2012 Şubat Anneleri

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
canım ben daha hazırlamadım ama 0-3 ay olarak genelde aldım. Onlardan koyacağım. Ama sen yenidoğon tulum aldıysan onu ekle çantana.

Hastane çıkışı yenidoğan oluyor dimi? Eğer öyle ise hastane çıkışı bi tek öyle gerisi 0-3 :D Zaten 3,5kilonun altında olmıcak benim sıpa, anca sığar.

Yani bu boyut olayı benim kafamı çok karıştırıyo. Üzerinde yenidoğan yazıp da minicik olan da var,0-3aylarla aynı boyda olan da.Çözemiyorum.Benim kız kilolu değil ama,boyca uzun, 1 ay diye aldığım tulumlar ve patili donlara sığmaz mı acaba? Ama olsa olsa kaç santim doğacak 50 olmaz da 51 olur yani.0-3 aylarda da kaybolmasın yavrum...
Napsam bilemedim ya :acep:
Ha bi de prematüre gibi minnak tulum almışım ne akla hizmetse hiç olmaz mı acaba onlar.Pek de özenerek almıştım üstünde tiny baby,2,7 kg yazıyomuş, farketmedim ilk acemiliğimden :acep:

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
hemen cevap istiyorum hemen...

biberon almak şart mı? bu bebekler bizi emmeyecek mi zaten hep? alayım mı biberon. bi de şey bu sebamedin şampuanının üzerinde göz yakmıyor falan yazmamışlar. yakmıyordur ama di mi?

Valla ben aldım...Emmez filan diye...Yada sezoş olurum,sütüm hemen gelmez.Bi de çalışcam ya, illa biberon emcek dedim ama....

OP
aZeLYa55

aZeLYa55

Daimi Üye
Tepki
2.452
Yani bu boyut olayı benim kafamı çok karıştırıyo. Üzerinde yenidoğan yazıp da minicik olan da var,0-3aylarla aynı boyda olan da.Çözemiyorum.Benim kız kilolu değil ama,boyca uzun, 1 ay diye aldığım tulumlar ve patili donlara sığmaz mı acaba? Ama olsa olsa kaç santim doğacak 50 olmaz da 51 olur yani.0-3 aylarda da kaybolmasın yavrum...
Napsam bilemedim ya :acep:
Ha bi de prematüre gibi minnak tulum almışım ne akla hizmetse hiç olmaz mı acaba onlar.Pek de özenerek almıştım üstünde tiny baby,2,7 kg yazıyomuş, farketmedim ilk acemiliğimden :acep:

Sen al yanına içinde kalmasın, eğer olmazsa birine hediye götürürsün artık, ya da ilerde kızçene aldığın oyuncak bebeğe giydirirsin :D

adengokce

Daimi Üye
Tepki
2.349
ecrinn geçen bişeyler yazmıştın cevap vermedim sana genetik bi hastalıkla ilgili.

bugun de kanserle ilgili bişeyler yazmışsın. bak bebişim ben; babannemi baarsak kanserinden kaybettim. anneannem ilik kanseriydi. yendi çok şükür. teyzem akciğer kanserinden vefat etti (hayatında tek dal sigara içmedi bu arada) bizim sülalede de iki tarafta da kanser var.

bunun yanında geçtiğimiz mayıs ayında kuzenin 10 aylık bebeğini kaybettik. sma diye genetik bi hastalığı vardı. kuzende de eşinde de bu genetik bozukluk varmış işte. milyonda bir oluyor ama oluyor işte. her çocuklarında %25 sma hastaslığı olma olasılığı var. %75 çok büyük bi oran ama %25 de es geçilmeyecek bi oran. kaldı ki ilk bebeklerine o %25'lik dilim vurdu işte. kız hala komada ilaçlarla haplarla duruyor ayakta. beni görmeye tahammülü yok hamileyim diye sen düşün.

ve ben bu kuzenimle hem amca hem teyze kızıyım. yani iki taraftan da kan bağımız var. benim annemle kzenin annesi benim babayla kuzenin babası kardeş.

yani sülaledeki herkesten çok benim, abimin ve kardeşimin de bu hasta geni taşıma ihtimali söz konusu.

bebeğim 3,5 aylıkken ben ankaraya gittim bu yüzden. burdan sevkimiz yaptık bana amniyosentez falan dediler. gün aldık hastaneden gittim ve eşimle kapıda birbirimize bakıp geri döndük. 3,5 aylık bebeğe nası kıyardım eğer çıksaydı. sadece doktor sanmıyorum bu çok düşük bi ihtimal. hadi diyelim sizde var gokçe hanım eşinizde de olması lazım bebegın hasta olması için dedi beni rahatlattı. sma bi kas hastalığı boyundan aşağına komut veremıyosun. bizim bebeğimizde de hiç hareket yoktu yavrum 10 ay boynunu bile tutamadı hiç. kasları eridi bitti gitti.

burda herkes "bebeğimin tekmelerini hissediyorum kızlarr" dıye yazarken ben komaya giriyordum. oynamıyordu benim bebeğim. eve gıdıp yatıyordum saatlerce bebegı dınlıyordum tık yoktu. ama şimdi maşallahı var yavrumun.

demem o ki hiç bişeyi kafana takma olacağı varsa önüne geçemiyorsun zaten. rabbine de soramıyorsun ki niye ben diye. sen kimsin çünkü? rabbin öyle istemiş ötesi mi var???

sen içini ferah tut olacak olacağına varıyor. ya bugun ya yarın.

aha bak, japonya'da 8.9 şiddetindeki depremden sağ çıkan adam gelip burda 5.4 lük depremde ölebiliyor. kaçış yok olacak olandan. alın yazımız taaa önceden belli. değiştiremezsin.

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
cnm dr larda reflü diyodu. en son kbb nodül buldu. yemegi yer yemezz dokundu ses gitti diyodu.. anne daha yeni yedin midene gitmedi diyodum bende. bu dr da nodülü görmüşş ameliyat demiş. insallah kötü cıkmaz sonucc. :uzgun:

Ama yemeye başlar başlamaz sıkıntı çıkması normal boğaz zaten tahriş halinde sürekli geri gelme var. Artı reflüde midede değil kapakçıkta var ya problem bazılarının tüm yemek borusu boyunca tahriş olabiliyo.
Sen aklına kötü şey getirme canım. Guatr nodülü filan da olabilir.Ne zaman çıkcak sonuç?

lilacs

Daimi Üye
Tepki
979
vallahi öyle azoşum biraz arıza bir tipimdir.
Salata büyük kasede yapılır ve kendi salata tabaklarımıza alınır.
Hele kahvaltılıklara acayip takığımdır..
Kahvaltılıklar ortaya konur herkes mutlaka tabağına alır.
Reçeleler için şu küçük otelelrde olan kaplar varya onlar kullanılır..
Evde bilem böyledir..
Böyle bir tipim işte...

ben de böyleyim de az daha esnek benimki sanırsam...

Bakın bi çok önemli bişi sorcam.Hastaneye koyduğunuz bodyler 0-3 ay mı yoksa 50 cm yenidoğan mı?
Hemen cevap verin bana :nanik:

ben 5li zıbın setlerinden aldım, ayrıca hastane çıkışı almayı düşünmüyorum, onlar yeni doğan mı oluyor?

yaaa kızlar bendeki bu rahatlık ne olacak..
herkes hazılıyor çantasını bende hiç icraat yok, bi rahatlık..

aynen, daha kendi geceliğim hazır değil, gerçi onunkileri aldım, bi bezi kaldı almadığım, ama yıkamadım bile daha.

ay ne bilim yavrum ya onlarda kanserde genetik cünkü:uzgun: kayınpederime de cok iyi niyetli yaklasmıstım ama sonucc beklenenden cok daha kötü oldu.. biz saglıgından endise etmedikce bebekten hiç konusmadık kac ay. kendi kendime sıkıldım,üzüldüm agladım. esime de dokunamadım bişi diyemedim. simdi tam adapte oluyo dedim yavas yavas bu cıktı. doguma da az kaldı. kime üzüleyim ben simdi, esime mi kayınvalideme mi kendime mi? :uzgun::uzgun:

hemen kötü düşünme, belki önemli bir şeyi yoktur, iyi düşünmeye çalış...

hemen cevap istiyorum hemen...

biberon almak şart mı? bu bebekler bizi emmeyecek mi zaten hep? alayım mı biberon. bi de şey bu sebamedin şampuanının üzerinde göz yakmıyor falan yazmamışlar. yakmıyordur ama di mi?
ben de bir tane aldım, sebamed in üstünde yazmıyo evet, ama ben sebamed aldım:nanik:

tobe

Genel Yönetici
Genel Yönetici
Tepki
3.766
“Euzu bi kelimâtillâhi’t-tâmmeti min kulli şeytanin ve hammetin ve min külli aynin lammeh.”

Maşallah maşallah...
Allah nazarlardan saklasın sizi...
Ne kadar güzel...
Benim daha çok az şiş malum 15. haftam benim.1 saat sonra 2 li testimizi alıcaz çok yolun başındayız....
İnş. sorunsuz atlatabiliriz Allahın izniyle...

OP
aZeLYa55

aZeLYa55

Daimi Üye
Tepki
2.452
Alın azman boğa görsün gözünüz :D

Ekli dosyalar

• 317150_10150399290308048_766813047_8504154_1596486528_n.jpg
    317150_10150399290308048_766813047_8504154_1596486528_n.jpg
    88,8 KB · Görüntüleme: 50

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
ben 5li zıbın setlerinden aldım, ayrıca hastane çıkışı almayı düşünmüyorum, onlar yeni doğan mı oluyor?

Yenidoğan oluyor olmasına ama her markanınki farklı ebatlarda.Hatta aynı markanın farklı modelleri de farklı ebatlarda.Mesela ikisinde de "0" numara yeni doğan yazıyor ama aralarında boydan da enden de 2-3 cm fark var.
Ben çözemedim bu yavruşlar ne ebatta olacak.
Arkadaşıma sordum Chicco'dan almıştım yenidoğan hastane çıkışı o büyük geldi diyor.
Görümcem gördü minik tulumları bunlar olmaz hayatta dedi, bilemedim ki :acep:

_HaYaTiM_

Daimi Üye
Tepki
1.545
Kızım ben küstüm hepinize, hiç enine şişmemişiniz hep göbüş yapmışınız :(
Koyum bak 2 hafta önceki fotomu enine irileşmiş bi hoştayn görün :D

kızım 5-5,5 kg. oldu daha alalı bu benim toplamda 23-24 kg. (sigarayı bırakmakla birlikte evlendikten sonra) almış halim düşün ne kadan zayıfmışım :(

Yandan haşmetli maşallah ama önden normal bence :)

onun haşmetini yerim bennnnn

Maşallah maşallah...
Allah nazarlardan saklasın sizi...
Ne kadar güzel...
Benim daha çok az şiş malum 15. haftam benim.1 saat sonra 2 li testimizi alıcaz çok yolun başındayız....
İnş. sorunsuz atlatabiliriz Allahın izniyle...

Allah razı olsun
aa 15 hafta mıı ee ne annesisin sen
sizin sayfada kimsecik yok mu?
yoksa geleceğini mi öğrenmek istiyon :D

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar