2012 Şubat Anneleri

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
var bebişim var. ama bizde 3 haftadır falan var. hadi hayırlı olsun ağrılarına yeni bi ağrın daha eklendi. geçmiyor da meret. arada daha da şiddetlenecek, arada hafifleyecek ama hiç geçmeyecek.

senin de nur topu gibi bi kuku ağrın oldu. :)

Kuku ağrısı bende olmadı yaw....

calmdown

Daimi Üye
Tepki
338
Ama normal :D Ben de 26. haftada başladı hala oluyor...

Yalnız bi video izledim dağıldım ya...Bebeğin anne ile ilk buluşmasını izledim doğumhanede, ayyy sanki o anı yaşadım Allah'ım o nasıl bir duygudur ya..

rahim doğuma hazırlanırmış acaba ondan mı ki bu ağrılar ....keşke jinekoloji okusaydım kendi sorumun cevabını kendim verirdim:zonk:ama sizin gibi hastalarım olsun istemezdim yada benim gibi:elis:

calmdown

Daimi Üye
Tepki
338
Sen kendinle çelişiyosun ama bebişim.Normal denince çıldırmıyomuydun sen :D:D

Evet canım çok benziyor baştan yaşadıklarımız. Demek o da normal bi süreç aslında…İnşallah sağlıklı bir şekilde bebeklerimize kavuşacağız, değecek beklediğimize….

evet kesinlikle doğru babuş. Bir ara o yumurtlama olayına ben de takmıştım kafayı. Olay vazife haline gelmişti, eşim de geriliyordu ben de.
eşim benim gibi saplantılı değildi gerçi ama ben bir türlü gündemimden çıkaramıyordum.
Kimseyle paylaşamıyordum da. Annem, kardeşim,eşim sadece. Annem artık psikolojik yardım almamı filan önermeye başlamıştı.
Son adet tarihimde doktora gitmiştim hatta, reglim gecikiyor diye daha regl başlamadan, o gün muayene oldum, doktor madem reglin başlayınca gel de yumurta takibi yaparız senin bişeyin yok dedi.
Doktordan çıkar çıkmaz reglim başladı.Düşün işte psikolojimi.
Bu bebeğin olduğu periyotta da eşim yumurtlama tarihi diye hesapladığım vakitte şehir dışındaydı iş için acayip kızmıştım :D
Ama nasipmiş işte, hamdolsun Rabbime

delirme bunda çıldırır mıyım ya doğursaydım:deli:

asliyrt

Daimi Üye
Tepki
1.122

kuku ağrısı bendede yokta kızım sağolsun kuku baskısı yapıyor bolca:):)kazıyor orayı madenciler gibi tırmalıyor resmen tamam diyorum kızım ışığı gördün ondan bu çaban ama daha var gelme o ışığa doğru geçme tünele diyorum artıkın napim:zonk:

calmdown

Daimi Üye
Tepki
338
var bebişim var. ama bizde 3 haftadır falan var. hadi hayırlı olsun ağrılarına yeni bi ağrın daha eklendi. geçmiyor da meret. arada daha da şiddetlenecek, arada hafifleyecek ama hiç geçmeyecek.

senin de nur topu gibi bi kuku ağrın oldu. :)

ben bunu nasıl atlamişim ki:dertli:demek sizde de oldu sabah dedim şu hasssas bedenim her acıyı gördü her değişimi yaşadı garibim diye demek erken konuşmuşum:kahkaha:

lilacs

Daimi Üye
Tepki
979
şimdi ekim annelerini okuyordum, aman Allahım, herkes şikayetçi..... yandık kızlar. herkes bebeğimi çok seviyorum ama.ya bağlamış durumda. uyumamalar, ağlama krizleri, gaz sancıları, verilemeyen kilolar, depresyon... ne ararsan var. Allah yardımcımız olsun, bunlar iyi günlerimiz galiba :cokkomik:

OP
aZeLYa55

aZeLYa55

Daimi Üye
Tepki
2.452
rahim doğuma hazırlanırmış acaba ondan mı ki bu ağrılar ....keşke jinekoloji okusaydım kendi sorumun cevabını kendim verirdim:zonk:ama sizin gibi hastalarım olsun istemezdim yada benim gibi:elis:

Neyimizi beğenmedin kız :D Bizden iyi hasta mı bulucan?
Evet rahim doğuma kendini hazırlıyor, çatımız açılıyor.

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
Selam hatun kısmısı. :huhuu: Herkesler iyi mi? Silzeri çok merak etmekteyim. Artık evdeyim. Ortopedi heyet raporunu verebildi nihayet. Ama sanırım yine de uzun uzun yazamayacağım, zira artık oturmakta bile zorlanmaya başladım. Sanırım bundan sonra yatış personeliyim :eek:ky: :eek:ky:

adengokce

Daimi Üye
Tepki
2.349
evet kesinlikle doğru babuş. Bir ara o yumurtlama olayına ben de takmıştım kafayı. Olay vazife haline gelmişti, eşim de geriliyordu ben de.
eşim benim gibi saplantılı değildi gerçi ama ben bir türlü gündemimden çıkaramıyordum.
Kimseyle paylaşamıyordum da. Annem, kardeşim,eşim sadece. Annem artık psikolojik yardım almamı filan önermeye başlamıştı.
Son adet tarihimde doktora gitmiştim hatta, reglim gecikiyor diye daha regl başlamadan, o gün muayene oldum, doktor madem reglin başlayınca gel de yumurta takibi yaparız senin bişeyin yok dedi.
Doktordan çıkar çıkmaz reglim başladı.Düşün işte psikolojimi.
Bu bebeğin olduğu periyotta da eşim yumurtlama tarihi diye hesapladığım vakitte şehir dışındaydı iş için acayip kızmıştım :D
Ama nasipmiş işte, hamdolsun Rabbime

nasip... alnında ne zaman neresi, hangisi yazılıysa o hayatı yaşaıyorsun babuşum. sen istediğin kadar yırt, hesap et, plan yap...

rabbim ne yazdıysa o.

nasıl olmadı ya!!! bildiğin gıcık bi ağrı bi de. sinsi sinsi.

dene bakayım, yere bişi dökülmüş de onu ayağının altındaki bezle siliyomuş gibi yap. işte o zaman kopuyor agrıdan.

OP
aZeLYa55

aZeLYa55

Daimi Üye
Tepki
2.452
şimdi ekim annelerini okuyordum, aman Allahım, herkes şikayetçi..... yandık kızlar. herkes bebeğimi çok seviyorum ama.ya bağlamış durumda. uyumamalar, ağlama krizleri, gaz sancıları, verilemeyen kilolar, depresyon... ne ararsan var. Allah yardımcımız olsun, bunlar iyi günlerimiz galiba :cokkomik:

Şöyle rahatlatayım efenim sizleri :D
Uyumama 24 saat uyumuyor değildir, gece uyumuyordur tahminimce...Anne bebek uyuduğunda uyumalıymış..Misal bebek gece uyumadı, biz de uyumıcaz..Gündüz o uyurken biz de işi gücü bırakıp uyucaz yoksa gergin ve sinirli oluruz..Kilo verme kısmı için de çok acele etmişler daha 2 ay olmuş doğum yapalı.
Depresyon da bence eşin yardımcı olmaması, bütün yükün kadının üstüne kalmasından kaynaklanıyor..
Gaz problemine gelince; kökten çözüm! Hastaneye doğuma giderken nar götürüyoruz..Bebeğe süt vermeden önce 1 çay kaşığı nar suyu içiriyoruz..Bundan sonra gazını pıt pıt kendi atıyor..
:D Nasılım :D

OP
aZeLYa55

aZeLYa55

Daimi Üye
Tepki
2.452
Selam hatun kısmısı. :huhuu: Herkesler iyi mi? Silzeri çok merak etmekteyim. Artık evdeyim. Ortopedi heyet raporunu verebildi nihayet. Ama sanırım yine de uzun uzun yazamayacağım, zira artık oturmakta bile zorlanmaya başladım. Sanırım bundan sonra yatış personeliyim :eek:ky: :eek:ky:

Selam canım hoşgeldin :) Ne güzel artık evdesin, darısı başımıza diyelim :D

lilacs

Daimi Üye
Tepki
979
Uyumama 24 saat uyumuyor değildir, gece uyumuyordur tahminimce...Anne bebek uyuduğunda uyumalıymış..Misal bebek gece uyumadı, biz de uyumıcaz..Gündüz o uyurken biz de işi gücü bırakıp uyucaz yoksa gergin ve sinirli oluruz..Kilo verme kısmı için de çok acele etmişler daha 2 ay olmuş doğum yapalı.
Depresyon da bence eşin yardımcı olmaması, bütün yükün kadının üstüne kalmasından kaynaklanıyor..
Gaz problemine gelince; kökten çözüm! Hastaneye doğuma giderken nar götürüyoruz..Bebeğe süt vermeden önce 1 çay kaşığı nar suyu içiriyoruz..Bundan sonra gazını pıt pıt kendi atıyor..

çok iyimser gördüm seni :1: hadi inşallah :hihi:

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588

Selam canım geçmiş olsun...
Kendini fazla zorlama, ama istirahat aldığın çok iyi olmuş, brikaç güne bomba gibi olmaya başlarsın dinlenme etkisini gösterir, inşallah

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589

Yaa Azoş, ben bu nar olayını duydum ama çok tırsıyorum bundan. Zira nar asitli bir meyve değil mi? Daha midesini, bağırsaklarını hiç kullanmamış bebeklerimize zarar verir mi ki? :acep:

Bir de bebek akıllı uslu olsun diye acve hurması damağına sürülüyor. Ben onu yapacağım inşallah.

Selam canım hoşgeldin :) Ne güzel artık evdesin, darısı başımıza diyelim :D

Yaaa bir de bana zor Azoşum... Sıkıntıdan kendime iş çıkarmaya çalışıyorum :deli: Kendime yemeğe verdim :cikolata: Nasıl geçer günler böyle bilemiyorum...

asliyrt

Daimi Üye
Tepki
1.122

süpersin de ben nar suyu duymadım soda dediler banada çay kaşığından biraz az soda ver bebeğe doğduğunda asla gaz olmaz dediler

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588

Valla ben de kötümser değilim bu konuda ya. Yani evde olucaz, bebek uyuduğu zaman uyuma imkanımız olacak inşallah.
Rabbim sağlık sorunu vermesin ama gerisi hallolur gibi geliyor bana.

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
nasip... alnında ne zaman neresi, hangisi yazılıysa o hayatı yaşaıyorsun babuşum. sen istediğin kadar yırt, hesap et, plan yap...

rabbim ne yazdıysa o.

nasıl olmadı ya!!! bildiğin gıcık bi ağrı bi de. sinsi sinsi.

dene bakayım, yere bişi dökülmüş de onu ayağının altındaki bezle siliyomuş gibi yap. işte o zaman kopuyor agrıdan.

yok babuş valla kukuda ağrı yok.çatım açılmıyor mu acep benim.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar