2012 Şubat Anneleri

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Niiiiiiiiiiiiii :ilknur: 170 boya 41 kilo muuuu... Abboooooooo.. Kız niddin sen? Ben sene 2000 de 45 kiloydum da çocuk reyonuna yolluyolardı beni kazak pantolan vs için. Tabi o zamanlar sıfır beden diye bişe yoktu... :eek:ky:

Geçen eski kıyafetlerimi toparladım şöyle verilecekleri vermek için.Görümcem baktı baktı, yahu diyo sen bukadar mıydın, bunlara nasıl giriyodun :acep:
Dedim daha fazla konuşma bi tarafına bi hasar vericem şimdi :D
Ben de evlendikten sonra şişengillerdenim :kahkaha:

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
ayyyy başına dönersek yandıkkkkkkkk

Bir saat dedi bebişim, pardon yazmamışım onu :)

Sanırsam şekerden o.Diyet yapıyoruz ya.
Bende de kilo alımı yavaş.
Son zaman ipin ucunu koyverdim, benim 2. saatleri görmen lazım :D

Yaa ben diyet falan yapmıyorum, salladım doktoru da diyeti de. Neden diye soracak olursan, ki ben bu mesajı yazarken sorduğunu varsayıyorum :D, diyete başlayınca 4 günde 1,6 kg zayıfladım. Hadi de ki 600 gr ı ödemdi indi. Peki o 1 kilo nere gitti. Dedim yok bu iş böyle olmaz. Şimdi ölçümleri de takmıyorum artık. Sabah açlık ölçüyorum 90 lar civarı çıkıyor. Öğlen de 2 saat tokluk ölçüyorum 130-170 aralığı değişiyor. Senin ölçüm değerlerin ne aralıkta???

:kahkaha: yaa evet ben cok fenaydım ya bi turlu alamadım o zamanlarda kilo cok ugrastım bi verdim veris o veris alamadım bidaha o sıralarda bende mango dan 34 beden giyiyodum bi tek :kahkaha: kızımmış benim ilacım demek ki kuzum benim

Evet iyi olmuşsundur 55 kiloyla. Tam ideal kilon...

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
Geçen eski kıyafetlerimi toparladım şöyle verilecekleri vermek için.Görümcem baktı baktı, yahu diyo sen bukadar mıydın, bunlara nasıl giriyodun :acep:
Dedim daha fazla konuşma bi tarafına bi hasar vericem şimdi :D
Ben de evlendikten sonra şişengillerdenim :kahkaha:

:D Sene 2000-2004 arası hep 45, 46, 47 falandım. İşe başladığımda, ki bu 2004 sonu oluyor, 50 lere çıktım. Ondan sonra her sene biraz biraz ala ala evden kaç dolap verilecek kıyafet çıkardım ben bile bilmiyorum... :D

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
Yaa ben diyet falan yapmıyorum, salladım doktoru da diyeti de. Neden diye soracak olursan, ki ben bu mesajı yazarken sorduğunu varsayıyorum :D, diyete başlayınca 4 günde 1,6 kg zayıfladım. Hadi de ki 600 gr ı ödemdi indi. Peki o 1 kilo nere gitti. Dedim yok bu iş böyle olmaz. Şimdi ölçümleri de takmıyorum artık. Sabah açlık ölçüyorum 90 lar civarı çıkıyor. Öğlen de 2 saat tokluk ölçüyorum 130-170 aralığı değişiyor. Senin ölçüm değerlerin ne aralıkta???

Evet iyi olmuşsundur 55 kiloyla. Tam ideal kilon...

hı hı ii oldu simdi Allah'a sukur..iste su son bi kac gune kadar sabah aksam istahlı istahlı yiyodum istedigimi istedigmi kadar ama son gunlerde biraz yavasladı aksama dogru midem kapanıyo sanki acıkıyorm ama yemek istemiyorum benki daha 2 hafta oncesine kadar bi oturusta 1 orta boy pizzayı bitiryodum tek basıma

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
hı hı ii oldu simdi Allah'a sukur..iste su son bi kac gune kadar sabah aksam istahlı istahlı yiyodum istedigimi istedigmi kadar ama son gunlerde biraz yavasladı aksama dogru midem kapanıyo sanki acıkıyorm ama yemek istemiyorum benki daha 2 hafta oncesine kadar bi oturusta 1 orta boy pizzayı bitiryodum tek basıma

Ahahahahhaa 1 orta boy pizza nedirki kıııııııııııız... Ben de iştahım kaçtı diyom. :kahkaha: İştahımın şu kaçık haliyle 1 büyük boy yerim. Normal şartlarda 1 büyük 1 orta götürürüm valla, tabi şeker sorunu çıkmadan önceki günlerimdi onlar. Aaaaaaaaah aaah :D

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588

Ben de diyeti kendi doktorum haricinde gittiğim bir doktorun "8. aya girmişsin ve 4 kg almışsın, bu çok az bebeğin bugüne kadar gelişmiş ama bak gelişme geriliği yaşarsın, sen şeker hastasısın ve şeker hastalarının şekeri yükselir varsın yükselsin ama bebeğini besle" demesiyle kestim.
Kendi doktorum da 200ü geçmediğin sürece sorun yok, diyetisyenin senin gebe olduğunu unutmuş deyip diğer doktoru destekledi.
Benim açlığım değişken. Önceleri sadece sabah açlığı/tokluğu alıyordum.Şimdi bir gün sabah aldıysam, bir gün öğle, bir gün akşam alıyorum ölçümü.Önceden her öğün ölçüyordum, şimdi günde bir kez ölçüyorum.Tek öğün.
Sabah açlıklarım genelde daha yüksek. 90-95 arası.Son 2-3 gündür 100-105 gibi çıkıyor.
Öğle/akşam açlıklarım 85-90 arası.Bir kez 82 çıktı :nanik:
Tokluklarım eğer normal yemek yediysem 120nin altında, 2. saatte.
Ama eğer biraz porsiyonlar fazlaysa, yada kızartma-hamurişi-tatlı tükettiysem 150-170 gibi.
185i de gördüm.
Ama dediğim gibi, illa diyet dışı yemişimdir yükseldiyse.

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
Ahahahahhaa 1 orta boy pizza nedirki kıııııııııııız... Ben de iştahım kaçtı diyom. :kahkaha: İştahımın şu kaçık haliyle 1 büyük boy yerim. Normal şartlarda 1 büyük 1 orta götürürüm valla, tabi şeker sorunu çıkmadan önceki günlerimdi onlar. Aaaaaaaaah aaah :D

:kahkaha::kahkaha: haa ii walla bende vicdan yapıyodum orta yiyom hamur diye :)

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
Anaaaa Japonyada üretilen bi bebek mamasında radyasyon bulunmuş, bunu yiyen bebeklerin ilerde kansere yakalanma olasılığı çok fazlaymış. Bu nasıl bir dikkatsizlik nasıl bi .... ay söylicek söz bulamıyorum yaaa. Yuh yaaa yuuuuuuuh!!

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588

Bir orta boyu yerim doymam da öyle diyim :D
Bir büyüğü zorlarım, eğer sevdiğim bir çeşitse de bitiririm hiç acımam :)
Ama şeker çıktıktan sonra, haddimi biliyorum, birkaç dilim yiyorsam yiyorum yemiyosam o da yok :D
Bi de hamileyken şarküteri yemediğim için pizzaların da tadı tuzu yok yaf :) saman gibi vegiler :D

calmdown

Daimi Üye
Tepki
338
ayyyy başına dönersek yandıkkkkkkkk

Bir saat dedi bebişim, pardon yazmamışım onu :)

Sanırsam şekerden o.Diyet yapıyoruz ya.
Bende de kilo alımı yavaş.
Son zaman ipin ucunu koyverdim, benim 2. saatleri görmen lazım :D

ben de dönmem başına ya:eek:ky:banane oynamıyorum.. ama ara ara midem bulanıyor..

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Ay ben çok ekmekçiyim ya normalde. Şeker çıkmadan/gebelikten önce hamur işi, ekmek, çok yerdim.
Kızartma, tatlı, abur cubur, cips, kuruyemiş, soslu şeyler. Bunlar hep favorilerimdi.
Sanırım şimdi kilo almamamın sebebi, gebelikte bunlardan uzak olmam.
Hatta ilk zamanlar kilo almış olmama rağmen yağlardan yakıyordum. O zamanlar daha dikkatli tutuyordum diyeti.
Şimdi biraz yüz buldum diye saldım….İlk aylardaki gibi sürdürsem ben 6-7 kg.la tamamlardım gebeliği.

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
orta boy ne be elimi kirlettiğime değmez:kahkaha:bakmayın tıfıl olduğuma ii yerim ben ama sevdiğim şeyleri.. pizza favorim:sila:

ooh walla siz boyle diyince benim vicdan azabım gecti haha bende seker cıkmadı cok sukur ama yine de dokunur diye korktum hep yerken aman zaten ustune koydukları sarkuterimi Allah askına incecik jilet gibi kesiyolar o da fırında pisince bitti gitti iste :kahkaha::kahkaha:

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
Ben de diyeti kendi doktorum haricinde gittiğim bir doktorun "8. aya girmişsin ve 4 kg almışsın, bu çok az bebeğin bugüne kadar gelişmiş ama bak gelişme geriliği yaşarsın, sen şeker hastasısın ve şeker hastalarının şekeri yükselir varsın yükselsin ama bebeğini besle" demesiyle kestim.
Kendi doktorum da 200ü geçmediğin sürece sorun yok, diyetisyenin senin gebe olduğunu unutmuş deyip diğer doktoru destekledi.
Benim açlığım değişken. Önceleri sadece sabah açlığı/tokluğu alıyordum.Şimdi bir gün sabah aldıysam, bir gün öğle, bir gün akşam alıyorum ölçümü.Önceden her öğün ölçüyordum, şimdi günde bir kez ölçüyorum.Tek öğün.
Sabah açlıklarım genelde daha yüksek. 90-95 arası.Son 2-3 gündür 100-105 gibi çıkıyor.
Öğle/akşam açlıklarım 85-90 arası.Bir kez 82 çıktı :nanik:
Tokluklarım eğer normal yemek yediysem 120nin altında, 2. saatte.
Ama eğer biraz porsiyonlar fazlaysa, yada kızartma-hamurişi-tatlı tükettiysem 150-170 gibi.
185i de gördüm.
Ama dediğim gibi, illa diyet dışı yemişimdir yükseldiyse.

Hemen hemen aynı gidiyor ölçümlerimiz seninle. Zaten diyetisyen bana 2000 kalorilik diyet vermiş. Başka bir doktora daha gittim. O da sen hamilesin, en az 2250 kalorilik olmalı, tatlı hamurişi kızartma tüketimine dikkat et, gerisini boşver, istediğin kadar ye dedi. Ben de artık öyle yapıyorum ama gel gör ki şimdi de iştahım gitti... :acep:

:kahkaha::kahkaha: haa ii walla bende vicdan yapıyodum orta yiyom hamur diye :)

Valla benim hamura gelesiyo vicdan yapıcak çok şeyim var: bazen kola içiyorum, neskafe içiyorum, kızartma, çikolata yiyorum :D (Kötü, pis, kaka anne :D )

Bir orta boyu yerim doymam da öyle diyim :D
Bir büyüğü zorlarım, eğer sevdiğim bir çeşitse de bitiririm hiç acımam :)
Ama şeker çıktıktan sonra, haddimi biliyorum, birkaç dilim yiyorsam yiyorum yemiyosam o da yok :D
Bi de hamileyken şarküteri yemediğim için pizzaların da tadı tuzu yok yaf :) saman gibi vegiler :D

Tadım pizzada diyet hamurlu karışık pizza ye, olmadı salam sosis sucuk üstünden alırsın bi kenara, bari kokusu tadı sinsin yav :)

ben de dönmem başına ya:eek:ky:banane oynamıyorum.. ama ara ara midem bulanıyor..

Evet ben de dönmem... Bblau'nun da benim de 16-17. haftalara kadar mide bulantımız oldu, çok net hatırlıyorum. Azoşun maşallah hiç bulanmadı mesela. Bulanan diğerlerinin de 12. haftada bitmişti. Gerçi şuan benim de tekrar başladı bulantılarım ya hayırlısı olsun...

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
Ay ben çok ekmekçiyim ya normalde. Şeker çıkmadan/gebelikten önce hamur işi, ekmek, çok yerdim.
Kızartma, tatlı, abur cubur, cips, kuruyemiş, soslu şeyler. Bunlar hep favorilerimdi.
Hatta ilk zamanlar kilo almış olmama rağmen yağlardan yakıyordum. O zamanlar daha dikkatli tutuyordum diyeti.
Şimdi biraz yüz buldum diye saldım….İlk aylardaki gibi sürdürsem ben 6-7 kg.la tamamlardım gebeliği.

bende ilk aylarda yani ilk 3 aya kadar,karpuz-peynir ekmek yedim hep kahvaltı türü beslendim bulantılarımdan ama kusmadım hic.. o yuzden kilo vermedim yediklerimden aldım hep kussam bu kadar alamazdım..hamurısı bende cok severim bayılırım poaca ekmek pizza uuuvvv

calmdown

Daimi Üye
Tepki
338

ben de aburcubur pek yemem hele saf çikolata çok ağır geliyor bana:lala:

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Simuş sana bişi sorucam. Yeşil salata, limonlu benim şekerimi inanılmaz fırlatıyo, hiç böyle bişey dikkatini çekti mi.
Ne zaman salata yesem, diyet dışına çıkmasam bile şekerim yüksek.
Ki bi arkadaşım bana şekerini marulla düşürdüğünü söylemişti.
Bende tam tersi. Limondan mı acaba…
Tarçınlı süt düşürüyo benim, yada tarçını tek başına demlediğimde.

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
Valla benim hamura gelesiyo vicdan yapıcak çok şeyim var: bazen kola içiyorum, neskafe içiyorum, kızartma, çikolata yiyorum :D (Kötü, pis, kaka anne :D )

hiiiiih arada dayanamıyom bende kola iciyom kahve icmiyom ama kola be cikolata hadi kolayı da gec o haftada bi bardak fln ama cikolatayı hic kesemedim ben

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar