Zerdeçallı zerde tattınız mı hiç ,bence en kısa zamanda yapıp tadın nefis bir tatlı daha önce neden tatmamışım diyebilirsiniz
6 su bardağı su
yarım su bardağı pirinç
2 su bardağı toz şeker
rendelenmiş limon kabuğu
1 yemek kaşığı nişasta(mısır nişastası kullandım)
2 çay kaşığı toz zerdeçal
üzerini süslemek için hindistan cevizi ve kuş üzümü
YAPILIŞI
Tencereye yıkanmış pirinci koyup üzerini örtecek kadar su ilavesiyle haşlıyoruz 6 su bardağı suya 1 yemek kaşığı nişastayı ekleyip karıştırıyoruz ve haşlanan pirinçlere ekliyoruz ..toz şekeri,zerdeçali ve limon kabuğu rendesini de (buzlukta dondurduğum limondan)ekleyip tatlımız koyulaşana kadar karıştırarak pişiriyoruz,soğutup üzereini süsleyerek servis ediyoruz...
6 su bardağı su
yarım su bardağı pirinç
2 su bardağı toz şeker
rendelenmiş limon kabuğu
1 yemek kaşığı nişasta(mısır nişastası kullandım)
2 çay kaşığı toz zerdeçal
üzerini süslemek için hindistan cevizi ve kuş üzümü
YAPILIŞI
Tencereye yıkanmış pirinci koyup üzerini örtecek kadar su ilavesiyle haşlıyoruz 6 su bardağı suya 1 yemek kaşığı nişastayı ekleyip karıştırıyoruz ve haşlanan pirinçlere ekliyoruz ..toz şekeri,zerdeçali ve limon kabuğu rendesini de (buzlukta dondurduğum limondan)ekleyip tatlımız koyulaşana kadar karıştırarak pişiriyoruz,soğutup üzereini süsleyerek servis ediyoruz...