Zeytinli acma-resimli

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre


ZEYTİN EZMELİ AÇMA
MALZEMELER:

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 tane yumurta
  • 2 çorba kaşığı tozşeker
  • 1 tane yaş maya(42 gr.)
  • 1 küçük kutu zeytin ezmesi
  • Tuz
  • Alırı kadar un
    [*]1 paket yumuşamış margarin
    [*] Çörek otu
YAPILIŞI:Sütü ve sıvıyağı çukur bir kaba alıp içine yumurta akını,tuzu,şekeri,mahlebi koyup karıştıralım.Mayayı ilave edip eritelim.Ununu koyup kulak memesi yumuşaklığında yoğuralım.Hamuru 4 bezeye bölelim.Her bir bezeyi tezgahın üzerinde merdaneyle incecik açıp 1/4 margarini sürüp rulo sarıp bir eksen etrafında döndürelim.Bir kaç kere çubuk kırıp katlar gibi hamuru katlayıp tekrar silindir gibi tezgahta yuvarlayalım.Bir karış büyüklüğünde parçalara ayırıp tezgahta elimizle biraz bastırarak açalım.Üstüne 1 tatlı kaşığı zeytin ezmesi sürüp rulo saralım.Simit şekli verelim.Üstüne yumurta sarısı sürüp çörek otu serpelim.Yarım saat kadar dinlendirip ısıtılmış 180C'de pişirelim.



alinti
 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
zeytin ezmesi bulsam denicemde
bulamiyorum
acep zeytinleri rondodan gecirsem olurmu
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst