Yunan(Rodos) usülü patlıcan musakka

okypete

Daimi Üye
Katılım
2 Ekim 2010
Mesajlar
16.867
Tepki
19.396
Puan
113
Konum
antalya
dsc09455jt.jpg

malzemeler.
6 tane patlıcan
6 tane patates
kıyma
1tatlı kaşığı domates ve 1 tatlı kaşığı biber salçası..
2 domates
1 büyük soğan
3 diş sarımsak
2 su bardağı kaşar peyniri
1 çay kaşığı kimyon
tuz,kırmızıpul biber
1 çay kaşığı zerdeçal
yarım çay bardağı sıvıyağ
beşamel sosuna
2 çorba kaşığı sıvıyağ,1 buçuk su bardağı süt,1 çay kaşığı tuz ve karabiber,1 yumurta sarısı,2 çorba kaşığı un


Yapılışı;
patlıcanları yıkayıp alacalı soyalım ve 2cm kalınlığında halkalar şeklinde kesip,tuzlu suda bekletelim...patatesleride yıkayıp soyup yuvarlak yuvarlak keselim. 2cm kalınlıkta yine...bir teflon tencereye yerleştirelim..
2 bardak su koyup. haşlayalım.biraz yumuşasın...
patlıcanları sıkarak sudan çıkarıp bir yağlı kağıt koyduğumuz tepsiye tek tek yerleştirelim.üstüne zeytinyağı sürelim (isteğe bağlı bu...)
170 derecede fırında pişirelim. çevirerek...patatesler yumuşayınca,alalım. soğusun..
sonra,kurusoğanı ve sarımsağı doğrayalım.domateside doğradıktan sonra ,bir tavada sıvı yağla bu soğanı sarımsağı kavuralım.kıymayı katalım. suyunu çektirelim...domatesi ve salçayı katalım..baharatları ve tuzuda katalım.ve pişirmeye devam edip altını kapatalım..
beşamel sosu yapalım.
tencereye,yağı,unu koyalım..kavuralım..sütü yavaşça katıpkarıştırmaya devam edelim.koyulunca ateşi kapatalım.tuz,karabiber atıp ılınınca yumurta sarısı ilave edelim.ve karıştıralım tekrar....
borcama önce hafif yağlayıp patatesleri dizelim.üzerine patlıcanları da koyalım...kıymalı malzemeyi bunların üstüne katalım.ve kaşar rendesinin bir bölümünüde ekleyelim yine patates ve patlıcanı dizip beşamel sosunu katalım.üzerini tamemen bu osla kaplayalım. ve geri kalan kaşarı serpelim.
200 derecedeki fırına atalım.üzeri kızarana katar pişirelim
bunun orjinali patates ve patlıcanı yağda kızartmaktır. ama ben bunu tercih ettim. diyet olayı malum:)

bunu ben bir tariften yaptım. biraz şekli daha iyi olabilirdi. daha sonraki denemelerimde lazanya görüntüsü gibi olmasına dikkat edeceğim:)
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst