2012 Şubat Anneleri

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Eve geldim, neti açtım size haber vermek için :D
Çok şükür konuştum dedim böleyken böyle...O da dedi ki "ben zaten senin bir vakit belirlemeni bekliyordum, durumun belli tabisi olur" dedi sağolsun.
Cumartesi son iş günüm..Yalnız bana bi de 3-4 ay sonra başlıcaksan, devam edeceksen başka birini almıcam kendim idare edicem dedi...
Ben de ne olur ne olmaz diye "çalışamıcak gibi olursam haber veririm, ya da süre uzarsa" dedim..İçim bi garip oldu 3 sene aynı yerde çalıştıktan sonra, ahh bu hormonlar :D
Heee Allahümme ya vedüt azını bağla dilini sıkı tut demedim :D

Hadi gözün aydın canım, oh rahatladın.
bi de ya vedüt deseydin adam üzerine prim filan verirdi he :eek:ky:

calmdown

Daimi Üye
Tepki
338

peynir konusunda işin uzmanı yörsandır kapalı ambalajlı peynir istiyosan şaşmıycan simurcum
sütaş sütte
kefirde altınkılıç
tereyağında ve yoğurtta tikveşli

hahayt.. sen bizim peyniri yemedin..özdemirler markası .. biz peynirde 1. yada 2. yiz özellikle karışık bi peynirimiz var.. muadili yok..

nazo06

Daimi Üye
Tepki
1.753
Çok ayıpçı bunlar nazom.
Yok sessiz yapamazlarmış da, yok anneleri gelmesinmiş de.
aboooo gözlerim yuvalarından fırladıı.annelerinede rezene anason cayı içirip yapsınlar.hahaha
Çok şükür konuştum dedim böleyken böyle...O da dedi ki "ben zaten senin bir vakit belirlemeni bekliyordum, durumun belli tabisi olur" dedi sağolsun.
Cumartesi son iş günüm..Yalnız bana bi de 3-4 ay sonra başlıcaksan, devam edeceksen başka birini almıcam kendim idare edicem dedi...
Ben de ne olur ne olmaz diye "çalışamıcak gibi olursam haber veririm, ya da süre uzarsa" dedim..İçim bi garip oldu 3 sene aynı yerde çalıştıktan sonra, ahh bu hormonlar :D

gözünaydın dünürüm.ohh ben de rahatladım senin adına.yat dinlen kalan zamanda da..:eek:ky::eek:ky:

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589

Hadi gözün aydın Azoşum :)

Ben o duayı hayatımda sadece 1 kere kullanmıştım; bi mülakata girerken :D

Leadercım, peki bu kültür ve diğer peynirlerden hangisi daha sağlıklı, klasik olan mı? Bide peynirlerin üstünde hani şey yazıyor ya; "klasik ezine bıt bıt peyniri"... bu klasik senin bahsettiğin klasik mi?

OP
aZeLYa55

aZeLYa55

Daimi Üye
Tepki
2.452
Hadi gözün aydın canım, oh rahatladın.
bi de ya vedüt deseydin adam üzerine prim filan verirdi he :eek:ky:

gözün aydın azoommmm hadi yine iyisin darısı başıma 1ay 9gün daha çalışcam:iyyyy:

aboooo gözlerim yuvalarından fırladıı.annelerinede rezene anason cayı içirip yapsınlar.hahaha

gözünaydın dünürüm.ohh ben de rahatladım senin adına.yat dinlen kalan zamanda da..:eek:ky::eek:ky:

Sağolun kızlar İçim bi hoş oldu ama alışkanlıklardan vazgeçmek hep zor gelmiştir :)

Al işte ben dedim. :eek:ky:

Sen merak etmiyon sanki :p

Ay annem içerden trip atıyor "akşama kadar kızlarlasın, eve geldin yine onlarlasın" diye..Gideyim azcık nazlayayım dönerim pc açık :D

layla55

Daimi Üye
Tepki
1.870
Laylo Nazo size sorum var..
Bebekten sonra sessiz sessiz mi şeyediliyor? Hani uyanmasın felan diye :D

hem sessiz sessiz uyanmasın diye hemde oldukça acele ilk başlarda çünkü sık uyanıyo ve emmek istiyor o durumda meme veremiyosun en acilinden banyo sonrası Allah kerim (amaannnn yada hiç yapmayın bebenizle uğraşın nasıl anasınız siz bebek doğmadan neyin peşine düştünüz Alleseniz)::)))

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
hahayt.. sen bizim peyniri yemedin..özdemirler markası .. biz peynirde 1. yada 2. yiz özellikle karışık bi peynirimiz var.. muadili yok..

Siz peynire para vermiyonuzdur dimi?
Maaşı peynir olarak veriyolarmış eheehhe:lululu:

tam yağlı beyaz peyniri iki şekilde anlarsın:
1. kokusundan
2. tadından
yarım yağlı peynir için tadı yenmeyecek kadar sert ve acı olur...

bişey olmaz son kullanma tarihini aşmamışsa...gerçi miden de bulanmıyormuş.. bozuk olsa zaten yerken miden bulanırdı.. peynir net bi üründür kendini belli eder..

He mesela süt de net dimi.Bi kere pınar süt almıştım, skt geçmemiş olmasına rağmen bir yudum aldığımda zehir içtim sandım.Sonra baktım içini açıp pelte pelte olmuştu...

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588

kızım fırlamamısın senn??? sen gıda mühendisi olsan fena olurdun hatunnn

kültürlü peynir pastörüze sütten yapılan içersine starter kültür die tabir ettiğimiz poşet kültür kullanılan bugün yapılıp 1 hafta sonra satışa sunulabilen peynirdir ahanda bu
di-HS3M.jpg

klasik peynirde çiğ sütten yapılan içerisine maya katılarak yapılan en az 4-6 ay olgunlaşmasının beklenmesi gereken peynirdir.oda buu
di-DADR.gif

yukarı bak görcen hayatım :D şahsen pazardan peynir işine girmiyorum önüne gelen mınçıklıyo

hımm öle kaynatıyoz sen yokken oku bakalım gezdin tozdum muhabbet etmişin sende işte bide bize diyi

Ayol ben ne bilim yok pastörizeden mi yapıldı, içine starter mi atıldı…
Bırak bu jargon ayaklarını şimdi :D
Paketli olursa kültürlü mü doğru mu anladım :)

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589

peynir konusunda işin uzmanı yörsandır kapalı ambalajlı peynir istiyosan şaşmıycan simurcum
sütaş sütte
kefirde altınkılıç

Hmmm teşekkür ederim Lidoşuuuum, ben yoğurt ve tereyağda vakfıkebiri, peynirde uğuray ı, sütte de sek sütü de seviyorum :) Ama daha istediğim gibi bi tulum bulamadım...

Aaaa ondan Ankarada nerde satılıyor biliyo musun tatlım? Alıp denemek isterim...

hahaha delüü:D o sessizlik kısmı büyüdüğünde baslıyor.küçükken cabuk oluyor sessiz değil.büyüdüklerinde de sessiz ama sakin sakin-rgulu

hem sessiz sessiz uyanmasın diye hemde oldukça acele ilk başlarda çünkü sık uyanıyo ve emmek istiyor o durumda meme veremiyosun en acilinden banyo sonrası Allah kerim (amaannnn yada hiç yapmayın bebenizle uğraşın nasıl anasınız siz bebek doğmadan neyin peşine düştünüz Alleseniz)::)))

Aboooooo ben senin sözünü tutarsam adamla 1 senedir kardeş kardeş yaşıyo oluruz :sok:sok

layla55

Daimi Üye
Tepki
1.870
Hmmm teşekkür ederim Lidoşuuuum, ben yoğurt ve tereyağda vakfıkebiri, peynirde uğuray ı, sütte de sek sütü de seviyorum :) Ama daha istediğim gibi bi tulum bulamadım...

Aaaa ondan Ankarada nerde satılıyor biliyo musun tatlım? Alıp denemek isterim...

Aboooooo ben senin sözünü tutarsam adamla 1 senedir kardeş kardeş yaşıyo oluruz :sok:sok
yok yıvvrum şaka yaptım kocaları ihmal etmeyin manyaklaşabiliyolar bebeği falan kıskanmaya başlarlar ki ilk bebeği olacak kişilerde mutlaka olur bizden geçti artık siz düşünün:)

_HaYaTiM_

Daimi Üye
Tepki
1.545
He ya sadece tek smiley de koyamıyosun

ne saçmalık bull shitttt :D

kızım fırlamamısın senn??? sen gıda mühendisi olsan fena olurdun hatunnn

kültürlü peynir pastörüze sütten yapılan içersine starter kültür die tabir ettiğimiz poşet kültür kullanılan bugün yapılıp 1 hafta sonra satışa sunulabilen peynirdir ahanda bu
di-HS3M.jpg

klasik peynirde çiğ sütten yapılan içerisine maya katılarak yapılan en az 4-6 ay olgunlaşmasının beklenmesi gereken peynirdir.oda buu
di-DADR.gif

yukarı bak görcen hayatım :D şahsen pazardan peynir işine girmiyorum önüne gelen mınçıklıyo

hımm öle kaynatıyoz sen yokken oku bakalım gezdin tozdum muhabbet etmişin sende işte bide bize diyi

ben arasındaki farkı ayıramadım ikinci resimdeki teneke peynir mi
kim mıncıklıyo kız camekanın arkasında

sütaş sütte
kefirde altınkılıç

süt yörsan alıyorum günlük
peynir çiftçi yada ünal
kefir hiç içmedim
tereyağ şeyy ayy neydi be ula anamı aradım sordum :D itimat
yoğurt eker kova

hahaha delüü:D o sessizlik kısmı büyüdüğünde baslıyor.küçükken cabuk oluyor sessiz değil.büyüdüklerinde de sessiz ama sakin sakin-rgulu

o zaman benim sakinlikten zevk almayı öğrenmem lazım :D

leader

Daimi Üye
Tepki
2.416
bilemedim yemem lasımmm bacım ismini duydum sanki ama çok bilindik marka söledim cnm bende küçük firmalardanda dolu bu işi güsel yapan ama her yerde bulamaslarr bacım gönderde yiyek o saman altınköy die bir firmada çalıştım oranında kaşarı üstüne tanımıyorum hile hurda gram yok tostun içinde çorbalarda güvenle ye ki bilirsin kaşarı yane bir işletmenin çöp öğütücüsüdür içinde ne ararsan vardır lordan tutta terayağı margarin ne biliyim yoğurt bir sürü eritme tuzu içime sindirerek yiyemediğim tek peynir çeşiti

ben kefiri eker alıyorum acaba o nasıldır sayın bilirkişim

güsel eker ii markadır ama biizm türk milleti die tabir ettiğimiz bi damak tadımız var ekerinki biraz ekşimsidir bide altınkılıcı bulursan dene lezzet farkını gör mesela çoğu firma ayranı süte ayran kültürü katarak yapar bu konuda sütaş türk damak tadını kullanır yoğurttan ayran yapar ;) bu tarz şeylerr
Hadi gözün aydın Azoşum :)

Ben o duayı hayatımda sadece 1 kere kullanmıştım; bi mülakata girerken :D

Leadercım, peki bu kültür ve diğer peynirlerden hangisi daha sağlıklı, klasik olan mı? Bide peynirlerin üstünde hani şey yazıyor ya; "klasik ezine bıt bıt peyniri"... bu klasik senin bahsettiğin klasik mi?

sağlık olarak diyceksen mikrobiyolojik yönden kültürlü peynir pastörize sütten yapıldığı için daha sağlıklıdır şüphen olmasın fakat gelelim vucut olarak hangisi faydalı diyceksen ısıl işlem görmemiş peynir daha iyidir kalsıyum olduğu gibi içindedir tüm faydalı bakterileri alırsın fakat bu konuda şayet 4 aydan az bekletilmiş peynir ise işte orda karışıklık başlar mikrop alırsın o sebepten klasik peyniri asla pazardan almam çünkü bilinmedik markaların şeylerini satıyolar denetim yok şartlara uygunmu değilmi acaba o kadar bekletilip olgunlaştırılmışmı bilemiyoruz bu sebepten bilindik markaların klasik peynirlerini alcaksan korkma evet klasik ezine peyniri gibi tabir edilen klasik o klasik doğrudur simurcum aydınlattım mı ?

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar