2011 eylül anneleri buraya

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

sevgiso

Aktif Üye
Tepki
219
26. GEBELİK HAFTASI

Boy: 35.6 cm. Ağırlık: 760 gr.
(Alıntı)
İçimde ani kasılmalar ve gevşemeler olmaya başladı. Eşim bu kasılmaların doğumu getireceğini düşünerek hemen doktorumdan randevu oldu. Muayeneye giderken kasılmaların devam etmesi beni de biraz ürkütmüştü.
(Yukarıdaki Resim: İki elimiz yanağımıza koymuş, adeta uyku poziyonumuz...)

Muayenehane sırasında bu kasılmaların bir anlamda rahmin antrenman kasılmaları kabul edilen "Braxton-Hicks kasılmaları" olduğunu, normalde 30. haftada kendisini gösterdiğini, bende biraz erken başladığını öğrendim. Bizim düşündüğümüz gibi erken doğum uyarıları değilmiş.

Erken doğumda kasılmalar günlük yaşamımı etkileyecek sıklıkta ve düzenli aralıklarla (periyodik) gelirmiş. Sıklığı ve şiddeti gittikçe artarak güçlenirmiş. Oysa benim kasılmalarım adet sancısı gibi oluyor.

Yapılan Obstetrik USG (Gebelik ultrasonu)'nda omurganın bütünlüğünü ve düzenliliğini gösteren "Düzgün tren yolu görünümünü" görmek son derece önemliymiş (Yukarıdaki Resim).

Gebeliğimin öncesinde folik asit desteği almam, bebeğin beyin ve omurga oluşumundaki bazı problemlerde koruyucu etki yaratıyor.

Bunun dışında doktorum bana bu haftadaki bebeklerin dokunmaya ve temasa beyin dalgaları ile cevap vermeye başladığını söyledi. Biz kasılmaları düşünürken bebeğim, beyin dalgalarını bile kullanmaya başlamış.

26. Hafta
• Omurga güçlenir: Fetusün gelişen bedenini korumak için omurga daha güçlü ve esnek hale gelir: Ortalama bir yetişkininkinden büyük olmasa da 150 eklem, 33 parça ve 1,000 kirişten oluşur.
• Akciğerlerde hava yastıkları oluşur.
• Surfaktan üretimi: Akciğerlerde yağlı bir madde olan "sürfaktan" oluşmaya başlar. Sürfaktan olmadan ceninin akciğerleri birbirine yapışır, büzüşür ve ayrılamaz.
• Son aylarda kapalı görünmesine karşın bebeğinizin gözleri açıktır ve bu hafta göz kırpar. Genlere bağlı olarak bazı bebekler mavi ya da mavi-gri göz rengiyle, bazı bebeklerde kahverengi gözlü olarak doğarlar. (Doğumdam 6 ay sonraya kadar göz rengi değişebilir.)
• Görme merkezi olan retina gelişimine devam eder.
• Beyin dalgaları duyma ve görme duyuları için harekete geçer.
• Cenin dokunmalara cevap verir: Karnınıza ışık tutarsanız bebeğiniz kafasını o yöne çevirir ve araştırmalara göre bu optik sinirlerinin çalıştığını gösterir.
• Bebeğiniz 760 gr. ağırlığında ve 35.6 cm uzunluğundadır

ne güzel bilgiler vermişsin canım sağol

esra1980

Aktif Üye
Tepki
197
günaydın hanımlar iyi haftalar;

özge günaydın cnm. cuma günü tetanoz aşımız vardı çok şükür 1.yi atlattım c.tesi kolum baya ağrıdı hala ağrıyor ama bugün azaldı baya. herkes iyidir umarım geçmişe bakamadım

esila4

Daimi Üye
Tepki
372

Miracle

Aktif Üye
Tepki
58
Gunaydin kizlarrrrrrr:nanik:
Yarin seker yuklemen ve tetenos adim varrrrrrr
Doktor ac gelmene gerek yok hafiften bir kahvalti yapabilirsin dedi sizler nasil gittiniz yada gideceksiniz?

hmd

Üye
Tepki
50
günaydın bayanlar ve minik melekleri
şu aşı olayını bende yaşayacağım cuma günü... tırs tırs oluyorum valla:ayk:

esra1980

Aktif Üye
Tepki
197
Gunaydin kizlarrrrrrr:nanik:
Yarin seker yuklemen ve tetenos adim varrrrrrr
Doktor ac gelmene gerek yok hafiften bir kahvalti yapabilirsin dedi sizler nasil gittiniz yada gideceksiniz?

ben yaptırmadım henüz hiç bi bilgim yok cnm. haziranın 3.ünde kısmetse kontrolüm var o zaman sorcam doktoruma şeker yüklemesi ne zaman yaptırcak bakalım

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar