Yumurta kabuğunu soymanın püf noktası

nar-ı beyza

Daimi Üye
Katılım
15 Ekim 2012
Mesajlar
1.174
Tepki
1.230
Puan
113
Konum
ŞANLIURFA
Kahvaltıda haşlanmış yumurta yemeye bayılıyorsunuz ancak kabuklarını soymak işkence gibi mi geliyor? İşte pratik bir çözüm.


Yumurta haşlarken karşımıza iki sorun çıkar. Birincisi yumurtaların kaynarken çatlaması ve içlerinin çıkmasıdır. Yumurtayı soğuk suya koyup yavaş ateşte kaynatırsanız çatlama ihtimalini azaltmış olacaksınız.

Diğer bir sorun da yumurtanın kabuklarının inatla soyulmamasıdır. Kaynattığınız suya bir çay kaşığı karbonat eklerseniz kabukların daha kolay soyulduğunu göreceksiniz.

Milliyet
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst