2011 eylül anneleri buraya

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

ces1234

Daimi Üye
Tepki
953
merhaba arkadaşlar benimde bir kaç gündür çok karnım kasılıoyr

gün içinde 1-2 kere normalde çok sıksa doktoruna bir sor istersen canım.
şimdi bu ayda rahmi doguma hazırlayan braxton hicks diye kasılmalar var, onlar normal. ama çok sık oluyosa ve uzun sürüyosa o tehlikeli. sen onceki dogumundan biliyosundur, ayırt edebilirsin.

arslananası

Aktif Üye
Tepki
204
sabah geeçmişi okudumda biri yazmıştı bulamadım kimolduğunu. doğum öncesi kursuna gitmişti ve bebeğin altını silmek için ıslak mendili kesin önermiyorlar diye yazmıştı. su ve pamukla temizlenmeli imkan varsa yıkanmıalı diyordu. bir de bu bezi önermişti buldum bence güzel 4.50 kuruz fiyatı içinde 40 tane var

ces1234

Daimi Üye
Tepki
953
ah yetenek olsa bende ces..bu saatten sonrada ne bilim zor geliyo aslında üşengeçlik neden olmasın di mi?

Ya aslında açık konuşmam gerekirse, ben erkeklere yan flütü pek yakıştıramıyorum da o yuzden sen çal deidm onu. sesi itibariyle bir de çalınma tarzı itibariyle feminen bir enstrüman gibi geliyo bana yan flüt. kızmadın de mi bana

adamavi

Aktif Üye
Tepki
86
Bu arada benim eşim de kız istiyodu.Hiç sevinmedi erkek olunca.Hayırlısı olsun dedi.Neden sevinmedin dedim.Kızlar daha çok seviliyormuş lafa bak.Ben ağlayınca da üzülme onu da maça götürürüm diyor.Sadaka veriyor sanki.Aman hiç de umrumda değil valla,onun için bebişimi üzemem.Ama büyüyünce oğluma ben de anlatıcam bunları hiç kaçarı yok.:sirin:

bizdede ben istiyodum kızım olsun toka takiyim diye..eşim çok sevindi erkek olduğuna çoğunluğu sağlıycakmış evde :hihi:
bigün dışarda otururken minik bi kız gördük geldi yanımıza demesin mi bana kız mı olsaydı daha bi sevimli sanki diye :cokkomik:
sağlıklı olsunlarda kız olmuş erkek olmuş ne farkeder..Allah hayırlı evlat versin herkese...

EXPORTER

Daimi Üye
Tepki
534
sabah geeçmişi okudumda biri yazmıştı bulamadım kimolduğunu. doğum öncesi kursuna gitmişti ve bebeğin altını silmek için ıslak mendili kesin önermiyorlar diye yazmıştı. su ve pamukla temizlenmeli imkan varsa yıkanmıalı diyordu. bir de bu bezi önermişti buldum bence güzel 4.50 kuruz fiyatı içinde 40 tane var

evet canım alamk lazım dediğin gibi

adamavi

Aktif Üye
Tepki
86
Ya aslında açık konuşmam gerekirse, ben erkeklere yan flütü pek yakıştıramıyorum da o yuzden sen çal deidm onu. sesi itibariyle bir de çalınma tarzı itibariyle feminen bir enstrüman gibi geliyo bana yan flüt. kızmadın de mi bana

ay yok canım ne kızıcam ben hiç öyle düşünmemiştim bikaç hafta önce adnan saygun da yan flüt resitali vardı ona gittik orda çalan erkekti çocuğu mu beğendim ne :cokkomik: dedim hemen oğlum yan flüt çalsın diye ama eskiden beri severim nedense yan flütün sesini..

ben piyano çaldım 2-3 sene kadar...kardeşimde çalmıştı... belkide piyano olabilir ...

piyanoda olabilir aslında ama onuda evde koycak yer falan ayarlamak lazım salona güzel dekorda olabilir bak :hihi:

ces1234

Daimi Üye
Tepki
953
ben piyano çaldım 2-3 sene kadar...kardeşimde çalmıştı... belkide piyano olabilir ...
Ben de 5 sene ders aldım ama sonradan ilgim başka yöne kaydı. 20 sene profesyonel olarak halk dansları ve folklorik dansla ilgilendim, oğlum da ilgilensin isterdim çok ama babası sevmiyo o tarz şeyleri, o yuzden gonderemiycem halk danslarına malesef.
Hepnize günaydınlaaarrrrr -ciko

Günaydın Esra kuşuuuuuum.

ces1234

Daimi Üye
Tepki
953
ay yok canım ne kızıcam ben hiç öyle düşünmemiştim bikaç hafta önce adnan saygun da yan flüt resitali vardı ona gittik orda çalan erkekti çocuğu mu beğendim ne :cokkomik: dedim hemen oğlum yan flüt çalsın diye ama eskiden beri severim nedense yan flütün sesini..

piyanoda olabilir aslında ama onuda evde koycak yer falan ayarlamak lazım salona güzel dekorda olabilir bak :hihi:

Ben de çok severim yan flütün sesini, çok yakın arkadaşım çalardı bayılırdım, bir de yan flütün küçügü var boyle pikolo flüt fiye o da harika ses veriyo.ama dedigim gibi bence erkek icin gitar, davul, piano daha iyi gibi sankim de :)

EXPORTER

Daimi Üye
Tepki
534
Valla ne yalan söyleyeyim ben hep erkek istedim daha doğrusu içimden öyle geçiyordu, ama eşim kızları daha çok seviyor erkek olduğunu öğrenince dedi kızım olsun isterdim ama oğlummm deyincede ağzım doluyor sanki oğlumm çok iyi ya demişti.

gene de rabbim bize ne nasip ederse o allahım bize erkek evlatı uygun görmüş ama gözlümden geçenide verdi şükürler olsun

esrant

Daimi Üye
Tepki
364
Ben de 5 sene ders aldım ama sonradan ilgim başka yöne kaydı. 20 sene profesyonel olarak halk dansları ve folklorik dansla ilgilendim, oğlum da ilgilensin isterdim çok ama babası sevmiyo o tarz şeyleri, o yuzden gonderemiycem halk danslarına malesef.

Günaydın tatlımmm :sirin::sirin::sirin:

pembedana

Aktif Üye
Tepki
185

ben yöresel oyunları bilipte oynayan erkeklere var ya biterim yaaaaaa.... ama gel gör ki eşim düğünümüzde binbir tafrayla dansa kalkmıştı :hihi::hihi::hihi:
oğlumu oynatıcam ben!! ohhh hele bi efe olsun!!!

adamavi

Aktif Üye
Tepki
86
Ben de çok severim yan flütün sesini, çok yakın arkadaşım çalardı bayılırdım, bir de yan flütün küçügü var boyle pikolo flüt fiye o da harika ses veriyo.ama dedigim gibi bence erkek icin gitar, davul, piano daha iyi gibi sankim de :)

ya sorma babasıda diyo davul çalsın diye..hatta e bebek e gittiysen görmüşsündür minyatür bas davul var ortada bide minyatür piyano ben piyano alalım diyorum oda ben bu davulu alcam oğluma diyo.. :hihi:

ces1234

Daimi Üye
Tepki
953
Valla ne yalan söyleyeyim ben hep erkek istedim daha doğrusu içimden öyle geçiyordu, ama eşim kızları daha çok seviyor erkek olduğunu öğrenince dedi kızım olsun isterdim ama oğlummm deyincede ağzım doluyor sanki oğlumm çok iyi ya demişti.

gene de rabbim bize ne nasip ederse o allahım bize erkek evlatı uygun görmüş ama gözlümden geçenide verdi şükürler olsun

Ben erkek kardeşim olsun çok isterdim, ona ablalık yapma, ama karışmadan sadece fikir vererek falan, bu nasip degilmis bana da erkek cocuk analığı nasip etti Allahım. İnşallah güç de versin de cok dogru duzgun bi insan olarak yetistirebileyim onu. Çok istiyorum esprili, zehir gibi, akıllıi, hazır cevap ama saygılı, şeytan tüyü olan bir oğlum olsun. Vatanına Milletine Dinine bağlı olsun.

Günaydın güzel topiğin,güzel anneleri :)

Ayh günaydın canım, nasılsınız bakalım bugün?

esrant

Daimi Üye
Tepki
364
Kızlar bebişler için faydalı olan birkaç şey öğrendim de yazayım istiyorum.
Kaşar peyniri kalsiyum açısından çok kuvvetliymiş,sabahları beyaz peynirle birlikte yemek lazım..
Her gün bir yemek kaşığı pekmez de bebişlere faydalıymış.
Meyvelerin tabii ki hepsi ama günde bir muz kilo alımlarına da faydalıymış..

Başka aklıma gelince yazarım gene -ciko

ces1234

Daimi Üye
Tepki
953
ben yöresel oyunları bilipte oynayan erkeklere var ya biterim yaaaaaa.... ama gel gör ki eşim düğünümüzde binbir tafrayla dansa kalkmıştı :hihi::hihi::hihi:
oğlumu oynatıcam ben!! ohhh hele bi efe olsun!!!
Dersleri benden bedava o zaman, madem benim oğlan dans edemicek bari seninkine öğretelim yöresinin danslarını. İzmir halkdansları camiasını iyi tanırım, hemen ayarlarız bi dernek ya da hoca:)
Ay çok şeker oluyolar minik erkekler zeybek oynarken, bayılırııııım.
ya sorma babasıda diyo davul çalsın diye..hatta e bebek e gittiysen görmüşsündür minyatür bas davul var ortada bide minyatür piyano ben piyano alalım diyorum oda ben bu davulu alcam oğluma diyo.. :hihi:
Ay evet ben de pianoyu göördüm çok tatlı yaaa, bizimki gitar çalar heralde, anası da babası da çalıyo ne de olsa, salonda baş köşede durur gitarımız :)

ces1234

Daimi Üye
Tepki
953
Kızlar bebişler için faydalı olan birkaç şey öğrendim de yazayım istiyorum.
Kaşar peyniri kalsiyum açısından çok kuvvetliymiş,sabahları beyaz peynirle birlikte yemek lazım..
Her gün bir yemek kaşığı pekmez de bebişlere faydalıymış.
Meyvelerin tabii ki hepsi ama günde bir muz kilo alımlarına da faydalıymış..

Başka aklıma gelince yazarım gene -ciko

Biz misafir gelince herkese meyve tabağı hazırlardık, Duru (yegenim) elinde çatal, herkesin tabagındaki muzları toplardı, hala da cok sever. cocuklar cok seviyolar muzu zaten. pekmezi bütün cocuklar sevmez ama ben cay niyetine cok iciricem insallah pekmez serbetini cocuguma. kola diye de onu vercem, kolayla tanismasini bile istemiyorum da.

MLSFB

Daimi Üye
Tepki
336
2 gecedir sağ göğüs altıma gece batıyo bişiler nefes alamıorum...genelde sırtüstü buluyorum kendimi o zaman...
bebek mi yapıyo bunu anlamadım yaaa...ayakları gelirmi böğrüme kadar?????????????
ah pembem ne zmndır çekiorum ben bu ağrıyı yaaa bende sırtüstü yatakta çözümü buluorum
ben egeden biliyorum ama farklı yerler yaş grupları olabilir tabiii... aman bi büyüsünler hele...illaki sporla uğraşacaklar...spor şart!
bizim burdaki yerdede 4 yaş altını almıorlar havuza işemesinler diye:1:
Canım benim hiç kendini üzme.Benim babam da ben doğduğumda aynı şeyi yapmış.Düşünsene hemşireye bahşiş verilecek oğlan olursa daha fazla kız olursa daha az bahşiş ayrı ceplerine koymuş ben doğduktan sonra kırkım çıkana kadar gelmedi babaannemler.Ama sonra ne oldu?Ben babamın biricik kızı oldum.Birtane oldum.Doğmadan daha belli etmez kedini.Doğsunda sen onu öyle gör.
bnmde annem böleymiş dilek :D bnm kızım olacağını duyuncada yıkıldı babam bi yüzünü güldüremedin kadının diye dalga geçer bnmle:1:
merhaba arkadaşlar benimde bir kaç gündür çok karnım kasılıoyr
cnm ctesi dr anlattı ama salak kafam çok algılamadı sıklaştığını anlrsan drunu arıycakmışsın ama ara sıra oluorsa sorunyokmuş arkaaqrkaya olmasın yetermiş
Hepnize günaydınlaaarrrrr -ciko

günaydın esraaaaaaaaaaammmmmmmmmm

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar