2012 Şubat Anneleri

adengokce

Daimi Üye
Tepki
2.349
benim oldum olası adetlerim düzensizdi evlenmeden önceden ileri gelen bir durum bende hiç düzenli olduğunu bilmem 35-40 arası oluyordum hep bazen daha bile uzun gelmediği olurdu düşün yani..ama hormon testlerim vs hep düzngün çıkıyordu ama sorun neydi peki??kafayı yiyecek hale geldim o dönemlerde resmen hayat küstüm..ama mayıs ayında eşimle karar aldık dedik artık o işi sırf bebek için yapmayacaz eğer kaderimizde bebek yoksa yoktur allahımın bir bildiği vardır elbet vermezse dedik ve o ay testi bile iş yerinden bir arkadaşa aldırdım nasılsa yoktur diye ogün dahi yapmadım testi ve 2.çizgi çıktığı halde eşimde bende sevinmedik nasılsa dedik test bozuktur:)yarısı gün kan verdim ne olur olmaz diye 110 çıktı değerim inanamadım ogün yaaaa dünyalar benimdi sanki...rabbim evlat hasretiyle sınamasın hiç bir kulunu şükürler olsun onu bizlere verene

kaç sene bekledin aslı?

asliyrt

Daimi Üye
Tepki
1.122
aslı demek sen geriden geliyorsun bende diyorum bu kızın hiç şikayeti yok maşallah:cee

evet şubat değil canım benim normal zamanını beklersek..3-4 hafta gerideyim ben senin kaç haftalık?benimde şikayetlerim var olmazmı ama artık dillendirmiyorum çok fazla yoksa dahada artıyorlar

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
benim oldum olası adetlerim düzensizdi evlenmeden önceden ileri gelen bir durum bende hiç düzenli olduğunu bilmem 35-40 arası oluyordum hep bazen daha bile uzun gelmediği olurdu düşün yani..ama hormon testlerim vs hep düzngün çıkıyordu ama sorun neydi peki??kafayı yiyecek hale geldim o dönemlerde resmen hayat küstüm..ama mayıs ayında eşimle karar aldık dedik artık o işi sırf bebek için yapmayacaz eğer kaderimizde bebek yoksa yoktur allahımın bir bildiği vardır elbet vermezse dedik ve o ay testi bile iş yerinden bir arkadaşa aldırdım nasılsa yoktur diye ogün dahi yapmadım testi ve 2.çizgi çıktığı halde eşimde bende sevinmedik nasılsa dedik test bozuktur:)yarısı gün kan verdim ne olur olmaz diye 110 çıktı değerim inanamadım ogün yaaaa dünyalar benimdi sanki...rabbim evlat hasretiyle sınamasın hiç bir kulunu şükürler olsun onu bizlere verene

Amin canım.Hamdolsun.
Bu iş stresle, kafaya takmakla çok alakalı kesinlikle. Benim de evlenmeden önce regl düzenim böyleydi, hatta 32 günden de uzundu. İlk sene doğum kontrol hapı kullandım, sanırım biraz kısalmasında etken oldu.
Benim kabahatim korunmayı bırakır bırakmaz hemen olacak sanmam oldu sanırım. Çok stres yaptım, o arada yakın arkadaşlarım hamile kalınca bi yoksunluk ruh haline büründüm, başka şey düşünemez oldum. Ben üstüne düştükçe olmadı, bi de kimyasal geçirdim o arada düzenim hepten allak bullak oldu mu.
Hormon tahlillerim normal, hatta eşime spermiyogram bile yaptırdım, o da normal.
Ama stres yakamı bırakmıyo. En son umudum kalmadı, tüp bebek merkezlerini araştırmaya başladım, bir yıl dolsun tüp bebeğe başvuralım dedim.
O yüzden de saldım, yumurtlama günü filan saymayı bıraktım bi tek dedim adetim düzene girsin bari,herhalde kafa rahatlayınca bebiş de geliverdi hamdü senalar olsun Rabbime :)

asliyrt

Daimi Üye
Tepki
1.122
Amin canım.Hamdolsun.
Bu iş stresle, kafaya takmakla çok alakalı kesinlikle. Benim de evlenmeden önce regl düzenim böyleydi, hatta 32 günden de uzundu. İlk sene doğum kontrol hapı kullandım, sanırım biraz kısalmasında etken oldu.
Benim kabahatim korunmayı bırakır bırakmaz hemen olacak sanmam oldu sanırım. Çok stres yaptım, o arada yakın arkadaşlarım hamile kalınca bi yoksunluk ruh haline büründüm, başka şey düşünemez oldum. Ben üstüne düştükçe olmadı, bi de kimyasal geçirdim o arada düzenim hepten allak bullak oldu mu.
Hormon tahlillerim normal, hatta eşime spermiyogram bile yaptırdım, o da normal.
Ama stres yakamı bırakmıyo. En son umudum kalmadı, tüp bebek merkezlerini araştırmaya başladım, bir yıl dolsun tüp bebeğe başvuralım dedim.
O yüzden de saldım, yumurtlama günü filan saymayı bıraktım bi tek dedim adetim düzene girsin bari,herhalde kafa rahatlayınca bebiş de geliverdi hamdü senalar olsun Rabbime :)

evet canım mucize gerçekten rabbimin istediği anda gerçekleşiyor ve stresten uzak olmak en büyük etken bebişlerin gelmesinde..şimdi benim bebek isteyenlere tek dediğim stres yapmayın evet zor ama bu fikirden uzaklaşın ozaman geliyor inşallah bebeğiniz..seninde hikayen zorlu geçmiş canım yaaaa o denemler neler yaşadın çok iyi anlıyorum seni haa belki 7 ay çok uzun bir süre değildi ama seninde dediğin gibi bende hemen bıraktığım ay olacakmış gibi düşündüğüm için çok hüsrana uğradım:(:(

calmdown

Daimi Üye
Tepki
338
kızlar benim kukumun oralarda sabahtan beri bi ağrı var:acep: yürüdükçe artıyor hemen kızlara sormayayım dedim bekledim geçsin diye ama geçmiyor bugün yada öncesinde bu ağrıyı hisseden oldu mu...normal dimi normal deyin de çıldırayım:1:

adengokce

Daimi Üye
Tepki
2.349
Amin canım.Hamdolsun.

kafa rahatlayınca geldi bencede babuş.

bi arkadaştan biliyorum (daha doğrusu kuzenin arkadaşı) kız ilk bebeğini düşük yaptı ikincisinin beyin tası gelişmedi almak zorunda kaldılar. bunlar 7 senelik falan evli. ama kızın hayatı bebek oldu sadece. atıyorum masada oturuyolarmış kocasına hadi kalk eve gıdıyoruz saatımız geldi diyormuş. sevişme saatleri gelmiş, o gün yumurtlama günü çünkü.
yanında çocuk bebek sevemez olmuş bizim kızlar. saykoya bağlamış artık. en son doktorlarını değiştiriyorlar ve doktor "eşinizle birlikte olurken lütfen aşkı düşünün, aradaki sevginizi düşünün. bebek olacak/olmayacak fikrini bi tarafa bırakın ve rahatlayın ilk adımımız bu" diyor kıza.

ve şu an doğurmak üzere kendisi.

demem o ki babuşum; kafa rahat olursa oluyor. sinir, stres hayatı planlamak, plana göre yaşamak gereksiz işler.

OP
aZeLYa55

aZeLYa55

Daimi Üye
Tepki
2.452
kızlar benim kukumun oralarda sabahtan beri bi ağrı var:acep: yürüdükçe artıyor hemen kızlara sormayayım dedim bekledim geçsin diye ama geçmiyor bugün yada öncesinde bu ağrıyı hisseden oldu mu...normal dimi normal deyin de çıldırayım:1:

Ama normal :D Ben de 26. haftada başladı hala oluyor...

Yalnız bi video izledim dağıldım ya...Bebeğin anne ile ilk buluşmasını izledim doğumhanede, ayyy sanki o anı yaşadım Allah'ım o nasıl bir duygudur ya..

asliyrt

Daimi Üye
Tepki
1.122
Ama normal :D Ben de 26. haftada başladı hala oluyor...

Yalnız bi video izledim dağıldım ya...Bebeğin anne ile ilk buluşmasını izledim doğumhanede, ayyy sanki o anı yaşadım Allah'ım o nasıl bir duygudur ya..

ben hüngür hüngür ağlarım gibime geliyor azo ilk verdiklerinde onu bana bilmiyorum şimdi bile düşünürken coşuyor içim dediğin gibi ozaman nasıl olur bilemiyorum:)

adengokce

Daimi Üye
Tepki
2.349

var bebişim var. ama bizde 3 haftadır falan var. hadi hayırlı olsun ağrılarına yeni bi ağrın daha eklendi. geçmiyor da meret. arada daha da şiddetlenecek, arada hafifleyecek ama hiç geçmeyecek.

senin de nur topu gibi bi kuku ağrın oldu. :)

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
dün yeminle doğuruyorum sandım iki kere sancı girdi:durbun:ablamlardaydım normal dediler rahatladım:deli:

Sen kendinle çelişiyosun ama bebişim.Normal denince çıldırmıyomuydun sen :D:D

senle benziyoruz biz haaa canım benim ama bak sonucuna dünya güzeli kızlarımız olacak inşallah beklediğimize deydi şükürler olsun

Evet canım çok benziyor baştan yaşadıklarımız. Demek o da normal bi süreç aslında…İnşallah sağlıklı bir şekilde bebeklerimize kavuşacağız, değecek beklediğimize….

kafa rahatlayınca geldi bencede babuş.

bi arkadaştan biliyorum (daha doğrusu kuzenin arkadaşı) kız ilk bebeğini düşük yaptı ikincisinin beyin tası gelişmedi almak zorunda kaldılar. bunlar 7 senelik falan evli. ama kızın hayatı bebek oldu sadece. atıyorum masada oturuyolarmış kocasına hadi kalk eve gıdıyoruz saatımız geldi diyormuş. sevişme saatleri gelmiş, o gün yumurtlama günü çünkü.
yanında çocuk bebek sevemez olmuş bizim kızlar. saykoya bağlamış artık. en son doktorlarını değiştiriyorlar ve doktor "eşinizle birlikte olurken lütfen aşkı düşünün, aradaki sevginizi düşünün. bebek olacak/olmayacak fikrini bi tarafa bırakın ve rahatlayın ilk adımımız bu" diyor kıza.

ve şu an doğurmak üzere kendisi.

demem o ki babuşum; kafa rahat olursa oluyor. sinir, stres hayatı planlamak, plana göre yaşamak gereksiz işler.

evet kesinlikle doğru babuş. Bir ara o yumurtlama olayına ben de takmıştım kafayı. Olay vazife haline gelmişti, eşim de geriliyordu ben de.
eşim benim gibi saplantılı değildi gerçi ama ben bir türlü gündemimden çıkaramıyordum.
Kimseyle paylaşamıyordum da. Annem, kardeşim,eşim sadece. Annem artık psikolojik yardım almamı filan önermeye başlamıştı.
Son adet tarihimde doktora gitmiştim hatta, reglim gecikiyor diye daha regl başlamadan, o gün muayene oldum, doktor madem reglin başlayınca gel de yumurta takibi yaparız senin bişeyin yok dedi.
Doktordan çıkar çıkmaz reglim başladı.Düşün işte psikolojimi.
Bu bebeğin olduğu periyotta da eşim yumurtlama tarihi diye hesapladığım vakitte şehir dışındaydı iş için acayip kızmıştım :D
Ama nasipmiş işte, hamdolsun Rabbime

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar