Zeytinli Börekçik-Resimli

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
tuzbiber%2B083-1.JPG


Bazen aldığımız zeytinler normalinden fazla tuzlu olurya kimse elini sürmez, öyle bir zamanda zeytinleri değerlendirmek için yaptığım börekçikler...
malzemeler:
2,5 su bardağı un
1/2 yaş maya
1 kahve fincanı ılık su
1 adet yumurta
125 gr. margarin
1 çay kaşığı tuz
içi için:
1 su bardağı doğranmış zeytin
2 yemek kaşığı sıvıyağ
2 çay kaşığı kekik
üzeri için:
1 adet yumurta sarısı
haşhaş tohumu
yapılışı: Elenmiş unu bir kaseye alın ve ortasını havuz gibi açın. Mayayı, yumurta, margarin, tuz ekleyin ve iyice yoğurun. Hazırladığınız hamurun üzerine nemli bir bezle örterek yarım saat dinlendirin. Hamuru yarım parmak kalınlığında açın. Diğer taraftada kekik ile çekirdeği çıkarıdığınız doğranmış zeytini karıştırın. Zeytinli karışımı hamurun üzerine yayın ve bir tur rulo şekli verin. Hamurları bir parmak genişliğinde kesip yağlanmış tepsiye dizin. üzerine yumurta sarısı sürüp, haşhaş tohumu serpin...Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika pişirin..

afiyet olsun...

ALINTI
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst