Zeytinyağlı Pırasa Dolması-Resimli

Katılım
11 Temmuz 2008
Mesajlar
8.210
Tepki
8.216
Puan
113
Konum
istanbul
Zeytinyağlı Pırasa Dolması
Malzemeler
260.jpg


10 Adet pırasa
3 Su bardağı su
1 Çay bardağı zeytinyağı
Tuz, şeker
Harcı için :
1 Su bardağı pirinç
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 Adet soğan
2 Adet domates
2 Tatlı kaşığı dolmalık fıstık
1 Tatlı kaşığı kuş üzümü
1 Tatlı kaşığı taze nane
Tuz, karabiber, yenibahar, tarçın


Hazırlanışı
Soğanları yemeklik doğrayın ve zeytinyağında dolmalık fıstıkla birlikte pembeleştirin.
Pirinci ayıklayıp, yıkayarak ilave edin.
Pirinçler şeffaflaşana dek kavurun.
Pirincin üzerini biraz geçecek kadar ılık su katın.
Yıkanmış kuş üzümünü, kabukları soyulup küçük doğranmış veya rendelenmiş domatesi ve tuzu katın.
Tencerenin kapağını kapatıp, suyunu çekene dek pişirin.
Ateşten indirince baharatları, kıyılmış taze nane veya kuru naneyi ekleyin.
Pırasaları 8 santim eninde kesin ve kaynar tuzlu suya atıp, çıkartın.
İçindeki halkaları çıkartın.
Harcı bu boşluğa doldurun ve içinden çıkardığınız pırasaları alta ve üste kapatarak harcın dökülmesini önleyin.
Bir tencereye yan yana dizin, tuz, şeker ve zeytinyağını ekleyin.
Su ilave edip, 15 dakika pişirin.
Soğutup servis yapın.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst