'Zararlı Mikropları' yenmek

bitter_im

Admin
Admin
Genel Yönetici
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
64.644
Tepki
53.687
Puan
113
Yaş
32
Konum
kocaeli
Çocukluk döneminin pek çok yaygın bulaşıcı hastalığı ortadan kaldırılmıştır.

bebek-3.jpg


Yirminci yüzyılda sağlık konusundaki en büyük başarılardan biri yaygın olan bulaşıcı çocukluk hastalıklarının %95 ila 100 oranında ortadan kaldırılmış olmasıdır. Ancak, bazı zararlı mikroplar halen çevremizdedir ve çocuklarımızın bağışıklık sistemlerinin kendilerini bu mikroplara karşı korumaları için hazır olması gereklidir

Aşılama aracılığıyla bebeğiniz çocuk felci, boğmaca ve bu çizelgede listelenen tüm diğer hastalıklardan korunabilir. Küçük bebekler daha büyük bir risk altındadır, yani bebekler ikinci yaş günlerinden önce bu aşıların tümüne ihtiyaç duyarlar. Aşılar sürekli geliştirildiğinden ve farklı aşı markaları farklı olacağından kendi hekiminizin bebeğiniz için farklı bir enjeksiyon planı olabilir. Her durumda da bebeğinizin aşılarını izlemek ve bebeğinizin aşılarının zamanında yapılmış olduğundan emin olmak için her kontrolde hekiminize danışın. Bebeğinizin izlemi güncel olmalıdır. Sürekli olarak yeni aşılar geliştirilmektedir, yani bu çizelgedeki değişiklikler sizi şaşırtmasın.

Daha sonraki yıllarda (4-6 ve 11-16 yaşları) ek aşılarının yapılması gerekecektir. Fakat çocuğunuz aşılarının çoğunu hastalık riskinin en fazla olduğu 18 aydan önce olacaktır. Aşı kaydını tüm çocukluğu boyunca sakladığınızdan ve her sağlık kontrolünde yanınıza aldığınızdan emin olun.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst