Zeytinyagli Kereviz-Resimli

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre


Malzemeler
  • 4 adet kereviz
  • 1 adet havuç
  • 1 küçük patates
  • 1/2 bardak bezelye
  • 1 adet limon
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • 1 adet kuru soğan
Hazırlanışı
1. Kerevizlerin kabuklarını soyun, ikiye bölün, içlerini çıkartarak minik kaseler hazırlayın. Limon suyunun yarısı kerevizlerin üzerine dökülür, böylece kerevizler kararmaz.
2. Havuç ve patates soyulur küp küp doğranır. Soğan ayıklanır dörde bölünür.
3. Tencereye kerevizler dizilir, üzerine havuç, patates ve bezelye serpilir. Tencerenin ortasına dörde bölünmüş soğan yerleştirilir.
4. Zeytinyağı, yarım limon suyu, şeker, tuz ve 3/4 bardak su eklenerek orta ateşte pişirilir.
5. Üzerini kereviz sapı ile süsleyebilirsiniz.
Afiyet Olsun.

alinti
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst