2012 Şubat Anneleri

OP
aZeLYa55

aZeLYa55

Daimi Üye
Tepki
2.452
resmi nasıl sileceğim kızlar..

Msja git, resim eklemiş olduğuna, değiştir de..Gelişmiş düzen de..
Sonra tekrar eklenti ekleye bas, altta eklentiler çıkıcak, orda kenarından sil, kaydet de...

Gökçeeeeeeeeeee korkma kız birşey olmaz, ben serdar ortaç konserine gittim en önde anfinin yanındaydım birşey olmadı :D

leader

Daimi Üye
Tepki
2.416
irem bugüna kadar anne bebek nasıl oluyor dediğinde ben ve biz hep anne ile baba evlenir birbirini cok sever ve allahtan bi cocuk isterler o da onlara cocuk verir diye anlatmıstık.dün sabah kahvaltıda yeter artık suyunu cıkartmayın ben tek kardeş istedim daha fazla kardeş yapmanızı istemiyorum dedi.ikimizde sok olduk eşimle o nerden cıktı dediğimizde,beni kandırdınız anne ile baba öpüşünce cocuk oluyormus dedi.sokk sokk:acep:arkadası o sekilde anlatmıs.bana gercekleri anlatın dedi.bizde düşünmek için süre istedik.şimdi ikide bir tepeme gelip soruyor düşünmedinmi,bilmiyormusun diye.bilmiyosan nasıl yaptınız söyleyin diye tutturdu.hadi kızlarr yardım edin bize..
haddiii anlat bakalım nazoo bize anlattığın gibi nasıl yaptınn bu bebeği :D allah kolaylık versin ama bence iremin yaşının alabilceği bir dilde açıklayıcı anlatmalısnız ki bu soruyu bi daha sormasın benim annem 5 yaşındayken çok yemek yiyince karnın şişiyo sonrada bebek oluşuyo die anlatmış kafaya bak salak ben inanmışım 2 kardeş de peş peşe dünyaya gelince kadının önünden yemek tabaklarını kaçırıymuş yeme artık yeter bi tane daha olcak dieee
Günaydın hatunlar ;)

Ağrı çekenlere; ben dahil geçmiş olsun demekten başka yapacak bişe yok ne yazık ki... Dua edelim de geçsin :)

Aslıcım ve Calmdowncım yirim ben sizin tontiklerinizi. Maşallah ikisine de, Allahım nazardan korusun inşallah, sağlıkla sıhhatle büyüsünler, zamanında gelsinler dünyamıza...

Azoşum, faceden kutladım ama bir de burdan kutlayayım; Yeni yaşın sağlık, huzur, mutluluk ve bol kahkaha getirsin hayatına inşallah. E tabi bir de sağlıklı bir Kuzey oğlan :)

Beni soracak olursanız :D Evi afedersiniz .ok götürüyor, evin her yeri her yerde. Bir yandan kızın odası boyandı, bir yandan cam balkon takılıyor Cumartesiden beri. Ben de evin içinde sırtımda paltomla oturuyorum, zira tüm kapı pencereler açık. Bu arada söylemesi ayıptır kabız oldum sanırsam ve karnıma sancılar giriyo. Ama kabızdan mıdır yoksa bu yalancı kasılmalar mıdır bilemedim. İşte böyle... :D
geçmiş olsun cnm sanırım aynı şeyleri bizde yaşıycaz malum mobilyacılar daha basmadı evi badana yapcak bu ay sonu eşim dağılacak ortalık allah kolaylık versin tatlı telaş bunlar dikkat et kendini üşütme cnm
Ben de mutsuzum bugün..Valla çalışınca da sıkıntı ediyor insan kendine, evde duruncada..

Oyyyyy maşallah ne kadar tatlı bir yüzü var :D

Amin....

Evet ilk aylar lazım oluyormuş ben de o sebepten aldım.Anlattığın beşiği biliyorum çok güzel o gerçekten.

:D Aboo yandın dünür...
Ben de eşimle hep bunu konuştum bi ara "bigün bize sorsa ne deriz, nasıl anlatırız" diye..
Senin anlattığın şekilde bir yol bulmuştuk, ama yırtık dondan fırlar gibi fırlayan arkadaş etkenini unutmuşuz :D
Ben bu açıklama konusunda babuşa güveniyorum :)

yok ya bi fotosunu bulsamda koysam seninkinden farklı bişi bu azo seninkini gördüm kraftın sepetiydi

Ekli dosyayı görüntüle 9672

Ekli dosyayı görüntüle 9673

Ekli dosyayı görüntüle 9674

adengokce

Daimi Üye
Tepki
2.349
aslı'nın dünyanın yükünü omuzlarında taşıyan kızının hüznünü gördünüz mü? ahahaha yerim ya tipini ben onun. dudaklar büzüşmüş, el kafada düşünen adamı oynuyor zilli.

dertli anam dertli...

adengokce

Daimi Üye
Tepki
2.349
Msja git, resim eklemiş olduğuna, değiştir de..Gelişmiş düzen de..
Sonra tekrar eklenti ekleye bas, altta eklentiler çıkıcak, orda kenarından sil, kaydet de...

Gökçeeeeeeeeeee korkma kız birşey olmaz, ben serdar ortaç konserine gittim en önde anfinin yanındaydım birşey olmadı :D

inşallah azom. kız valla bu bebek denilen canlı insanda mantık falan bırakmıyor yeminle. bi kere o rahme düştü mü akıl mantık gidiyor. ne alaka di mi normalde biri dese bi tarafımla güler daha neler derim ama yok bu ara kafayı yedim resmen.

OP
aZeLYa55

aZeLYa55

Daimi Üye
Tepki
2.452
OP
aZeLYa55

aZeLYa55

Daimi Üye
Tepki
2.452

şimdi yavrum öncelikle baban beni kandırdı gazozuma ilaç atmış sonra kendime geldiğimde ne olduğunu anlayamadım karnım şişmeye başladı aradan 9 ay geçti birde baktım sen oldun nerden geldin nasıl oldun hala anlamış değilim:)

:d Duydun mu Nazoooooo Böyle anlatcakmışız İrem hanıma :D

inşallah azom. kız valla bu bebek denilen canlı insanda mantık falan bırakmıyor yeminle. bi kere o rahme düştü mü akıl mantık gidiyor. ne alaka di mi normalde biri dese bi tarafımla güler daha neler derim ama yok bu ara kafayı yedim resmen.

Hepimiz yedik anacım, doğunca artık ne halt edicez bilmiyorum, bakım işi taşımaktan daha kazık malum :D

Olmamış.

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
NAZO: Bak bunu buldum:

2 YAŞ/KIZ-ERKEĞİ AYIRT EDEBİLİYOR:

Yeditepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Psikiyatrisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Emine Zinnur Kılıç, çocukların cinsel kimliklerini (kız ya da erkek olmak) ve bu farklılığı ilk yaşlardan itibaren ayırt ettiğini söylüyor. 2 yaşından itibaren karşılarındaki çocuğun kız ya da erkek olduğunun ayrımını yapabilir. Ancak fizik olarak kız ve erkekler arasındaki farklardan haberdar değildirler.
3-4 / FİZİKSEL FARKLARI ANLIYOR:

Kendi cinsel organlarıyla karşı cinsinkinin farklı olduğunu farkedip, sorular sormaya başlar. Bu dönemde cinsel organların, çocuğun yaşadığı kültür içinde kullanılan adı verilerek kızların ve erkeklerin fiziksel olarak farklı yapıları olduğu açıklanır. Prof. Dr. Kılıç, “Çocuğun sorduğu kadar açıklama yapılmalı. Anlama düzeyinin ötesinde, ayrıntılı ve kafa karıştıracak açıklamalara girilmemeli. Genellikle çocuğun bu yaşta sorduğu sorular cinsel içerikli değildir. Organların idrar yapma ile ilgili rolü onlar için ön plandadır. O yüzden yalnızca farklı olduklarını bilmek yeterli” diyor. Dikkat cinsel organlara yöneldiğinde, çocuğun kendisini koruması gerektiğine yönelik mesajları da ürkütmeden vermek, özel bölgeler kavramını anlatmak gerekiyor.

4-5 / ÜREMEYLE İLGİLİ MERAK:

Nasıl doğduğunu, bebeklerin nasıl olduğunu merak ederler. Prof. Dr. Kılıç, “Bu soruları sorduklarında insanların üreyebilmesi, çoğalabilmesi için vücutlarında içte ve dışta özel organları olduğu söylenir” diyor. Dokuz yaşına kadar, annenin vücudunda yumurta üreten, babanın vücudunda ise sperm üreten organlar olduğu, yumurta ile spermin bir araya gelmesi ve anne vücudundaki döl yatağında büyümesiyle de bebeklerin oluştuğu, daha sonra bu bebeğin doğumda annenin doğum kanalından dışarı çıktığı anlatılabilir.

10 / ERGENLİK KRİTİK DÖNEM:

10 yaşından sonra yani ergenlik öncesi dönemde, çocuğa ergenlikteki gelişimle ilgili bilgi verilmeye başlanmalı. Arkadaşlarında ergenlik değişiklikleri başladıkça, kendisinde bu değişikliklerin ne zaman başlayacağını merak etmeye başlar. Bazı çocuklar için değişim kaygı vericidir. Buna genel olarak büyümeye ilişkin kaygılar neden olur. Bazen de içinde yaşadığı toplumun ergenlikteki cinsel gelişime yönelik yaklaşımı ve değer yargıları etkilidir. Burada aile tutumları çok önemli. Örneğin eğer aile kız çocuğun ergenliğe girmesiyle birlikte yaşamında kısıtlamalar yapar, davranışları ve dış görüşünü eleştirirse çocuk bu değişiklikleri kabul etmekte zorlanır. Yine aile içinde kadına yönelik aşağılama ve değersizleştirme varsa, anne bir kadın olarak eziliyorsa, kız çocuk, kadın cinsel kimlik rolünü kabul etmekte zorlanabilir. Bazen de tersine, erkek çocuklardan “erkek” olmakla ilgili aşırı beklentiler olabilir. Evde şiddet uygulayan ya da iyi özdeşim modeli olmayan bir baba olabilir ki, bu da erkeklerin erkek cinsel kimlik rolünü benimsemesinde zorluk yaratır.

ERGENLİKLE İLGİLİ BİLGİ VERİLMELİ

Ergenlikte sırası geldikçe hormonların devreye girmesiyle birlikte kız ve erkeklerin vücutlarında değişiklikler ortaya çıktığı, göğüs gelişimi, kıllanma, penis büyümesi gibi değişimlerin başladığı, kızların vücudunda yumurta ve erkeklerin vücudunda sperm üretiminin başladığı, cinsel organların uyarıldıklarında ortaya çıkan hoşlanma duygusunun normal olduğu, bu organların zaman zaman istem dışı uyarılabildiği, hormonal değişikliklerin yalnızca insanın vücudunda değil duygusal yapısında da değişiklikler ortaya çıkardığı anlatılmalı.

CİNSEL İLİŞKİ NE ZAMAN AÇIKLANIR

Erkek çocukta ilk gece boşalması, kız çocukta ilk adet orta ergenliğe geçişin belirtisi. Bu yaştan sonra cinsel ilişkinin açıklanması gerek. Hoşlandığı kişiye yakınlaşmayı istemesinin normal olduğu ancak bu yakınlığın ne kadar olacağına kendisinin karar vermesi gerektiği söylenmeli. Cinsel ilişki kurmanın çocuk sahibi olmaya yol açabileceği, ancak kişilerin kendilerini hazır hissettikleri yaşta çocuk sahibi olmalarının önemli olduğu, o zamana kadar da koruyucu önlemlerin alınması gerektiği anlatılmalı.

Çocuk anne-babayı yatakta yakalarsa…

Çocuğunuz odanıza zamansız daldı ve sizi cinsel ilişki sırasında yakaladı, nasıl davranmalısınız? Çocuk ve Ergen Psikiyatrisi Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Oğuzhan Zahmacıoğlu, “Soğukkanlı ve sakin olun. Sorduğu kadarına yanıt verin. Çocuğun tepkilerine göre tavır takının. Buna şahit olan çocuklar genelde babanın, anneye zarar verdiğini düşünürler. Örneğin kimsenin incinmediğini söylemek bile çocuğu rahatlatabilir. Sormazsa üzerine gitmeyin. Cinsellik içeren fotoğraf, yayın, film vs. Ortada bırakmayın. Küçük çocuklar oradaki görsel malzemeyi sindirebilecek, anlamlandırabilecek yapıya henüz kavuşmamışlardır. Leylek efsanesini sürdürelim, bozmayalım demiyorum. Ancak sadece çocukların fantastik öğelerle bezeli ruhsal dünyalarına hoyratça dalıp onları gerçeklikle yüzleştirme telaşı içinde olmayalım. Sonuçta cinsellik çocuğun azar azar keşfettiği bir labirent. Bu keyifli yolculuktan alıkoymayalım. Bırakın düşünsün, yanıt arasın ve gizeme ulaşmak için çaba sarf etsin” diyor.

(Alıntıdır)

layla55

Daimi Üye
Tepki
1.870
:d Duydun mu Nazoooooo Böyle anlatcakmışız İrem hanıma :D

benim oğlanda bundan 2 ay önce sordu sanırım bebek olması için ilaçmı kullanıyosun yoksa başka bir yöntenmi var diye bizde işin içinden çıkamadık ben babasına devrettim sonuçta erkek çocuğu babasıda oğlum sana yanlış bişeyler söylemeyelim seneye okulda en doğrusunu derslerinizde göreceksiniz kafana takılanları o zaman anlatırım dedi benim mazlum oğlum tamam babacım dedi

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar