2012 Şubat Anneleri

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
Yok kız sölemedik..Ben elbet okur görür diye yazdım :D
Benim burun güzeldir (ne kadan mütevaziyim :D)
Çek bakim karşılaştır psikomenyak olcaz bu bebelerin yüzünden :)) Ay çıkıyom ben çok öperim daha sofra kurucam

kolayy gelsinn balımmmm:nk: karsılastırayım sonucu sölerimm:D hadi ii aksamlar

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
selam kızlar...size epey rahatladığımı yazmak icin girdim....annemin testlerine baktım...cok ileri tetkik yapılmamıs olsa da endiselenecek bir durum gorulmuyor...doktor hastalıgı gecirip atlatmıssın demıs ama ası olmus ve oyle antıkor kazanmıs da olabılır.oyle goruluyor...doktor da soylemıs zaten bu ıhtımalı.
annem kardesımın de ası oncesı test yaptırdıgını hatırlıyor...
kendısıyle de konusacak ve asısının antıkor tıtresıne tekrar bakılmasını da saglayacak.
rahatladım ya kızlar.Hamdolsun.

adengokce

Daimi Üye
Tepki
2.349
selam kızlar...size epey rahatladığımı yazmak icin girdim....annemin testlerine baktım...cok ileri tetkik yapılmamıs olsa da endiselenecek bir durum gorulmuyor...doktor hastalıgı gecirip atlatmıssın demıs ama ası olmus ve oyle antıkor kazanmıs da olabılır.oyle goruluyor...doktor da soylemıs zaten bu ıhtımalı.
kendısıyle de konusacak ve asısının antıkor tıtresıne tekrar bakılmasını da saglayacak.

boşu boşuna evham... boşu boşuna daral show.. senin kendine yaptığını ferihanın yengesi feroşa yapmadı be.

_HaYaTiM_

Daimi Üye
Tepki
1.545
selamm kızlaarr.. herkes offline emme neyse:D dr a gittim. aradan alıcam ama dogumlar var bugün beklicen azcık dedi. ok dedim. gittim nescafe içtim vakit öldüreyim diye. 1 saat rahat sürdü dönmesi. nefes darlıgım hat safhada. içeri girdimm o rezil tartı beni 78 tarttı. hakbuki ben sabah 76 idim.:sok neyse hemsiresi bi oglumuz bi kızımız oldu dedi. 5 dk arayla dogmuslar biri sezaryen biri normal. masallah didim bende. bu ne dogurtma performansıdır. :D

neyse sona bebikime bktık. kızcem 2200 gr olmus boyuda 45.5 cm. agzı calısıyodu yine nam nam modunda. ayy bana mı benziyo acaba didim. yüzünü yan falan cevirdi.. babayı hatırlayamadım ama sima olarakk sana benzemiyo sanki dedi. dünya basıma yıkıldı resmen:D aaaa nasıl yani dedim. yok ben sana benzetmedim hiç dedi.:( insallah babasına benzesin o zaman dedim baskasına benzemesin. güldükk. bu kadar cok babaannesine benzemesin insallah dedim herkese allah ın işi ya ona benzerse diye cok korkuyorum:( burnu sivri gibi geldi bana ama dr yuvarlak dedi. sonra dedim ki dogumla ilgili bi öngörünüz var mı? yani son ana kadar normal dogumu beklicez tamam mı dedi. ii didim bende. hiç korkma bak bugünki annenin de ilk dogumuydu hiç u kadar kolay olcagını düsünmemiştim dedi dedi. yaa dedim.. evet bebegin kilolu olmucak o nedenle normal doguma cok yatkınsın kafası da asagıya dönmüş dedi. oyhhhh dedim. içimm daraldı.

cıkısta bebek beziyle kendime ped aldım. hasta bezi almıcam onun yerine gece olanlardan aldım uzun uzun. bezde primanın 3_6 sını aldım. 86 lısı 25 tl idi. bundan sonra hakkımda hayırlısı artık:D

maşallah canım bebeğine

bu arada öglen evden cıkmadan corba yapmıstım kocişle beraber içip te cıktık. saat 1 de evden cıktım ve sanırım 5 e dogru eve girdim.. burnuma acı bi koku vurdu. fiste bişi mi bıraktım falan diye düsünürken acı gercegi gördüm. corbanın altını acık bırakmısım:sok tencere ve takımımın kepcesii simsiyah oldugu gibi corba da katran moduna gelmiş. allah tan altı kısıktı baya. ev rezalet kokuyo. esim almadı kokuyu. bende sölemedim. bide o maca gitcek diye görümceme mi gitsem direk diye düsünmüştüm. ev o zaman yanardı artık heralde. cokk unutkann oldumm benn coooookkk:böö:

ben de 2.yi anladım ama 1.yi anlamadım

gözünaydın canım

_HaYaTiM_

Daimi Üye
Tepki
1.545
Esselamu Aleykum Kardeslerim,

Gorenleriniz olmussa paylasimimi ve hatirlarsaniz, 6 Aralikta suyum gelisti ve 7 aralikta dogum elhamdulillah dogumumu gerceklestirdim... Gece 3.15 te 35+6 haftalik gebeligim sonlandi ve Muhammed Musab'im dunyaya gozlerini acti annesinin canisi oldu...Rabbim herkesi hayirla kurtarsin..

Premature bir bebek dunyaya getirdigim icin 9 gun hastanede kalmak zorunda kaldik... Bebegim 2, 682 gr geldi Masallah...

Sizlere dogumu, tecrubelerimi ve onerilerimi kisaca anlatayim...

6 aralik sabah vakti karnima bir agri girdi sanirim tuvaletim geldi dedim oturdum biraz gecince tekrar yattim biraz sonra tekrar br sanci girdi, adet sancisi gibi kucuk bir sanciydi...Tutamicam sanirim gideyim wc ye dedim, gittim geldim tam yatak odama girince biraz altima isedim, sanirim tam isemedim gerisi kendiliginden geldi diye dusundum, hatta gulerek esime dedim ki ''cisimi bile tutamiyorum a rtik isedim =0)'' banyoda camasirimi
degistirmeye gittim ve yeniden bacaklarimin arasindan cis gibi bir sivi akmaya basladi, iser gibi degil sizar gibi geldigi icin gelmesine engel olunmuyor, sonra esime seslendim, ben isiyorum hala diye =))
geldi ve ben yeniden 3. kez isedim , tek care hastanemizi arama oldu zaten hafiften de bi adet sancilari baslayinca, doktorumuz hastanemize buyyyruuuunn dedi =)

Cantalarimi aldigimiz gibi gittik tabi gidene kadar, isedim =) altim bayag islandi, sanci aletine baglandim sancim gozukuyor, ultrasondan bebek inmis gozuktu ve suyumun patladigini da bildirdi doktor, boylelikle dogum odama alindim, burda dogumu ozel bir dogum yatagi var, normal hyatak gibi gozukuyor ama gerektiginde ikiye ayriliyr, cati mi deniliyor neyse o hale de geliyor vs bi yatak var o yatakta kendiniz dogum yapiyorsunuz, yani bacaklarinizi acacagiz bir dogum sandalyesi yok..

Daha once enfeksiyon kapip iki gun hastanede kaldigim icin antibiotik serum takildi ve agrim hafifledi, Aksam 6-7 ye kadar sancim dindi ve sonra sancilarim gelmeye basladi siddeti git gide artiyordu, zaman araligi da ayni sekilde...

doktor dogumun baslamasi icin sancinin siklasmasi ve siddetinin artmasi gerektigini bu sebeple kendimi sakin tutmam ve nefes alislarimi kontrol etmem gerektigi gibi tuyolar veriyor ve bende donusu olmayan bir yola girdigim icin dediklerini aynen yapiyordum...

Gece 2 - 2.30 a kadar sancim oldu, cok dua ediyordum, kacsam kacamiyorum, uyusam uyuyamiyorum, bir an once kurtulmak istiyorum ama burda kolay kolay ne suni sanci veriyorlar ne de sezeryana aliyorlar..Herseyin normal yolla olmasina cok veriyorlar, dogumu da zaten kendin yapiyorsun, doktorum sadece yatagim ayak ucunda oturup nefeslerimi kontrol etmemi ve sancilarimda ikinmami tavsiye ediyordu, bir kere kontrol etti, 8 cm acilmiis, biraz daha sanciya dayanmam gerektigni ve son 2 cm lik acilmanin biraz daha agri verecegini ama dogumun gerceklesmesine cok az kaldigiini soylerek beni rahatlatiyordu. Bu arada da buyuk wc min geldigini hissediyordum, doktorum olsun yap bebek geliyor, icinden geliyorsa oyle davran diyordu, rahatlamak cok onemli kendini kasma gibi telkinlerle rahatlamami sagliyordu nitekim yaptim napim artik =)) Cok utanacgimi dusunuyordum boyle birsey olursa ama o an hic bir sey dusunmuyorsunuz, doktora soruyorum, yatak normal bir yata oldugu icin ''nasil yatayim, hangi yaatis yontemi dogumumu kolaylastiri vs diye ama aldigim tek cevap sen onu sbirazdan sancilarinin akisina ve icindeki dogurma istegiyle kendin belirleyeceksin diyordu, artik sancilar hat safaya gelince, hadi bakalim dedi ''ikin'' her sancida sadece 3 kez ikinmak icin vaktim oluyordu cunku sanci ortalama 1 dk suruyordu, ve sancim gidince rahatla diyordu, ikinmak icin kendime dogru cektigim bacaklarimi sanci kesilince uzatip dinlendiriyor, sanci gelince kendime cekip 3 kez uzzzuuuuunn uzuuuuunn ikiniyordum'' =)

bi yandan sanci aralarinda esim su veiyor diger yandan hemsire soguk suyla yuzumu silip rahatlatiyordu, sanci gelince hadi diyordum bu sefer gelecek deyip ikiniyordum, yani hersey benim elimdeydi ve cok sakince bu isin ustesinden gelmeliydim, nitekim, esim '' biraz daha ikin kafasi gozuktu dediyse de sanci gitti ve kafa geri cekildi =) anlasildi ki siaradaki sanciyla kafa geliyorduuuu =)))

veeeeeeee iste sanci geldi, ikindiimmmm ve kafa cikti, simdi sira en onemli noktada ikin ve dur ikin ve dur harekatindaydi, kafanin yarisi disarda yarisi bedenle icerdeydi, kendim de rahat goruyordum cunku bacaklarim elimde cenem gogusume dogru yatmis ikima pozisyonuyla gorus acim iyiydi =))

iste sanci veeeeeeeee ikindimmm, icimden akip giden sicacik bebegim bi anda doktorum firlatmasiyla kucagimdaydi agliyordu bense ciglik atarak annem annem diye sevmeye basladimmm iste hersey bitti, ne sanci ne baska bisi... Oyle bir andi ki, ruyaydi evet evet kesin ruyaaa =0)

Doktorum esime bebegin gobegini kestirdi ve aradan 5-10 dk gectikten sonra hadi son kez bir daha ikindedi kucuk bir sanci geldie ve ikindim, bebegin esi de cikti, cok kolay cikti, zaten kan pihtisinin sertlesmis halini dusunun, ve kormayin...

Iste dogum hikayemmmm....

Ayrintilariyla dinlemek ne kadar hosuma gidiyorduysa simdi benim gibi meraklilara oyle aktarmak istedim...

Yavrum kuvese gitti bende yemegimden sonra banyoya alindim, yikandiktan sonra, kuvese bebisime sut vermeye gittim, en cok merak ettigim ve istedigim seydi sut vermek bebegime ve yine hayal gibi yasadim...
Rabbim herkese yasatsin...

Simdi bebegim misil misil uyuyor ve ben de ilk firsatta size bunlari aktariyorum...

Hepinize kolay dogumlar diler, bilincinizi acik tutmanizi, kendinizi kontrol etmenizi, ve iyi bir ekiple dogum yapmanizi siddetle tavsiye ederim...

alıntı...

süper bi doğum ya doğurdum resmen okurken :)

adengokce

Daimi Üye
Tepki
2.349
ben çıkayım yavaştan yatayım. uyku bastırdı umarım deliksiz bi uyku olur. öpüyorum sızı kızlar. iyi geceler.

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861

gecmişş olsunn cnmm.. neyi vardı kii ben konunun dısında kalmısım:eek:ys:
maşallah canım bebeğine

ben de 2.yi anladım ama 1.yi anlamadım

gözünaydın canım

ikinci derken alttakini kastediyorsan birincisi yan duruss cnm. kızcemin yandan profili. burnu agzı ve iştahla yaladıgı eli:D saol balımm

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar