2012 Şubat Anneleri

pikecan

Daimi Üye
Tepki
1.884
Dünyam için düşündüklerine bende katılıyorum, inşallah herşey düzelir onlar için

Selimde aynen öyle. Dün gece ilk defa annelik bana göre değilmiş deyince eşim hemen selimi aldı benden. Ben uyudum, sagolsun o selimle ilgilendi. Dün gece bi tukenmislik hissettim.

bende bugün hissettim onu, zor gecti yani..
ya galiba üst dişlerde geliyor, doktor 4 günde bir period degişir demişti; 4 gün sakin, 4 gün huzursuz ve ateşli olabilir demişti (dişten dolayı) biz şimdi o huzursuz 4 günlerdeyiz cidden de agır geciyo...

ee hani ilk dişten sonra daha kolay oluyodu bu işler, hiçde oyle olmuyo bize, gene huzursuzluk, gene el kulakta... cocugumunda ne acelesi varmış ki altı bitirdi üstü cıkarmaya calışıyo, minnoşum ya... içim gidiyo agrısı sızısı oldukca...

pikecan

Daimi Üye
Tepki
1.884
lidilcım bende chicconun mama sandelyesini aldım boyle yukseliyo, alcalıyo, yatıyo falan galiba , bende memnunum...

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511

bende bugün hissettim onu, zor gecti yani..
ya galiba üst dişlerde geliyor, doktor 4 günde bir period degişir demişti; 4 gün sakin, 4 gün huzursuz ve ateşli olabilir demişti (dişten dolayı) biz şimdi o huzursuz 4 günlerdeyiz cidden de agır geciyo...

ee hani ilk dişten sonra daha kolay oluyodu bu işler, hiçde oyle olmuyo bize, gene huzursuzluk, gene el kulakta... cocugumunda ne acelesi varmış ki altı bitirdi üstü cıkarmaya calışıyo, minnoşum ya... içim gidiyo agrısı sızısı oldukca...

Oyy kuzum canı acıyor demekki. Selimdeki huysuzlukta disten gibime geliyor. Bide şu ek gıdadan beri kaka olayında zorlanıyor. Anne sütü alırken kakasi hiç kokmazdi, şimdi acayip kokuyor.

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
ahanda bunun tıpkısının aynısı, Polly imiş modeli...

Benikide aynısı.. içine sevi babenin terletmesin diye satılan bi örtüsü var onu aldım, çok memnunum. Oto koltuguda çok terletiyor onun içinde alcam. Kızlar oto koltuğunda maxs cosy tobi modelini almıştım çok memnunum. Alacağınız zaman bu modele bakın derim

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
Kızlar mustelanin sabununu kullanıyorum. Yemek yedirdikten sonra, sabah uyanınca yada dışarıdan gelince yetiskin gibi selimin ellerini ve yüzünü yikiyorum. Cok memnunum

littlesunshine

Daimi Üye
Tepki
1.138
tanselcim bebek dokun öğren serisi. benim aldığım neşeli hayvanlar. 3 tane daha var. pearson yayınevi. d&rdan aldım. 20 lira küsüratı da vardı. ama sitesinde 14 lira. küsüratı da var yine. kalanları ordan alıcam. kitap başına 6 lira az değil :D

pikemNoyanıma kıyamam. geçmiş olsun :( kimbilir nasıl canı yanıyordur boncuğumun...
mama sandalyesi ben de polly alıcam. karar verdim.ama sipariş için eve dönmeyi bekliyorum. araba yine dolu. bize tır alsak yetmez sanırım :D

littlesunshine

Daimi Üye
Tepki
1.138
Benikide aynısı.. içine sevi babenin terletmesin diye satılan bi örtüsü var onu aldım, çok memnunum. Oto koltuguda çok terletiyor onun içinde alcam. Kızlar oto koltuğunda maxs cosy tobi modelini almıştım çok memnunum. Alacağınız zaman bu modele bakın derim

tobi izofiksli değil canım :( aynı modelin izofikslisi pearl. o da bazasını ayrı satıyorlarmış. koltuk 600 küsür, baza da öyle. çok pahalı geldi açıkçası. ki ben 4 yaşa kadar kullanabileceğimize inanmıyorum. arayıştayım şimdi... burda peg perego baktık. 890 liraya inmiş. 200 lira da hediye çeki veriyorlar. ama nette hakkında çok fazla yorum bulamadım. hepsiburada.comda aynı koltuk 1140 lira

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
Selammm kizlarr..

Dunyamallah hakkinda hayirlisini versin cnm bundan sonra. Kararina saygim sonsuz nihayet hamilesin bide minik beben var. Ama madem dilin kemigi yok her agzina gelen konusuyo donmeye niyetin vardiysa bile az daha direnseydin. Yada ac kaldigim gun olsun ama ayri eve cikalim deseydin. Zamanla ikinizin annesi de gelirdi ayri olmanizdansa 3-5 yardim da ederlerdi. Esin zaten oyle bi yapmis ki teklifini zorla hayir dedirtir insana yani. Yasimiz yakin diye rahat soylemekte sakinca gormuyorum. Yanlis hatirlamiyosam bu ikinci donusun galiba esinin evine. Kendini azcik dusunuyosan bi daha kesin karar vermeden gitme. Cunku esin senin nasilsa geri donecegini bilirse tekrar tekrar ayni konusmalari yapmaktan cekinmicek,uzuluceksin. Allah yavrularina da sana da yardim etsin.bi daha benzer olaylar yasatmasin cnm insallah. Kendine iyi bak

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
Selam kizlarr. Kayinvalidem cephesinde degisiklik yok.hatta defneyle ilgili konulara fazla mudahale etmeye baslamasindan dolayi daha da sinirlioldum. Ama esim ramazan baska bisi bundan sonra her yere annemle gitmicez heralde dedi diye duruldum. Beklemedeyim inatla. Bence birsey degismicek ama.

Defne tamm ziptirik oldu. 10 sn ye bi yerde tutamiyorum. Artik salondan cikip gidiyo. Sigamadi 25 m2 ye. Evi geziyo. Tv unitesini. Onune koltugun yastiklarini dizdik ellemesin diye dvd yi falan. O koca yastiklarin uzerine cikiyo cat cat vuruyo tv ye de dvd ye de. Dizlerinin ustunde tutunarak dikeliyo. Soka giriyorum her bakisimda. Yerdeysem sagima soluma tutunup ayaga kalkiyo. Sobra kendini patt diye ustume atiyo. Dr gecen gun sen cokk azginsin ama dedi gulerek. Sedyenin ustunde tutamadik
cocugu. İflahim kurudu yeminle. Cok net anne diyo artik. Annee, dedde, eddda, efff en cok soyledikleri..cok konusuyo ama garip bi lehce hicbisi anlasilmiyo. Bi de gecen masaya atiyodu kendini bende inatla tutuyorum. Yarisi asagida yarisi kucagimda cebellesiyoruz. Memmmee diye bagirdii ama ne bagirmak canina tak etmis cocugun. Herkess bii aaaaa meme dedi diye gulusup panikledi. Meger uzandigi yerde memesi varmis hakikatten. Ben ne bileyim:kahkaha: daha da bi daha demedi ama ilk ve son oldu o gun. Esim bile bu sabah askim isin cok zor durmuyo bu cocuk hic dedi. Yukleyemiyorum fotolarini bi yukleyebilsem de gulseniz yani. Rezil durumdayim:kahkaha:

Bendenmhaberler boyle.
Tanselimm dukan diyetini cok arastirdim da uzmanlar ilerki zamanarda ciddi saglk problemlerine yol acabilir demisler ya hep. Bi yandan tirstim. Ama yapip ta kilo vermeyeni de duymadim gormedim. Adam dr vardir bi bildigi niye insanlari oldurmek istesin sonucta aslinda dimi ama. Bana yarin baslarsam aralik ayinda 55 kilo olabilecegim bi takvim cikti. Hala arastiriyorum

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Ecrincim ben hamile kalmadan dukani birkac gun yaptiydim iki kilo da verdim. Ve hamileligimde bile 16 hafta kadar almadim o kiloyu... Ama zararli diyolar...

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Selam kizlar. Bugun Adanin 7.ay kontrolu vardi.
8070 gram olmus. 670 gr almis, 300 gr. Filan almasini beklerdik ama vasat bir kiloda oldugu icin sorun degil dedi.
Boyu 73 cm. Masallah subhanallah o yine %90lik dilimde...
Alerjilerimiz dun yine azmisti. Oncekine nazaran daha kocaman ve irrite kirmiziliklar. Onlara bakti. Cok beyaz tenli oldugu icin alerjik bir durum dedi. Yumurtayi kestim dedim. Hayir hicbirseyi kesmiyosun dedi.
Bakici galiba biraz bebe biskuvisine agirlik vermis dedim, aa bak ondan olur ekmek versin biskuviden ziyade dedi.
Hepatit b asimizin tutup tutmadigina baktirdik. Esim tasiyici oldugu icin.
Kan alma isleminden korkmustum ama elinin ustunden aldilar ve ada duymadi. Agglamadi da. Hatta laboranta da hemsirelere de siritti.
Laborant aci esigi yuksek dedi,ben de oyle dusunuyorum oyle ufak tefek seylere aglamaz cunku masallah.
Hamdolsun sonucumuz da iyi cikti asimiz tutmus ve koruyuculuk gelismis.
O kadar korkuyodum ki 7 aylik yukum ustumden gitti. Hamduaenalar olsun bu sikintiyi hayatimizdan rafa kaldirdik Rabbimin izniyle.
Bir de doktora agizdan verilen cocuk felci asisini gecen ay neden yapmadigini sordum. Sonradan farkettim yapmadigini cunku.
Ben yapmiyorum o asiyi cunku 1.700.000 dozda bir asinin felc yapma olasiligi var ve ben riske etmiyorum cunku karma asida da var cocuk felci koruyuculugu dedi.
Canli asi oldugu icin sanirim....
İste boyle kizlar...asiyi daha yaptirmamis olan var mi bilmiyorum ama bi sormak istersiniz belki diye bilgi vereyim dedim...

pikecan

Daimi Üye
Tepki
1.884
Selam kizlar. Bugun Adanin 7.ay kontrolu vardi.
8070 gram olmus. 670 gr almis, 300 gr. Filan almasini beklerdik ama vasat bir kiloda oldugu icin sorun degil dedi.
Boyu 73 cm. Masallah subhanallah o yine %90lik dilimde...
Alerjilerimiz dun yine azmisti. Oncekine nazaran daha kocaman ve irrite kirmiziliklar. Onlara bakti. Cok beyaz tenli oldugu icin alerjik bir durum dedi. Yumurtayi kestim dedim. Hayir hicbirseyi kesmiyosun dedi.
Bakici galiba biraz bebe biskuvisine agirlik vermis dedim, aa bak ondan olur ekmek versin biskuviden ziyade dedi.
Hepatit b asimizin tutup tutmadigina baktirdik. Esim tasiyici oldugu icin.
Kan alma isleminden korkmustum ama elinin ustunden aldilar ve ada duymadi. Agglamadi da. Hatta laboranta da hemsirelere de siritti.
Laborant aci esigi yuksek dedi,ben de oyle dusunuyorum oyle ufak tefek seylere aglamaz cunku masallah.
Hamdolsun sonucumuz da iyi cikti asimiz tutmus ve koruyuculuk gelismis.
O kadar korkuyodum ki 7 aylik yukum ustumden gitti. Hamduaenalar olsun bu sikintiyi hayatimizdan rafa kaldirdik Rabbimin izniyle.
Bir de doktora agizdan verilen cocuk felci asisini gecen ay neden yapmadigini sordum. Sonradan farkettim yapmadigini cunku.
Ben yapmiyorum o asiyi cunku 1.700.000 dozda bir asinin felc yapma olasiligi var ve ben riske etmiyorum cunku karma asida da var cocuk felci koruyuculugu dedi.
Canli asi oldugu icin sanirim....
İste boyle kizlar...asiyi daha yaptirmamis olan var mi bilmiyorum ama bi sormak istersiniz belki diye bilgi vereyim dedim...

maşallah prensese canım, cok şükür aşıda tutmuş, tahmin edebiliyorum içine dert olmuştur...neyseki geride kaldı artık...

canım maşallah 41 kere büyümüş minnoş ben bayadır görmemişim Ada'nın fotosunu :) face'te ilk anda a noyan mı bu dedim bir saniyeligine falan :D bodysi saçının tonu, göz rengi falan saniyelikte olsa benzettim ehehhe..

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
Masallahh adaya cnmm.. Menekse gozlu kuzucuk..Yirimm onu benn:elif:
Defne kilo olarak yuzde 25 lik dilimde. Baya zayif yani. Hemsire olsun citi piti bi kiz olcak iste bi sorunu yok dedi. Bana da zayif gelmiyo minyon olucak zaten sanirsam. Sadece kaynvalidem yiyiyo ne zaman gorsee cok zayif bu cocuk diye. Biz butun asilari yaptirdik saglikocaginda. Hicbi yan etki yapmadi. Dr soyemedi bize oyle birsey ondan sormadik hemsireye. Keske sorsaydik

Defne nin de iki gundur yanaklari kirmizi. Neden anlamadim. Yumurta mi yapiyo acaba dedim. Ama belirtilerde goremedim oyle bisi. Pembe yanak oldu cocugum. Nemlendirici surdum belki kurumustur diye. Ama ck keyfim kacti

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Masallahh adaya cnmm.. Menekse gozlu kuzucuk..Yirimm onu benn:elif:
Defne kilo olarak yuzde 25 lik dilimde. Baya zayif yani. Hemsire olsun citi piti bi kiz olcak iste bi sorunu yok dedi. Bana da zayif gelmiyo minyon olucak zaten sanirsam. Sadece kaynvalidem yiyiyo ne zaman gorsee cok zayif bu cocuk diye. Biz butun asilari yaptirdik saglikocaginda. Hicbi yan etki yapmadi. Dr soyemedi bize oyle birsey ondan sormadik hemsireye. Keske sorsaydik

Defne nin de iki gundur yanaklari kirmizi. Neden anlamadim. Yumurta mi yapiyo acaba dedim. Ama belirtilerde goremedim oyle bisi. Pembe yanak oldu cocugum. Nemlendirici surdum belki kurumustur diye. Ama ck keyfim kacti
Canim asiyi sorunsuz atlattiniz siz zaten. Sukurler olsun.
Yanaklara gelince gecmis olsun...
Canini sikmak istemiyorum ama korkulu ruya gormektense uyanik kalmak iyidir. Arkadasimin kizi oldu oyle yanaklari kirmizi kirmizi.
Beþinci hastalik diye bir hastalik varmis o cikti.
He tedavisi var geciyor ama ondan olmasin netten bi baksana.

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588

maşallah prensese canım, cok şükür aşıda tutmuş, tahmin edebiliyorum içine dert olmuştur...neyseki geride kaldı artık...

canım maşallah 41 kere büyümüş minnoş ben bayadır görmemişim Ada'nın fotosunu :) face'te ilk anda a noyan mı bu dedim bir saniyeligine falan :D bodysi saçının tonu, göz rengi falan saniyelikte olsa benzettim ehehhe..

Canim benim tesekkur ederim. Evet icimde dertto. Sonucu sesli sesli oh hamdolsun demisim aglamakli bi sesle....
Rabbim kimseyi evladiyla sinamasin.
Ben de adayi,azosun kuzeyine benzetiyodum onceleri ama luEy degisti Saclar filan dalgalandi minnosun
Simdi de noyana ve tunaya benzetiyorum.
Noyanla sac rengi,ten rengi,gozleri benziyo.
Tunisle de mimikler ve yuzlerinin saclarinin sekli benziyo.
İkisini gorunce de adadan bi esinti geliyo bana :)

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Sahi doktor bir dahaki aya pek cok seyi artik yedirecegiz dedi. Mesela bulgur pilavi,pirinc pilavi.
Nasil olacak acaba...
Bir de daha emeklemedi dedik,zaten norolojik gelismede emekleme diye bir basamak yoktur dedi.
Bebekler 6-9 ay arasi oturur ve 12-17 ay arasi yurur dedi.
Emeklemek demek ki her bebegin kendine has bi yer degistirme sekli.
Ada mesela yuvarlana yuvarlana istedigi yere gidiyo :)

pikecan

Daimi Üye
Tepki
1.884
Sahi doktor bir dahaki aya pek cok seyi artik yedirecegiz dedi. Mesela bulgur pilavi,pirinc pilavi.
Nasil olacak acaba...
Bir de daha emeklemedi dedik,zaten norolojik gelismede emekleme diye bir basamak yoktur dedi.
Bebekler 6-9 ay arasi oturur ve 12-17 ay arasi yurur dedi.
Emeklemek demek ki her bebegin kendine has bi yer degistirme sekli.
Ada mesela yuvarlana yuvarlana istedigi yere gidiyo :)

ya ben kahvaltıyı bile kesmiştim 7. aydan once diye ama zaten 1 hafta kaldı...
evet canım hatta eşim bile tesadüfen gördü Adanın resmini oda soyledi bir an Noyan sandım diye ama dedigim gibi aynı cizgili ve renkli body var bizdede.. ama dedigin gibi ten, göz ve saç rengi aynı resmen...
bende bide Duru'ya da benzetiyorum Noyanı surat şeklini, yanakları felan ehehh minnoş kız bunlar hepppppppsiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii (maşallah subanallah)

Noyanda tam emekleme degil ama karın üstü istedigi yere gidiyor, oturmada şimdilik 3-4sn kadar sonra denge gidiyor :D :D

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar