Zencefilli ve limonlu kek

N

nuran34

Misafir


Kek beş çaylarımızın olmazsa olmazı. Zencefil tohumu ve limon ile zenginleşen çok özel bir keke ne dersiniz? Misafirleriniz için şimdiden kekin tarifini hazırlayın.



Malzemeler (8 kişilik):



3,5 yemek kaşığı (120 gr) Teremyağ

2 su bardağı (450 gr) un

2 yumurta

1 su bardağı süt

1 limon kabuğu rendesi

45 gr zencefil tohumu

12 yemek kaşığı (180 gr) şeker

1/4 bardak limon suyu

1 paket vanilya

1/2 paket kabartma tozu

1/3 çay kaşığı tarçın



Kek kalıbını yağlamak için:

1 yemek kaşığıTeremyağ

1/4 su bardağı (55 gr) un



Hazırlanışı:

Öncelikle yumurta ve şekeri on dakika çırpın. Eritilmiş Teremyağ ve limon suyunu ekleyip, beş dakika daha çırptıktan sonra geri kalan tüm malzemeleri de ilave ederek karıştırın.

Teremyağ ile yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına bu karışımı dökerek önceden ısıtılmış fırında 150 derecede 45 dakika pişirin.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst