incitanemtuana
Daimi Üye
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Malzemeler
- 4 adet kereviz
- 1 adet havuç
- 1 küçük patates
- 1/2 bardak bezelye
- 1 adet limon
- 1 çay kaşığı toz şeker
- 1 çorba kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- 1 adet kuru soğan
1. Kerevizlerin kabuklarını soyun, ikiye bölün, içlerini çıkartarak minik kaseler hazırlayın. Limon suyunun yarısı kerevizlerin üzerine dökülür, böylece kerevizler kararmaz.
2. Havuç ve patates soyulur küp küp doğranır. Soğan ayıklanır dörde bölünür.
3. Tencereye kerevizler dizilir, üzerine havuç, patates ve bezelye serpilir. Tencerenin ortasına dörde bölünmüş soğan yerleştirilir.
4. Zeytinyağı, yarım limon suyu, şeker, tuz ve 3/4 bardak su eklenerek orta ateşte pişirilir.
5. Üzerini kereviz sapı ile süsleyebilirsiniz.
Afiyet Olsun.
alinti