Zeytinyağlı Ege otları

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul
zeytinyalegeotlar.jpg


Zeytinyağlı Ege otları

100 gr ebegümeci
100 gr hindiba
100 gr sütlüce
100 gr kaldirek
40 gr havuç
50 gr domates
20 gr soğan
2 diş sarımsak
20 ml zeytinyağı
10 gr pirinç
40 ml portakal suyu
Tuz

Ebegümecini ayıklayıp temizleyin. Soğanı bir tencerede zeytinyağında soteleyin. Sarımsak, rendelenmiş havuç ve pirinci ilave edip karıştırın. Ebegümeci, doğranmış domates ve portakal suyunu ekleyin. Tuzla tatlandırıp 15 dakika orta ateşte pişirin. Soğuyunca servis yapın.

Hindibayı orta boy bir tencerede bir miktar suyla yüzde 70 oranında haşlayıp soğutun. Servis tabağında zeytinyağı, doğranmış bir dişsarımsak ve tuzla tatlandırıp servis yapın.

Sütlüceyi bir tencerede suyla haşlayın. 1 diş sarımsak, zeytinyağı ve tuzla tatlandırın. Aynı işlemi kaldirek otu içinde yapın ve servis yapın.

Alıntıdır...
 

okypete

Daimi Üye
Katılım
2 Ekim 2010
Mesajlar
16.867
Tepki
19.396
Puan
113
Konum
antalya
tam benlik. bir ot manyağı olarak bayıldım buna...teşekkürler canım..
dün yine ebegümeci yaptım. pirinç yerinede bulgur kattım içine.. güzel oldu...
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul
Bana da ilginç geldi duymadığım ot isimleri var güzel olur herhalde denemek lazım...
 

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
Ebegümeci ve hindiba'yı biz ayrı ayrı kaynatırız. Limonlu zeytinyağlı ekşilemesini yaparız:cee

Birde turp otu o da süperrr:sirin:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst