, her ihtimale karşı havlu, meme pedi ve çatlak kremi, eşim için de fotograf makinası :cokkomik: koydum. hatırladığım bunlar daha doğrusu...

bebişe de 1 tane tam takım hastane çıkışı, 3 tane de 5li zıbın takımlardan, 1 kalın 2 penye battaniye, 3 çift çorap, ekstra bere ve eldiven takımı, emzik kutuları(silikon ve kauçuk), biberon (cam ve plastik, kaucuk ve silikon başlık)-bunlarda bebeğe tercih şansı sunmak için sayıyı abarttım biraz, bebek bezi, pişik kremi(2 günde pişik mi olcak ama koydum işte), 10 tane ağız mendili. bir de ıslak mendil koydum bir ton para verdim onlara, pamuk falan anlamam kullancam valla

varsa eksiğim söyleyin kızlar...

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589

Maşallah maşallah, hepsi tosuncuk olucak bizim meleklerin

Dur ben sana neler koyduğumu yazıcam şimdi, gidip listemi bulayım geliyorum hemen :)

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Selam kızlar...
Şöyle bi azıcık bakabildim yazdıklarınıza sanırım güzel haberler var.Littlesunshine'ım bebişin tosun gibiymiş maşallah
Allah nazardan saklasın...
tanselcim sanırım sende de herşey yolunda.Maşallah subhanallah....
Benim de bugun annem geldi kızlar.Sanırım 25-30 tane hırka,kazak,jile örmüş hepsi inanılmaz tatlılar ama nereye koyarım nereye sığdırırım bunları bilemiyorum...Bir sürü de başka ciciler almış...Sağolsun....
Şimdi biraz ağrım var, bacaklarım da huzursuz gibi, azıcık uzanoyorum.
Sizlere bi selam vereyim dedim....

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
Evet buldum :) yazıyorum:
KENDİM İÇİN
*1 pijama takımı ve sabahlığı
*1 gecelik ve sabahlığı
*2 çorap
*1 terlik
*5 tane don
*1 paket uzun orkid
*2 emzirme sutyeni(listemde var ama daha almadım bunu)
*Meme ucu çıkarıcı
*meme ucu kremi
*10 tane göğüs pedi
*peçete/rulo havlu
*diş fırçası, diş macunu, 2 minik havlu, küçük el aynası
*fotoğraf makinası (henüz çantada değil gerçi ama listemde var :) )

UFAKLIK İÇİN;
*10 tane prima bebek bezi
*1 paket (içinde 40 tane var) alt temizleme pamuğu (hastanede en kolayı bu olur diye düşündüm)
*3 tane yeni doğan seti (ama benimkiler 10'lu çıkış setleri falan değil. her bir setin içinde sadece şunlar var; uzun/yarım kollu body, uzun kollu patikli tulum, çorap, eldiven ve şapka)
*2 tane kulotlu çorap
*1 tane kolsuz yelek
*1 tane uzun kollu hırka
*2 battaniye (biri kalın penye, biri örgü)
*2 minik havlu
*10 ağız silme, salya mendili
*2 mama önlüğü
*1 emzik kutusu
*2 biberon (ne olur ne olmaz diye)
*kirli torbası olarak kullanacağım bir poşet

Muhtemelen bu listede de eksikler vardır ama bunlar da bizi ele muhtaç etmez diye düşündüm :)

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
Selam kızlar...
Şöyle bi azıcık bakabildim yazdıklarınıza sanırım güzel haberler var.Littlesunshine'ım bebişin tosun gibiymiş maşallah
Benim de bugun annem geldi kızlar.Sanırım 25-30 tane hırka,kazak,jile örmüş hepsi inanılmaz tatlılar ama nereye koyarım nereye sığdırırım bunları bilemiyorum...Bir sürü de başka ciciler almış...Sağolsun....

Gözün aydın Babuşuuuuum.. Annene de maşllah ne yapmış öyle bacım 25-30 hırka yelek :D Hey maşallah... Benim de bacaklarım şuan tam tarif ettiğin gibi; böyle kımıl kımıllar. Ben de kızları görünce sevinçleri paylaşayım dedim, yoksa uykudan ağzım ayrılıyor :D

Kendine dikkat et, iyi geceler...

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
canım ben de hazırladım. kendim için; 1 gecelik, 1 sabahlık, 1 pijama, 1 kapri pijama(azoş komik görünür didi amma), 1 tane şal, bol bol ped, diş fırçası ve macunu, parfüm ve makyaj çantam :D, saç fırçam, lohusa tacım, 10 adet iç çamaşırı(tek kullanımlık önermişlerdi ama bulamadım), 2 tane emzirme atleti, terlik, her ihtimale karşı havlu, meme pedi ve çatlak kremi, eşim için de fotograf makinası :cokkomik: koydum. hatırladığım bunlar daha doğrusu...

bebişe de 1 tane tam takım hastane çıkışı, 3 tane de 5li zıbın takımlardan, 1 kalın 2 penye battaniye, 3 çift çorap, ekstra bere ve eldiven takımı, emzik kutuları(silikon ve kauçuk), biberon (cam ve plastik, kaucuk ve silikon başlık)-bunlarda bebeğe tercih şansı sunmak için sayıyı abarttım biraz, bebek bezi, pişik kremi(2 günde pişik mi olcak ama koydum işte), 10 tane ağız mendili. bir de ıslak mendil koydum bir ton para verdim onlara, pamuk falan anlamam kullancam valla

İnternette nevresim takımı felan yazıyor ama bence gerek yok.. Ben koymayacağım..

Bide ben tek valiz yapıcam.. Bebeğe ayrı valiz kendime ayrı valize gerek yok diye düşünüyorum..Bebek bakımı için bi çanta aldım. Onun içine kendime ait özel eşyaları koyarım diye düşünüyorum..

littlesunshine

Daimi Üye
Tepki
1.138
Selam kızlar...

Rabbim esirgesin tosun olmuş yine kuzum teyzesi
gözün aydın senin de. annem birkaç günlüğüne gidecekti benim de, doktoru duyunca vazgeçti :D başımızdan eksik olmasınlar :utan:
bacağım kasılıyor benim de yürürken, hergün başka bir ağrı keşfediyorum vücudumda, sabır sabır yaaaaa sabır diyorum :D

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
Evet buldum :) yazıyorum:
KENDİM İÇİN
*1 pijama takımı ve sabahlığı
*1 gecelik ve sabahlığı
*2 çorap
*1 terlik
*5 tane don
*1 paket uzun orkid
*2 emzirme sutyeni(listemde var ama daha almadım bunu)
*Meme ucu çıkarıcı
*meme ucu kremi
*10 tane göğüs pedi
*peçete/rulo havlu
*diş fırçası, diş macunu, 2 minik havlu, küçük el aynası
*fotoğraf makinası (henüz çantada değil gerçi ama listemde var :) )

UFAKLIK İÇİN;
*10 tane prima bebek bezi
*1 paket (içinde 40 tane var) alt temizleme pamuğu (hastanede en kolayı bu olur diye düşündüm)
*3 tane yeni doğan seti (ama benimkiler 10'lu çıkış setleri falan değil. her bir setin içinde sadece şunlar var; uzun/yarım kollu body, uzun kollu patikli tulum, çorap, eldiven ve şapka)
*2 tane kulotlu çorap
*1 tane kolsuz yelek
*1 tane uzun kollu hırka
*2 battaniye (biri kalın penye, biri örgü)
*2 minik havlu
*10 ağız silme, salya mendili
*2 mama önlüğü
*1 emzik kutusu
*2 biberon (ne olur ne olmaz diye)
*kirli torbası olarak kullanacağım bir poşet

Muhtemelen bu listede de eksikler vardır ama bunlar da bizi ele muhtaç etmez diye düşündüm :)

Liste çok güzel bence herşey yerinde..
Teşekkür ederim tatlım..

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
Selam kızlar...

Gözün aydın canımcım... Annecin yanına gelmiş..
Anneler herşey, fazlası ile alıyorlar sağolsunlar...

littlesunshine

Daimi Üye
Tepki
1.138
İnternette nevresim takımı felan yazıyor ama bence gerek yok.. Ben koymayacağım..

Bide ben tek valiz yapıcam.. Bebeğe ayrı valiz kendime ayrı valize gerek yok diye düşünüyorum..Bebek bakımı için bi çanta aldım. Onun içine kendime ait özel eşyaları koyarım diye düşünüyorum..

ben de öyle yaptım canım. benimkileri bir hurca, onunkileri bir hurca koydum, 2 hurç da aynı valize sığdı.

nevresim koymayı düşünmüyorum dediğin gibi gerek yok. ben hastanede kaldım ya 2 gün, tertemiz English Home takımları kullanıyorlar, her dakikada görevliler orda, değişmesi gerekirse hallederler. ben çok titiz değilim bu konuda. başkasının kullandığı takımı kullanamayanlar var, sanırım o yüzden listeye alınmış...

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511

Ben süt sağma makinası aldım, onuda koycam hastane çantama..

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar