Zerdeçallı zerde

ferah

Daimi Üye
Katılım
2 Ocak 2010
Mesajlar
6.145
Tepki
9.347
Puan
113
Konum
izmir
Zerdeçallı zerde tattınız mı hiç ,bence en kısa zamanda yapıp tadın :nk: nefis bir tatlı daha önce neden tatmamışım diyebilirsiniz:D
6 su bardağı su
yarım su bardağı pirinç
2 su bardağı toz şeker
rendelenmiş limon kabuğu
1 yemek kaşığı nişasta(mısır nişastası kullandım)
2 çay kaşığı toz zerdeçal
üzerini süslemek için hindistan cevizi ve kuş üzümü

YAPILIŞI
Tencereye yıkanmış pirinci koyup üzerini örtecek kadar su ilavesiyle haşlıyoruz 6 su bardağı suya 1 yemek kaşığı nişastayı ekleyip karıştırıyoruz ve haşlanan pirinçlere ekliyoruz ..toz şekeri,zerdeçali ve limon kabuğu rendesini de (buzlukta dondurduğum limondan)ekleyip tatlımız koyulaşana kadar karıştırarak pişiriyoruz,soğutup üzereini süsleyerek servis ediyoruz...
attachment.php
 

Ekli dosyalar

  • DSC05072.jpg
    DSC05072.jpg
    25 KB · Görüntüleme: 59

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul
Ayyy ellerine sağlık ferah ablam pek severim :sevindirikasli: bazısı gülsuyuda koyar ama bben pek tercih etmem
 
OP
ferah

ferah

Daimi Üye
Katılım
2 Ocak 2010
Mesajlar
6.145
Tepki
9.347
Puan
113
Konum
izmir
ben de gülsuyu pek sevmiyorum tatlılarda ,gülsuyu kokusunun yoğunluğu tatlının kendine has kokusunu bastırıyor bence:D
 
OP
ferah

ferah

Daimi Üye
Katılım
2 Ocak 2010
Mesajlar
6.145
Tepki
9.347
Puan
113
Konum
izmir
aslında bu tarifte safran olması gerekiyordu ama ben sarı rengi vermek için zerdeçal kullandım sanırım safranlıdan daha güzel oldu:D
 

Ahraz

Daimi Üye
Katılım
7 Temmuz 2012
Mesajlar
2.595
Tepki
2.294
Puan
113
Konum
...
Emeğine sağlık çok güzel görünüyor:gulegule:
 

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul
Bugün yemek dergisi aldım altı sütlaç üstü zerde olan bir tatlı tarifi vardı içine renklendirmek için "zerdeçal,safran yada haspir" kullanabilirsiniz yazmışlar :findikim:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst