Zebra muhallebi
1 lt. süt
5 çorba kaşığı un
8 çorba kaşığı şeker
25 gr. tereyağ
1 paket vanilya
3 çay bardağı kırmızı renkli meyve suyu+1 çorba kaşığı nişasta
Yapılışı
Süt,şeker,un ve tereyağını bir tencereye alıp muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin.
Muhallebiyi ikiye ayırıp meyve suyunda nişastayı eritin ve tencerede kalan muhallebiye döküp pişirmeye devam edin.
Altını kapatıp yağlı kağıt yada folyo serilmiş bir kelepçeli kalıba 1 kepçe beyaz bir kepçe pembe muhallebi dökün muhallebiler bitene kadar bu işlemi tekrarlayın.
Oda ısısında soğuyunca buzdolabına alıp iyice soğumasını bekleyin dilimleyerek servis edin...
Not :Bu tarifi kakaolu-beyaz olarak yada 1 kepçe kırmızı meyve suyuyla yapılmış pelte 1 kepçe muhallebi şeklinde yapabilirsiniz yada renk renkte yapabilirsiniz ki ben yapıcam o zaman eklerim buraya
------------
Pelteli olan bu resim dergiden alınmadır
Ekli dosyalar
Son düzenleme: