Yollar kapandı kardan

Şahmaran.

Admin
Admin
Katılım
9 Temmuz 2008
Mesajlar
38.082
Tepki
50.395
Puan
113
Soğuk ve kar tüm yurdu etkisi altına aldı. Yaklaşık 3 bin köyün il ve ilçe merkezleriyle bağlantısı kesildi, bazı uçak seferleri iptal edildi

Kar nedeniyle Sivas’ta 433, Hakkâri’de 130, Samsun’da 216, Sinop’ta 255, Ordu’da 109, Zonguldak’ta 58, Sakarya’da 50, Düzce’de 101, Karabük’te 9, Erzurum’da 167, Bingöl’de 25, Erzincan’da 123, Kars’ta 70, Muş’ta 10, Iğdır’da 67, Van’da 362, Tunceli’de 40, Şırnak’ta 55, Bingöl’de 25, Trabzon’da 203, Giresun’da 171, Rize’de 135, Gümüşhane’de 115, Artvin’de 38 ve Bayburt’ta 3 köy yolu ulaşıma kapandı.
Gece hava sıcaklıkları sıfırın altında olmak üzere Ardahan’da 24, Erzurum’da 22, Kars’ta 16, Erzincan’da 13, Ağrı’da 11, Muş’ta 9 ve Iğdır’da 5 derece olarak ölçüldü.
THY’nin alt markası olan Anadolu Jet’in dün sabah yapılması gereken Ankara-Van seferi iptal edildi. THY’nin Ankara-Van seferini yapan uçağı, kar yağışı ve sis nedeniyle Van Havaalanı’na iniş yapamadı. İstanbul-Samsun seferini yapmak üzere kalkan THY uçağı da kar yağışı ve sis nedeniyle Samsun-Çarşamba Havaalanı’na iniş yapamadı. Ankara Esenboğa Havaalanı’na yönlendirilen uçak, buraya iniş yaptı.
İDO’nun Bandırma-Yenikapı ile Bostancı-Armutlu arasındaki bazı seferleri hava koşulları nedeniyle iptal edildi.
Ağrı kent merkezi, Hamur ve Tutak ilçelerinde, Trabzon’un Hayrat ve Şalpazarı ilçelerine bağlı köylerde okullar 2 gün tatil edildi. Kastamonu’nun Küre ilçesinde, Van’ın Çatak ve Bahçesaray ilçelerinde okullar 1 gün tatil edildi. Erciş ilçesindeki okullar da bugün eğitim verilmeyecek. Iğdır kent merkezi ve Tuzluca, Aralık, Karakoyunlu ilçeleri ve köyleri ile Erzurum’un Aşkale ilçesindeki okullar da 1 gün tatil edildi.

Mogan ve Eymir buz tuttu
Ankara’nın önemli mesire alanlarından Mogan ve Eymir göllerinde yaklaşık 3 santimetre buz tabakası oluşmasıyla kayıklar ve su bisikletleri buzların içinde kaldı. Gölden beslenen kuşların yem bulma sıkıntısı yaşadığını aktaran yetkililer, kuşlar için göl yüzeyine ekmek ve yem atacaklarını bildirdi.

Minibüsün altında kaldı
Van’ın Özalp ilçesine, Yukarı Turgalı köyünden taşımalı eğitim kapsamında ilçe merkezindeki 20 Temmuz İlköğretim Okulu’na öğrenci taşıyan Mehmet Amaç idaresindeki minibüs kara saplandı. Sürücü Amaç, aracı çıkarmak için öğrencilerden yardım istedi. Yardım etmeye çalışan 8. sınıf öğrencisi Şaban Akın (15), minibüsün kayması sonucu aracın arka tekerleği altında kaldı. Akın, kurtarılamadı.



Yokuşu çıkamadı!
Kanser hastası 80 yaşındaki Fatma Akkup’un bulunduğu minibüs, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne giden yokuşu çıkamadı. Yakınları yaşlı kadını önce tekerlekli sandalyesiyle çıkarmaya çalıştı. Başarılı olamayınca koluna girip yürümeye başladılar. Bu sırada arkadan gelen bir araca bindirilen kadın, hastaneye ulaştırıldı.
DHA
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst