Zeytinyağlı Enginar Dolması

Katılım
11 Temmuz 2008
Mesajlar
8.210
Tepki
8.216
Puan
113
Konum
istanbul
Zeytinyağlı Enginar Dolması

Malzemeler


5 Adet enginar
3 Adet soğan
Yarım su bardağı pirinç
1 Çorba kaşığı dolmalık fıstık
1 Çorba kaşığı kuş üzümü
Yarım demet taze nane
Yarım demet maydanoz
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Yarım limonun suyu
1 Su bardağı sıcak su
Tuz, karabiber, yenibahar, tarçın ve şeker

Ana Sayfa
Diyet Tablosu
Kalori Cetveli
Tarif Ölçüleri
Püf Noktası
Sağlıklı Beslnm.
TarifSözlüğü
Büyüteç Altında
Süsleme Sanatı
Sağlık
Laser Epilasyon
Sir Ağda
Yemek Tarifleri Zeytinyağlılar Zeytinyağlı Enginar Dolması



Zeytinyağlı Enginar Dolması
Malzemeler
Tarif Defterime ekle
Tarifle İlgili Yorum Yap
Yazıcıya Gönder
Mutfak
Zorluk 3
Süre 50 dk.
Kaç Kişilik 5
Yöntem

5 Adet enginar
3 Adet soğan
Yarım su bardağı pirinç
1 Çorba kaşığı dolmalık fıstık
1 Çorba kaşığı kuş üzümü
Yarım demet taze nane
Yarım demet maydanoz
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Yarım limonun suyu
1 Su bardağı sıcak su
Tuz, karabiber, yenibahar, tarçın ve şeker





Hazırlanışı
Ayıklanan enginarları limonlu suda yarı yarıya pişene dek haşlayın.
Tavaya fıstıkları aktarıp, sıvıyağda pembeleşene dek kavurun.
Ardından ince kıyılmış soğanları ekleyip, sarartın.
Yıkanmış pirinci, kuş üzümünü, sıcak suyu, tuzu, 1 tatlı kaşığı şeker ve baharatları, kıyılmış nane ve maydanozu ekleyip, pirinç suyunu çekene dek pişirin.
Bu harcı enginarların boşluklarına dondurun.
Pişerken şeklinin bozulmaması için yağlı kağıdı veya alüminyum folyo parçalarını enginarların üzerine ve yanlarını kapatacak şekilde sarın.
Yarım su bardağı haşlama suyundan ilave edip, 10 dakika kadar pişirin.
Soğutup, limon dilimleri ile birlikte servis yapın.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst