ben de mi aşure yapsam ki be.
Bizdede hiç adet yok ya..
Zaten ben adetleri hep kendi istediğime çeviririm, düğünümdede öyle olmuştu
Mesela mevütü 40 ı içinde değilde haziran gibi yapıcaz. Annem öğretmen olduğu için tatile giryor. O olsun istiyorum bide bebişim biraz büyümüş olsun..
Pijama işine gelince ben 1 hafta ancak giyerim pijamayı..
Ondan sonra günlük hayatıma dönerim..
Pijamayla sürekli hasta hissederim.
Yap babuş bereketimiz artsın, bu gece bol bol dua edelim, aşureleri pişirirken de hep güzel şeyler düşünelim, gidelim markete erzağımızı alalım ohhh missss huzur islamda:zonk:
Yap babuş bereketimiz artsın, bu gece bol bol dua edelim, aşureleri pişirirken de hep güzel şeyler düşünelim, gidelim markete erzağımızı alalım ohhh missss huzur islamda:zonk:
aynen hayatım sanırım bu trakyaya özel bi adet annemlerde böle diyolar lohusa annesi pijama ama böle elbise gibin kokoş bişi dantelli tüllü felan lohusa yatagıda ipek yorganla filan hazırlanır bakmaya doyamassın öle adı üstünde zaten 40 çıkınca yapılmaz mevlüt adet bitmeden önce yapılır hastasın sonuçta kokoş olman şart bebeğide en güsel kıyafetlere bürürsün dualar okunur gayet güsel... böle olur bizde mevlüt pialv tavuk ayran artı lohusa şerbeti ve lokum dağıtılır gelenlere ve bebek şekeri
güldürdün tanselim beni tabi istediğin gibi yapabilirsin dediğinde öyle oluyo zaten en fazla 1 hafta yatıyosun pijamayla sonra normal hayata dönebilirsin ama mevlüt dedin mi o moda tekrar girenlerdeniz bizim trakyalılar biraz parayı giyimi kuşamı adet üretmeyi sever buda onlardan biri olsa gerekmesila kayınvalideme garip geliyo bu sölediklerim ama biizm aileye göre az bile diyorum
Geçen sene hatırlıyorum da, aşure yaparken dua etmiştim,Allahım bana mucizemi gönder diye...
Bebek için...
Hey gidi.
Hamdolsun Rabbime.
yok kız doktorum yamuk yapmaz. istese hemen doğurturdu beni o sancıyla. bebek günlerce küvezde kalmak durumunda olurdu. bir ton da para alırlardı.
şu sonraki kontrolde doğum olayını konuşcam bakalım. o zaman daha iyi anlarım. gerçekten güvenilecek biri mi, yoksa hata mı ediyorum
ben de aşurenin içindeki bakliyatları daha çok severim. keşkek, fasulye, nohut... ayyyyyyy fındığı da cevizi de bol olacak. üstüne de nar koyacaksın. ayyyyyyyy ayyyyyy azo yaaa. valla mahvettin beni şimdi. aşerıyorum yemınlen((
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için Giriş yap veya üye ol.
aze bak lohusa tacını da yapmışlar büle
Tahmin edebiliyorum![]()
En çok kız analarını bu sebepten kıskanıyorum vallahi ne kokoş şeyler var anacım çok şanslısınız.
Ben de kocemlen takım giydiririm hııııhhhh :sinifsinif:
h sen hep bizi kıskanacaksın çünkü benim oğlumun patiklerinde bile bak ne yazıyo falan dıye. aradan bi kaç gün geçti aynı alışveriş merkezinde gezınıyoruz. onur tuvalete gittti gizli gizli mağazadan o patiğin seni seviyorum anne yazılsını alırken yakaladım kendimi. resmen nispet yaparmış gibi gizli gizli aldım iyi mi. onur görtünce a
h ben demiştim bizi kıskanıyosun sen dıye bi başladı. gecenın sonunda ağladım ama 
hahBen de çok üzülmüştüm, bu tarafa gelsin çok istemiştim.
Ama o gayet memnun görünüyo hayatında, o tiplerle muhabbette.Kalan sağlar bizim olsun diyor.
ben de mi aşure yapsam ki be.
Geçen sene hatırlıyorum da, aşure yaparken dua etmiştim,Allahım bana mucizemi gönder diye...
Bebek için...
Hey gidi.
Hamdolsun Rabbime.
ama kaynatılan o aşurenin tüm yıl bereketi artırdığına eminim ben inanıyorum yani.rabbim sofralarımızdan halil ibrahim bereketini eksik etmesin inşallahhh
çok garip demi bende geçen çantamın birinde hayır otu tarifini gördüm yazmışım mayıs ayı gibiydi resmen gözlerim doldu yaa görünce yazarken ne kadar dualarla yazmıştım o tarifi belki o ay bebeğim gelir diye...şükürler olsunnn değilmi şükürler olsunnnn
güldürdün tanselim beni tabi istediğin gibi yapabilirsin dediğinde öyle oluyo zaten en fazla 1 hafta yatıyosun pijamayla sonra normal hayata dönebilirsin ama mevlüt dedin mi o moda tekrar girenlerdeniz bizim trakyalılar biraz parayı giyimi kuşamı adet üretmeyi sever buda onlardan biri olsa gerekmesila kayınvalideme garip geliyo bu sölediklerim ama biizm aileye göre az bile diyorum
aynen. o kız çocugu şeylerini görünce böyle bi buruklaşıyorum. ama olsun kız benim yavrumun da bi iki tane babasıyla benzer kıyafeti var. bizde öyle yaparız artık napalım.
ya gecen o değil de gecen toz mavi üstünde ı love dad yazan bi patık aldık yavrumuza. onur bildiğin hoşaf kesildi nasıl ağzı kulaklarında. benlen dalga gecıyo falan ah sen hep bizi kıskanacaksın çünkü benim oğlumun patiklerinde bile bak ne yazıyo falan dıye. aradan bi kaç gün geçti aynı alışveriş merkezinde gezınıyoruz. onur tuvalete gittti gizli gizli mağazadan o patiğin seni seviyorum anne yazılsını alırken yakaladım kendimi. resmen nispet yaparmış gibi gizli gizli aldım iyi mi. onur görtünce a
h ben demiştim bizi kıskanıyosun sen dıye bi başladı. gecenın sonunda ağladım ama
a
hah
yapma yawww. olsun o çaresizlikten. o kızın hastalığı vardı. sevıyorum ben onu.
yaaaaaaaaaaaaaa yapmaaaaaaaa... yapamazsın zaten. yapma.
Tüylerim diken diken oldu vallahi..Duygulandım.
Ay deme bak kötü hissetcem kendimiVicdan azabı yaşıyom şu an
![]()
İvit gördüydüm bunu çok tatlıAma benim geceliklere uymuyor
Ay kıyamam lan![]()
Ya geçen duşta düşündüm (bak yalnız neden duşta demeyin, en çok orda düşünüyom) hepinize çok alıştım, hani bilgisayarı kapadığımda bitmiyor, düşünüyorum herbirinizi..Çok seviyom lan hepinizi gerçek
kızım hamile olmak böyle bişi demek ki. annemi aradım açar açmaz "anneee aşureeeeeeeee" dedim. "kız şimdi dükkana bi müşterim aşure getirdi çok da güzel olmuş onur uğrasın geçerken" dedi. ehehehhe. haftasonu da koca bi kazan yapıcaz... ohhhh mis mis anne aşuresi...
Tüylerim diken diken oldu vallahi..Duygulandım.