2011 eylül anneleri buraya

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Tepki
21
iyi olmuş kayserili olmadığı, nasıl alacaktık kızı değilse, orta halli memurlarız biz, bisürü altın neyim isterlerdi,izmirlileri severim içleirndeyim kaç yıldır,huzur yeter onlara,bide lüks yaşamayı severler altınmış takıymış nanay dimi queen

tabi canım değiliz kayserili çok şükür.bizde memuruz yaaa anlarız halden zorlamayız öyle.aynen dediklerine katılıyorum canım :panter: sizin şanınız ne takarsanız deriz

Su78

Aktif Üye
Tepki
95
ben anlayamadım espriyi ama neyse komiktir herhalde:hihi:
esra bende anlamadım da çaktırmadımdı :)
... yazan yerde ne var ki?

ahahahaha akdenzde olur memleketinize gelip tatil yaparlar büyüyünce :panter: gelin canım gelin ne demek şeref duyarız biz :panter::panter:
antalyalı-izmirli süper, yazlıkda yaparız bia antalyada siz izmirde şirin bi ilçede, ohh deyme bizim çocukalrın keyfine :)

canım kaç kez konuştum,baktık olmuyo araya birilerini soktuk,doktorlarla konuşturdum adam nuh diyor peygamber demiyor yola çıkması sakıncalı diye rapor almayı düşündüm evet iyi olur seni 2 yere görevlendirebilirim böylece dedi onuda kendine çevirdi anlıycağın...bir keresinde hiç unutmam ilk aylarda mide bulantsından uyuyamadım diye sabah 1 saat müsade istedim kapıma dayandı hadi seni bekliyoruz köye gidilecek diye,elim kesildi aradım bişe olmaz.kan akması iyidir dedi böyle bir insandan ne beklersin ki...ne diyeyim Allaha havale ettim,en güzel cezayı o versin ona....
yuhh.konuştugun halde mi yolladılar.ayıp hakketen,ettiği laflarda tam Erol TAŞ tarzı,Allah sabır versin sana canımcım, cok zordur bilirim anlayışsız amir.:acep:

kansekeri

Aktif Üye
Tepki
221
iyi olmuş kayserili olmadığı, nasıl alacaktık kızı değilse, orta halli memurlarız biz, bisürü altın neyim isterlerdi,izmirlileri severim içleirndeyim kaç yıldır,huzur yeter onlara,bide lüks yaşamayı severler altınmış takıymış nanay dimi queen
mantı yerdik fena mı olurdu.. :dil:

cokda iyi değil erkek gibi yetiştirmek,beni öyle yetiştirmişler naz-niyaz hiç bilmem,imrenirim kız gibi hatunlara, düşün cocukken bebek bile oynamamışım hiç,hep silah-tüfek-araba :) yapımda varmış sanırım onlarda tuz-biber olmuşlar erkek gibi yetiştirmeye ugrasarak.

ama kız gibiolsun nazlı olsun azcık derim ben kızım olursa 2.

herşeyin fazlası zarar.. şaka bir yana...

ardila

Üye
Tepki
16
esra bende anlamadım da çaktırmadımdı :)
... yazan yerde ne var ki?

antalyalı-izmirli süper, yazlıkda yaparız bia antalyada siz izmirde şirin bi ilçede, ohh deyme bizim çocukalrın keyfine :)

yuhh.konuştugun halde mi yolladılar.ayıp hakketen,ettiği laflarda tam Erol TAŞ tarzı,Allah sabır versin sana canımcım, cok zordur bilirim anlayışsız amir.:acep:

hemde kaç kezz dışardan görenler melek sanıyor ama şurda hiçkimsenin huzuru yok..aa pardon aşiretten gelenler rahat,onlara çok iyi davranılıyor,böyle bir yer yani..

ardila

Üye
Tepki
16
benim görümceleri senin müdürü bombalasak mı?

:hihi::hihi:[/QUOTE
bazen bende düşünmüyor değilim ama değmezzz yazık olur bence..Allaha havale etmek en iyisi galiba:Dya kızlar biran önce geçsede şu zamanlar haziranda heyet raporu almayı düşünüyorum,temmuzdan sonrada doğum izni nolur hayırlısıyla geçsin zamanda bitsin şu dertler

glymrk

Daimi Üye
Tepki
410

mymel

Daimi Üye
Tepki
371
21. GEBELİK HAFTASI

Boy: 26.7 cm. Ağırlık: 360 gr.

Bebeğimle beraber müzik dinlemeye başladık. Doktorum bu haftadan itibaren Deniz bebeğin seslere, konuşmalarımıza ve benim yediklerime tepki verebileceğimi söyledi.

Hareketleri azaldığı için endişelenmeye başlamıştım, bunun sebebi de beyninin dokusunun gelişmeye başlamasıymış; yani geçici bir sakinlik dönemine girdik.

Doktorum bebeğimin sindirim sistemimin doğuma hazır hale gelmesi için içtiği amniyo sıvısı yüzünden yutkunacağını söyledi. Su kısmı bedenine geri kalanı ise sindirim için bağırsaklara gidiyormuş.

Rahim içinde ilk aylardan itibaren idrar çıkartan bebeğimin "kendi idrarını içtiği" bilgisi pek hoşuma gitmedi. Ama idrar steril bir ortam olan amniyon mayisi içine karışmakta ve sürekli plasenta tarafından arıtılmaktaymış.

Ayaklarımda şişmeler başladığı için bol bol dinleniyorum. Eşim de sürekli su içmem konusunda beni uyarıyor. Eğer yüzümde ve ellerimde aşırı şişkinlikler olursa doktora gitmem gerekiyormuş.

Bu hafta da beslenmemde kansızlık olmaması için demir takviyesini eksik etmemeliyim. Bebeğimin kan üretimi ve gelişimimi için beslenme programımı atlamamam gerekiyor.

21. Hafta

• Kanınızdaki akyuvarlarınız koruma görevini sürdürmektedirler: Lökositler (akyuvarlar) vücudumuzun direnç sistemini oluşturur. Enfeksiyon ve hastalıklarla savaşmamızı sağlarlar. Bu nedenle gebelik boyunca sayıca artmışlardır.
• Transparanlık azalıyor: Küçüğünüzün cildi yarı şeffaf görünümden daha opak bir görünüme dönüşür.
• Yavrunuzun dili tamamıyla oluştu: İçeriye bir bakış atma şansınız olsaydı bebeğinizi adeta "diliyle hayali bir kirazı yakalamaya çalışırken" görebilirdiniz.
• Eğer bebeğiniz kız ise rahmi ve vajinası oluştu: Erkeklerden farklı olarak, kadınların sayılı yumurtaları vardır ve doğum öncesinde bu sayı 6 milyon iken doğumda bir milyona düşecektir.
• Bebeğiniz bu hafta daha fazla yutkunur: Bebeğiniz amniyo sıvısını içine aldıktan sonra vücudu bunu suya çevirir ve işine yaramayan kısmını bağırsaklara gönderir, bu işlem sindirim sistemi için iyi bir alıştırmadır.
• Uyku ve uyanma zamanları düzene girdi: Bazı araştırmalar bebeğin " biyolojik iç saatini" daha doğmadan önce dış dünyaya göre ayarladığını gösteriyor. Yemek saatleriniz, uyku alışkanlıklarınız, dışarıdaki ışık ve ses düzeyi bebeğinize sinyal olarak gidecektir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar