Yunan Mutfağı

OP
Arina

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
Rum Usulü Mantar Tarifi(yunanistan)

Malzemeler

600 gr. mantar (4 kişilik)
Karabiber, tuz
1/2 su bardağı su
1/2 su bardağı sek beyaz şarap
1 limonun suyu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 kıyılmış soğan
1 yemek kaşığı domates püresi
1 yemek kaşığı kişniş otu tohumu


Yapılışı

Mantarları temizleyin ve dörde bölün. Yağı düdüklü tencerenize koyun ve pembeleştirmeden soğanı yavaşça kavurun. Beyaz şarabı, suyu ve limon suyunu ekleyin. Domates püresi, kişniş tohumu ve mantarları ekleyin. Karabiber, tuz ekleyin. Düdüklü tencerenizi kapatın. Buhar çıkmaya başlar başlamaz, sıcaklığı düşürün ve yaklaşık 5 dakika pişirin. Düdüklü tencerenizi açın. Ilık ya da soğuk servis yapın.
Afiyet olsun
 
OP
Arina

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
KAKAVİA(yunanistan)

Malzemeler

Bir kilogram küçük kayabalığı (iskorpit ve benzerleri)
½ kilogram domates
½ yarım kilogram kuru soğan
Bir miktar doğranmış kereviz sapı
¼ litre zeytinyağı
Tuz, karabiber.



Yapılışı

Balıkları temizleyip tuzlayın ve bir kenara koyun. Domates, soğan, kereviz, tuz, karabiber ve zeytinyağını bir kaba koyup üzerlerini örtecek kadar su doldurun ve kırk dakika kadar kaynatın. Sonra üstüne balıkları da ekleyin ve on beş dakika daha pişirip ateşten alın.

Kaselerinize kızarmış ekmek dilimleri, üstüne de tencereden alırken parçalanmamasına özen göstereceğiniz balıkları yerleştirin.Şimdi de kaselerinize limon soyu eklenmiş çorbanın sıvı içeriğini paylaştırın. "Kakavia"nız hazır…
 
OP
Arina

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
Piliç Tava(yunanistan)
4 kişilik

MALZEME:

4 but,
2 göğüs,
2 tatlı kaşığı kişniş,
1 tatlı kaşığı kimyon,
1 tatlı kaşığı karabiber,
beyaz biber,
tuz,
300 gr. beyaz soğan,
6 diş sarmısak,
6 incir,
200 ml sebze suyu,
1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi,
5 yemek kaşığı limon suyu

1. Fırını 180 derecede ısıtın. Kişniş, kimyon, kara, beyaz biber ve az tuz karıştırın. Etleri yıkayıp kurulayın, baharatlara bulayın.
2. Soğanları dilimleyin, sarmısağı ayıklayın, incirleri yıkayarak dörde bölün.
3. Eti, soğanları, sarmısağı ve incirleri bir fırın kabına dizin. Kalan baharat karışımını serpiştirin, sebze suyunu dökün. Kapağı kapatın, 30 dakika pişmeye bırakın. Limon kabuğu ve limon suyunu ilave edin. Açık olarak 30-35 dakika kızartın. Pide ile servis yapın.
 
OP
Arina

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
Mantarlı Selanik Güveci

a3l0z4.jpg


Malzemeler :

Dana eti 780 gram
Soğan 120 gram
Mantar
Bezelye
Salça
Mısır
Margarin
Maydanoz
Tuz
Karabiber

Yapılışı:
Dana et kuşbaşı doğranıp soğan ile kavrulur. Salçası ilave edilir. Pişeceğine yakın 4 parçaya bölünmüş mantar içine konur. Bezelye ve mısır da ilave edilerek pişirilir. Maydanoz üzerine konularak servis yapılır.

Tüm tarifler alıntıdır!
 
G

guzelcem

Misafir
Ellerine yüreğine sağlık canısı lezzetli görünüyorlar...
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst