incitanemtuana
Daimi Üye
http://sphotos-e.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/558819_471265696245797_332608718_n.jpg
" Az malzemeyle şipşak bir börek tarifi. Eşim su böreğine benzetiyor hatta :) "
Malzemeler
1 paket hazır yufka (6adet)
2 kalıp beyaz peynir
kızartmak için sıvı yağ
üzerine sürmek icin tereyağı
Yapılışı
Hazır paket yufkayı açıp 3 tanesini 4'e bölüp tavaya çok az sıvı yağ dökerek ısıtmaya bırakılır.
Bir kaba soğuk su doldurulup yufka parcaları suya batırılıp ilk katı yani taban katı oluşturucak şekilde kenarları dışına taşırarak yayılır.
Diğer yufkalarda da aynı işlem yapılıp sadece ortasına yayılır.
Aşağı yukarı yarı malzeme yufkayla bu işlem yapılarak bir kalıp peynir avuç içiyle ufalanarak yayılır ve kalan yufkalar yine aynı işlemle hafif ıslatılarak kat kat yayılır.
En son kenarda sarkan yufkalar içe doğru kapatılır.
Eğer tava iyice kızdıysa sıcaklık derecesi düşürülerek güzelce kizartılır.
İster kapak ister tabak yardımıyla ters yüz edilir ve diger tarafı da bir güzel kızarana kadar pişirilir.
En son, daha sıcağıyla tereyağı sürülür fırça yardımıyla ve diğer 3 adet yufkayla da ikinci börek aynı işlemle hazırlanır.
Sıcağıyla afiyetle yenir.
" Az malzemeyle şipşak bir börek tarifi. Eşim su böreğine benzetiyor hatta :) "
Malzemeler
1 paket hazır yufka (6adet)
2 kalıp beyaz peynir
kızartmak için sıvı yağ
üzerine sürmek icin tereyağı
Yapılışı
Hazır paket yufkayı açıp 3 tanesini 4'e bölüp tavaya çok az sıvı yağ dökerek ısıtmaya bırakılır.
Bir kaba soğuk su doldurulup yufka parcaları suya batırılıp ilk katı yani taban katı oluşturucak şekilde kenarları dışına taşırarak yayılır.
Diğer yufkalarda da aynı işlem yapılıp sadece ortasına yayılır.
Aşağı yukarı yarı malzeme yufkayla bu işlem yapılarak bir kalıp peynir avuç içiyle ufalanarak yayılır ve kalan yufkalar yine aynı işlemle hafif ıslatılarak kat kat yayılır.
En son kenarda sarkan yufkalar içe doğru kapatılır.
Eğer tava iyice kızdıysa sıcaklık derecesi düşürülerek güzelce kizartılır.
İster kapak ister tabak yardımıyla ters yüz edilir ve diger tarafı da bir güzel kızarana kadar pişirilir.
En son, daha sıcağıyla tereyağı sürülür fırça yardımıyla ve diğer 3 adet yufkayla da ikinci börek aynı işlemle hazırlanır.
Sıcağıyla afiyetle yenir.