2012 Şubat Anneleri

leader

Daimi Üye
Tepki
2.416
lidıl katılmak istemediğini belirtti sordum ona..
Pikecan Kıbrısta oturduğu için kargo tuzluya patlar dedik..Yine de online olsa sorucaz ama..
sshumo ne zamandır girmiyor, cumaya kadar bekliyelim, olmadı napalım kısmet..

ok azooo ustanın işine karışılmaz müdehale ettim die kızmadın demi? unutulsun istemem yani kimseye herkese soralımda ister katılsınlar ister katılmasınlar :lilav: hangi kız anası bana çıkarsa herkesin nerde oturduğunu biliyom ahkikohkohh kimin bana çıktığını bilecem :deli:
bu arada limit belirlendimiydi kaçırmış olmayayım dün paldır küldür kaçtım

OP
aZeLYa55

aZeLYa55

Daimi Üye
Tepki
2.452
ok azooo ustanın işine karışılmaz müdehale ettim die kızmadın demi? unutulsun istemem yani kimseye herkese soralımda ister katılsınlar ister katılmasınlar :lilav: hangi kız anası bana çıkarsa herkesin nerde oturduğunu biliyom ahkikohkohh kimin bana çıktığını bilecem :deli:
bu arada limit belirlendimiydi kaçırmış olmayayım dün paldır küldür kaçtım

Yok kız ne kızcam ne ustası :D
Kız zaten sana çıkanı bilcen zuahahaha :D Kime çıktığını bilmicen naberrrrrr :p:p

layla55

Daimi Üye
Tepki
1.870
kızlarrrrrrrrrr günaydın şekerler napıyosunuz bakem ? bu gün hava nasıl karanlık iç sıkıcı tam uyku havası

leader

Daimi Üye
Tepki
2.416
Aralık annesi yazmış;

Merhaba tatli annecikler
Oglum dun aksam saat 6 da dunyaya geldi. 3.710 gr. Adi mustafa erdem.Epidural Normal dogum oldu.dogum ani kisa surdu cok sukur problemsiz bi sekilde atlattik. Epidurali siddetle tavsiye ederim. Darisi sizlerin basina dogum hikayemi en yakin zamanda yazacagim.

İçime su serpildi :D

rabbim sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin maşallah mustafaya dün akşam bende eşime diyorum normal için direncem baktım çok canım yandı epidural isterim en azından azım az olur dedim hatun sen normal doğurda nasıl istiyosan öle yaptır diyo dayanamazsam şayet epidurali istiycem inşlahh sezoş olmak zorunda kalmam size bişi kalmadı 1,5 ayınız var kızlar :acep:
benim 2,5 ay

asliyrt

Daimi Üye
Tepki
1.122
Aralık annesi yazmış;

Merhaba tatli annecikler
Oglum dun aksam saat 6 da dunyaya geldi. 3.710 gr. Adi mustafa erdem.Epidural Normal dogum oldu.dogum ani kisa surdu cok sukur problemsiz bi sekilde atlattik. Epidurali siddetle tavsiye ederim. Darisi sizlerin basina dogum hikayemi en yakin zamanda yazacagim.

ayy kurban olduğum rabbim hepimizede böyle kolay doğumlar nasip etsin inşallah amin:acep::acep:

_HaYaTiM_

Daimi Üye
Tepki
1.545
sokuyorlar malesef bildiğim kadarıyla aman neyse offf bi garip oldum kızzz hayatım hayatımmm

:iyyyy: :iyyyy:

bunun açılımını bilen varmı nsl oluyo yani ilaç veriptemi büyük abdeste yollanıyo çok merak ediyorum aslı

çok fena yaa bende bu doğumdan sonra olursam şaşmıycam

şu an bile berbat benim normal doğum yaparsam gıçım ayrılırsa şaşırmıcam :ayk:

bende öyle umuyorum ama sormadım gidince sorayım.. bence de dikmesin yahu yapıstırsınn.. D

bence de yapıştırsın :)

Lavmandan korkmayın kızlar, totonuza şırıngayla su salıyorlar, siz de koşa koşa tuvalete :D

şırıngamı ince yani he iyi bare

Lavman yapıyolar...
Arkadaşımın da basuru var, ama ona normal tuvalete çıkamadığı için hep yaptılar hamileliğinde de lavman...

aa ne kötü ya :(

heee guzel ruyaydı evet.

bu arada lavman korkulacak bişi değil kızlar.

nerden biliyin

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
normal mi sezaryen mi; uzman görüsü

1) hangi dogum sekli daha saglıklı?

bu konuda cevap vermek zor, drlar hala tamamiyle fikir birligine varamamaktadırlar. ancak normal dogum sansı olan kadın acısından bunun daha saglıklı oldugu asikar. cünkü anesteziye ve cerrahiye baglı muhtemel sorunlar ortadan kalkıyor.öte yandan yanlıs karar verilmesi, yani normal dogum yapamayacak bir kadının normal doguma alınması bebek ve anne hayatını ciddi tehlikelerle karsı karsıya getirebilir.

2) hangisi daha agrısız sorusuna yanıt vermek ise yine zor!

bazı anne adayları normal dogum sancılarının dayanılabilir nitelikte oldugunu söylesede ,digerleri bunun tarif edilemeyecek kadar agrılı oldugunu söylüyor. epidural gibi agrısız dogum yöntemlerinin basarısını gözardı etmemek gerek. peki sezaryen agrısız mı? evet operasyonun kendisi agrısız.ameliyat sonrası anne adayları cesitli nedenlerle (ameliyat yerinde sancı,gaz sancısı,uzun vadede dikiş yerlerinde sancı) zorluklar yasada günümüzde tıp bilimininn sundugu olabaklarla bu sorunlar etkili bir sekilde giderilebilmektedir.

3)hangisi daha az iz bırakıyor?

vajinal dogum yapanlarda 'sarkma' adını verdiginiz estetik bozukluklar olabilir. bu estetik bozuklukların patolojik boyutlara ulasması nadir olmakla beraber bunların daha sonra tamiri de mümkndür.

4)bebek acısından bakıldıgında tıp cevresi ikiye ayrılıyor:

bir kesim vajinal dogumun bebek için daha saglıklı oldugunu savunurken, diger kesim ise sezaryenle ''randevulu '' dogumun bebek için daha saglıklı oldugunu savunuyor..

.....

alıntıdır

_HaYaTiM_

Daimi Üye
Tepki
1.545
kızlarrrrrrrrrr günaydın şekerler napıyosunuz bakem ? bu gün hava nasıl karanlık iç sıkıcı tam uyku havası

günaydın
he iyi dedin masaya başımı yetiştirebilirsem uyuyım barim :dill:

rabbim sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin maşallah mustafaya dün akşam bende eşime diyorum normal için direncem baktım çok canım yandı epidural isterim en azından azım az olur dedim hatun sen normal doğurda nasıl istiyosan öle yaptır diyo dayanamazsam şayet epidurali istiycem inşlahh sezoş olmak zorunda kalmam size bişi kalmadı 1,5 ayınız var kızlar :acep:
benim 2,5 ay

ama belli bi açıklıktan sonra yapmıyolar epiyi ona göre iste :)

adengokce

Daimi Üye
Tepki
2.349
Aralık annesi yazmış;

Merhaba tatli annecikler

aynen :))) 3.710 gram ve normal ve de sorunsuz hey maşallah yaa.

layla55

Daimi Üye
Tepki
1.870
alla alla sezoşta ne gerek varki ıkınma muhabbeti orda yok neden yaptırdılarki aceba laylam?

operasyon geçiriyorsunya canım sadece sezaryan için değil bütün batın bölgesi ameliyatlarında yani bağırsaga yakın ameliyatlarda boşaltmak gerekiyor ayrıca sonda takıyorlar ben ondan nefret ediyorum

OP
aZeLYa55

aZeLYa55

Daimi Üye
Tepki
2.452

Günaydın layla hoşgeldin :)

benim 2,5 ay

34 günüm var benim..15 Ocak diye hesap ediyom :D

olurmu kız çıkanda senden adres bilgisi isteyecek çıkanıda bilecenn..senin alacağını mecbur bilecen:D:D

İyi de anlaşılmasın diye adresler bende olcak ben yollıcam adresi herkese :D Herkes birbirine adres yollarsa o zaman herkes kime çıktığını bilir o zaman da heyecanı kalmaz bence..Ama azo sana adres yollamam bana kim çıktıysa ona yollarım diyene de hay hay deriz ne edek :D

mantı ustası:kahkaha: hani resim ekliycektin yerken
onuda bilerim ben kesin :D erdim bu aralar töbe haşa :D

2 dk.da mideye indirdim resim yalan oldu :D Valla mantının yarısında doymaya başladığımda aklıma geldi resim :D

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar