Yüzme bilmeyen çocuklar, bağırsak enfeksiyonuna yakalanıyor

rüzgar gülü

Daimi Üye
Katılım
20 Şubat 2009
Mesajlar
10.973
Tepki
10.147
Puan
113
Yaş
43
Konum
istanbul
Uzmanlar, yüzme bilmeyen çocukların bilenlere oranla daha fazla su yuttuğu için bağırsak enfeksiyonuna yakalanma riskinin daha fazla olduğunu belirtiyor.

yuzme.jpg


Memorial Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Bölümü'nden Uz. Dr. Aşkın Güra Nemlioğlu, çocuklarda havuz ve denizden bulaşan enfeksiyonlar hakkında bilgi verdi. Yüzme dersleri aldırarak çocuklara yüzme öğretilmesinin önemine değinen Nemlioğlu, "3 yaş altında çocuklara yüzme dersleri aldırılmaya başlanabilir. Ancak aileler, çocuğun keyif alarak yaptığı bu aktivitenin, onun gözünde ders alınarak öğrenilmesi gereken bir zorunluluk haline dönüşmemesine özen göstermelidir. Yüzme bilen çocukların enfeksiyon riskleri, bilmeyenlere göre daha azdır. Çünkü yüzme bilmeyen çocuklar daha fazla su yutar ve özellikle bağırsak enfeksiyonlarına daha sık yakalanır." dedi.

Sağlık şartları iyi olmayan, temizliği düzenli yapılmayan havuzlarda bağırsak enfeksiyonlarına sık rastlandığını kaydeden Nemlioğlu, "Özellikle çok sayıda insanın girdiği, günlük olarak suyunun değiştirilmediği, bakımının ve bakteriyolojik analizlerinin yapılmadığı havuzlarda başta Criptosporidyum, Giardia, E. Coli ve Şigella olmak üzere dışkı yolu ile bulaşan mikroplara bağlı bağırsak enfeksiyonlarına sık rastlanmaktadır. Bunun yanı sıra çocuklar havuza girmeden önce havuz suyunu yutmamaları konusunda uyarılmalıdır." şeklinde konuştu.

Çocukların hasta olmaması

için nelere dikkat edilmeli?

Çocuklara, havuz ve denizden çıktıktan sonra hemen bol su ile temiz banyo yaptırılmalıdır.

Banyoda cildi kuruttuğu için sabun kullanılmamalı. Sabun içermeyen hipoallerjenik vücut şampuanı tercih edilebilir.

Güzel kokulu, hoş renkli ürünler hemen her zaman katkı maddeleri içerdiği ve alerji yapma riski taşıdığından bebek ve çocuklar için uygun değildir.

BEBEKLER ve çocuklarda nemlendiriciler kullanılmalı.

Çocuklar deniz ve havuz kenarında kendi hallerine bırakılmamalı. Kumda oynayan özellikle kız çocuklarında genital bölgede idrar yolu enfeksiyonuna rastlanabilir.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst