Yoğurtlu et(Resimli)

E

esmanur

Misafir
et3.jpg

Malzemeler

500 gr süzme yoğurt (ev süzmesi)
1 yumurta
1 kaşık un(silme)
1 kaşık tereyağı
500-600 gr kuzu incik
1 adet soğan
2 kaşık zeytinyağı
Tuz

Hazırlanışı

Girit mutfağından mıdır bilmiyorum, annem yapardı hep göz kararıyla işte ölçülü tarif :

Etimizi düdüklü tenceye alıyoruz, tüm soğan ve zeytinyağını ekliyoruz. Üzerini tam kapatmayacak şekilde su ekliyoruz,tam pişiriyoruz. Et suyunu ılıtıyoruz.
Süzme yoğurdu,yumurta ve unu derin bir teflona alıyoruz, koyu boza kıvamı elde edinceye kadar ılık et suyunu ekleyip iyice karıştırıyoruz. Önce harlı sonra yavaş ateşte pişiriyoruz.
(Sürekli karıştırmalısınız,yoğurt bir süre sonra teflonda kendi içinde dönmeye başlayacak, bir elinizde mutfak bezi bulundurmanızı tavsiye ederim,sağa sola sıçrıyor ısı yükseldikçe). En son tereyağını ekleyin.
Pişmiş yoğurt hazır olunca etlerinizi ve tuzu pişmiş yoğurda ekleyin, 1-2 dk daha çevirdikten sonra altını kapatın.
Arzu ederseniz cam fırın kabında hafif üstünü kızartabilirsiniz.

Not : Eğer yemeğinizin kıvamı koyu gelirse et suyu ekleyebilirsiniz.
Yumurta yoğurdun kesilmesini engelliyor.
Bu yemeği bir gün önceden pişirir ertesi güne ikram ederseniz daha lezzetli oluyor.
Pişmiş süzme yoğurdu, kuzu incikle bağdaştıramayabilirsiniz, denemenizi tavsiye ederim.

Afiyet olsun.
et.jpg

et2.jpg

Alıntıdır
 

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
Değişik bir tarif; ama görüntü itibariyle beni pek cezbetmedi:D
 
OP
E

esmanur

Misafir
canım senin beğenine kalmış bir şey yinede teşekkürler :hhhhhh::hhhhhh:
 
OP
E

esmanur

Misafir
canım senin beğenine kalmış bir şey yinede teşekkürler
 
OP
A

aslihatun

Misafir
bunu ilk defa gördüm eve gidince deneyecem hemen:)
 

ferah

Daimi Üye
Katılım
2 Ocak 2010
Mesajlar
6.145
Tepki
9.347
Puan
113
Konum
izmir
tadını bilen var mı ,çok ilginç bir tarif denemek de isterim açıkçası ama bizimkiler yermi onu bilemem:panter:
 
OP
E

esmanur

Misafir
herkese göre değişir tadı zevkinize kalmış isterseniz bir deneyin bence güzel tadı
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst