Zeytinyağlı Lahana Dolması

Kristen Stewart

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
47.857
Tepki
49.341
Puan
113
Yaş
39
Konum
Çıkmaz Sokak

1. 1 adet orta büyüklükte lahana,
2. 2 bardak pirinç,
3. 1 bardak zeytinyağı.
4. 5*6 adet soğan,
5. 2 adet limon.
6. Tuz,
7. baharatlar (Nane, maydanoz, dereotu, 1 kaşık fıstık-1 kaşık üzüm


Suyunu süzüp soğuduktan sonra yapraklarını ayırınız. Bir tencereye soğanları soyup yemek soğanı şeklinde doğrayınız. Fıstığı yıkayıp soğana ilâve ediniz. Yağını da koyup hepsini ateş üzerinde bir kevgirle karıştırarak fıstıklar hafif pembeleşir.ceye kadar kavurunuz. Pirinci ayıklayıp yıkayıp 20 dakika kadar el dayanabilecek kadar sıcak suda ıslatınız.. Fıstıklar hafif pembeleşince, suyunu süzüp pirinci ilâve ediniz. Kevgirle karıştırarak, pirinçler şeffaflanıncaya kadar kavurunuz.. Üzerine çıkacak kadar su koyup, yıkanmış üzümü, tuzu ve şekeri koyunuz. Kapağını kapatıp suyunu çekinceye kadar orta hararetli ateşte pişiriniz. Ateşten alınca baharatlarını maydanoz nane, dereotunu kıyarak koyunuz. Limon suyunu da koyup hepsini birden karıştırınız. Tencerenin dibine maydanoz, nane saplarım koyunuz. Lahana yaprakların, istediğiniz büyüklükte kesiniz. Kesilen yaprakları kâfi miktar iç koyup sıkIştIrmadan kapatıp sarınız. Tencereye muntazam dizip üstlerini lahana yapraklarIyla kapatınız Kafi mİktar su ve yarım limon suyu koyup yapraklar ve pirinç yumuşayıncaya kadar pişiriniz.alıntı
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst