Zeytinyağlı Taze Fasülye

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul
taze-fasulye-300x225.jpg


Zeytinyağlı Taze Fasülye

Yarım kg taze fasulye
2 havuç
1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
2 baş kuru soğan
3-4 domates
1 su bardağı kaynamış su
1 tatlı kaşığı tuz

Hazırlanması:
1. Yarım kg fasulyeyi kılçıklarından ayırıp yıkayın, verev şeklinde dilimleyin. 2 havucun kabuklarını soyup aynı şekilde kesin.

2. 2 baş kuru soğanı yemeklik doğrayın. 1 yemek kaşığı sızma zeytinyağıyla birlikte tencereye alın. havuçları ekleyip soğanlar ölene kadar kavurun.

3. Fasulyeleri ilave edin. fasulyelerin rengi değişene kadar (yaklaşık 10 dakika) karıştırarak kavurun.

4. Domatesleri soyup fındık büyüklüğünde doğrayın. bunları tencereye ekleyip kavurmaya devam edin.

5. Tencereye 1 su bardağı kaynamış su ekleyin ve fasulyeler pişene kadar (yaklaşık 45 dakika ) pişirin. en son 1 tatlı kaşığı tuz ekleyin. tencerenin kapağını kapatın. fasulyeler ılınınca servis tabağına alın. soğuk olarak servis yapın.

Alıntıdır...
 

p@g

Daimi Üye
Katılım
5 Ağustos 2010
Mesajlar
1.357
Tepki
1.122
Puan
113
Konum
;)
Fasülyeyi havuçla denemiştim hiç, denemek lazım.
 

denizkızı

Daimi Üye
Katılım
23 Şubat 2009
Mesajlar
3.199
Tepki
1.901
Puan
113
Konum
İZMİR
yahu bu taze fasülyeyi sadece haşlayıp da versen yine yerim o kadar yani :)
teşekkürler canım :)
 
C

ceylanım

Misafir
çok severim taze fasülyeyi ama havuçlusunu hiç denemedim yapıcam bakalım nasıl olucak
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst