2012 Şubat Anneleri

leader

Daimi Üye
Tepki
2.416
Canlar ben bebeğim için endişelenmiyorum ki.Bebeğimin babası zaten hepatit b.
Aşı olacak bebeğim zaten doğar doğmaz.
Ben ailem için endişeleniyorum.

şimdi anladım tatlımmm o saman kardeşinle konuşmalısın anneni kaygılandırtma şimdi boşa bi gidin beraber doktora tekrar baktırsın sende rahatla oda kendinden emin olmuş olur

calmdown

Daimi Üye
Tepki
338
Çünkü annesi de geçirmiş ve atlatmış..Normal doğum ile çocuğa da geçebiliyormuş..Yani annesi bunu geçirirken doğum yaptıysa muhtemelen Allah korusun kardeşi de hepatit b oluyor.Ben böyle anladım, yanlışım var ise düzeltin.
ben de öyle anladım..yanlışsam bana da haber verin..

_HaYaTiM_

Daimi Üye
Tepki
1.545
Çünkü annesi de geçirmiş ve atlatmış..Normal doğum ile çocuğa da geçebiliyormuş..Yani annesi bunu geçirirken doğum yaptıysa muhtemelen Allah korusun kardeşi de hepatit b oluyor.Ben böyle anladım, yanlışım var ise düzeltin.

burayı anladım ok
ama ilk etapta ne olur ne olmaz diye annesi ve kardeşine ne demeye aşı yaptırmış onu anlamadım
madem doğumla kanla cinsel yolla bulaşıyosa

OP
aZeLYa55

aZeLYa55

Daimi Üye
Tepki
2.452
burayı anladım ok
ama ilk etapta ne olur ne olmaz diye annesi ve kardeşine ne demeye aşı yaptırmış onu anlamadım
madem doğumla kanla cinsel yolla bulaşıyosa

Sen şimdi niye benim kafamı karıştırıyorsun ki? Ne güzel anlamıştım ben şimdi ben de merak ettim :D
Belki kan ile bulaşma ihtimaline karşı yaptırmıştır bilemedim şimdi.

adengokce

Daimi Üye
Tepki
2.349
işte benim evhamlar babuş...
sen amma yazmışın mı diyosun şimdi bana?

babuş kusura bakma ama yeminle senden iyi felaket senaryocusu olur.

hani yaprak döküme efendime soylıyım fatmagule konu yazsan diziler bi 5-6 sene daha konu sıkıntısı çekmez valla. o nasıl bi kafa yapısı kızım? sen boyle fazla yaşamazsın ben dıyım sana. gereğinden fazla evhamlısın sen.

kendıne edıyosun babuşum... boşver ko g....üne rahvan gitsin... kader vardır bilin mi babuş!

ne yaparsan yap vardır o taaaaaa milyon sene önce yazılan.

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Bakmadan öğrenemeyeceksen bak derim ben..Acaba diye kendini yemekten iyidir her zaman gerçeği bilmek..En azından bundan sonra oına göre bir yol çizilir.

evet bakmadan öğrenemeyeceğim. en güzeli tahlilleri incelemekle başlamak işe.kardeşime de dedim ki, sen de bi bize gel de annemi şu şekeri filan için bi baştan doktora götürelim.Kaygılarımı hepten açmadım da, şekeri ve kolestrolü üzerinden gittim.

Anladım şimdi...Normal doğum yolu ile annemden kardeşime geçmiş midir diye tedirgin oldun sen..
Annen bağışıklığı doğumdan önce mi sonra mı kazanmış bilmiyorsun..Kardeşine söylesen endişelerinle beraber bence anlar seni.Annene şimdilik söyleme istersen.

Evet evet annem çocuklukta geçirdim diyor ama, cidden öyle mi bilemiyoruz.
Gerçi doktor istesen de hepatit olamazsın sen artık demiş, bağışıklığın var demiş ki işkembeden uyduracak değil herhalde.

ya bblau valla kızcan ama
şimdi eşin de bu rahatsızlık var diye sen niye annene de kardeşine de test ve aşı yaptırdın ilk planda
eşinden onlara nası bulaşcak ki?

Kardeşimle aynı evde kalıyorduk bekarken, öğrenci evinde,eşim de sık sık bize geliyordu, ne olur ne olmaz diye kardeşime aşı yaptırdım.sık sık aynı ortamlarda bulunuyorlar diye.Tedbir amaçlı.

Anneme de gelip 2-3 ay bizde kalacak diye aşı yaptırmak istedim.Aynı evde yaşayanlar risk grubu oluyorlar çünkü.
Annem aşı olmaya doktora gittikten sonra eşim devre dışı, olayla bi alakası yok, o sadece vesile.

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
eğer varsa bu hastalık birinde aşı tedaviyi geçiktirimiş.. öyle dedi..

ya yok öyle değil yaw.
sen kafadan gittin aşı oldun. sende hepatit var halbuki.
ne biliyon da aşı oluyon önce hepatit misin baktırman gerekmez mi?
aşı oldum diye yatarsın kulağının üzerine, bilmezsin hepatit olduğunu tedavi de olmazsın böylece.
kapiş?

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
babuş kusura bakma ama yeminle senden iyi felaket senaryocusu olur.

hani yaprak döküme efendime soylıyım fatmagule konu yazsan diziler bi 5-6 sene daha konu sıkıntısı çekmez valla. o nasıl bi kafa yapısı kızım? sen boyle fazla yaşamazsın ben dıyım sana. gereğinden fazla evhamlısın sen.

kendıne edıyosun babuşum... boşver ko g....üne rahvan gitsin... kader vardır bilin mi babuş!

ne yaparsan yap vardır o taaaaaa milyon sene önce yazılan.

evet kader vardır babuş, sonuna kadar inanıyorum.
ama bişeyden şüphe etsen, ama koy bi tarafına desen ve sonra evhamların gerçek çıksa?
o zaman nasıl hissedersin?

adengokce

Daimi Üye
Tepki
2.349
demem o ki; takma şu hayatta böylesine şeyleri o güzel kafana. bebeğini düşün... 1 ay sonra eve dolacak olan o kokuyu düşün. mutluluğunu düşün...

calmdown

Daimi Üye
Tepki
338
ya yok öyle değil yaw.
sen kafadan gittin aşı oldun. sende hepatit var halbuki.
ne biliyon da aşı oluyon önce hepatit misin baktırman gerekmez mi?
aşı oldum diye yatarsın kulağının üzerine, bilmezsin hepatit olduğunu tedavi de olmazsın böylece.
kapiş?

şimdiiiiii anladım
bana da saçma gelmişti.. aşı tedavi geçikirir mi diye..
bak bu açıklaman kafamdaki iki sorunun da cevabını içeriyor..

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar