Yumuşayan muzları değerlendiririn

sadiye

Admin
Admin
Katılım
4 Mayıs 2010
Mesajlar
60.971
Tepki
56.321
Puan
113
Yaş
42
Konum
Almanya
Yumuşayan muzları değerlendiririn

İşte size yumuşamış ve kararmaya başlamış muzlarınızı değerlendirme yolları...

attachment.php


Dondurun

Muzların kabuklarını soyup ikiye bölün ve dondurun. Dondurulmuş muz parçalarını dondurma niyetine çocuklarınıza yedirebilirsiniz ya da meyveli buzlu içecek yapımında kullanabilirsiniz. Nasıl mı?

1 dondurulmuş muz
1 bardak süt
1/2 bardak dondurulmuş çilek

Bu malzemeleri blender'da karıştırarak çocuklarınız ve kendiniz için besleyici bir içecekler yapabilirsiniz.

Kek yapımında kullanın

Özellikle iyice yumuşamış muzlar kek ve muzlu ekmek yapımında kullanabileceğiniz ideal bir malzeme. Yaratıcılığınızı kullanın.

Çikolata ile kaplayın

Olgunlaşmış muzları iyice ezin. Kurabiye kalıpları ile şekillendirip, üzerlerine eritilmiş çikolata sürün ve dondurun. Emin olun çocuklarınız bayılacaktır.

Kurutun

Muzları küçük yuvarlaklar halinde keserek bir tepsiye dizin, 100 derecede ısıtılmış fırında 8 saat pişirin. Fırının kapağını tamamen kapatmayın ve fan modunu kullanmayın. Kurutulmuş muzları kuruyemişle birlikte yemek aralarında çocuklarınıza yedirebilirsiniz. Beslenme çantaları için de ideal bir atıştırmalık.

Kaynak: Kadin&Kadin
 

Ekli dosyalar

  • yumusayan_muzlari_degerlendiririn_1.jpg
    yumusayan_muzlari_degerlendiririn_1.jpg
    22,6 KB · Görüntüleme: 54
OP
sadiye

sadiye

Admin
Admin
Katılım
4 Mayıs 2010
Mesajlar
60.971
Tepki
56.321
Puan
113
Yaş
42
Konum
Almanya
Bende muzlu kek yapmak istiyorum aklimda olsun. :interest:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst