Zeytinyağlı Pırasa

chatlack

Daimi Üye
Katılım
11 Temmuz 2008
Mesajlar
1.188
Tepki
807
Puan
113
Konum
İstanbul
104.jpg


MALZEMELER:

1 kilo pırasa
2 -3 havuç
1 küçük soğan
1 çay bardağı pirinç
yarım çay bardağı zeytinyağ
tuz , karabiber
salça
YAPILIŞI:

Pırasaların dış yapraklarını ayırdıktan sonra bir müddet suda bekleterek yıkayın.sonra bir parmak boyunda doğrayın.Havuçlarıda soyduktan sonra küçük küçük halka şeklinde ve soğanıda küçük kareler olacak şekilde (Adana'da çintme denir) çintin :) .Çintme soğanıönce 6 parçaya bölüp ama bir birinden ayrılmadan , sonra o 6 parçaya dik olacak şekilde yine 6 parçaya bölüp sonrada küçük küçük doğramak demek :p.Neyse bir tencerenin içinde doğradığınız soğanları zeytinyağıyla öldürün ,havuçlarıda koyup öldürme işlemine devam edin,Salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar karıştırın.Pırasalarıda koyup biraz karıştırdıktan sonra üzerini örtecek şekilde su koyup ,tuz ve karabiberi ekleyin, kaynayınca pirinçleri atın.Pırasalar yumuşayıncaya kadar pişirin.Limonlayıp servis yapabilirsiniz.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst