incitanemtuana
Daimi Üye
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Malzemeler:
- 1 kase ince köftelik bulgur
- 1,5 kase sulandırılmış yoğurt
- 3-4 kaşık mayonez
- 2-3 diş dövülmüş sarımsak
- Taze soğanın yeşil yaprakları (ince kıyılmış)
- 1 kase iri çekilmiş ceviziçi
- Maydanoz - dereotu (isteğe bağlı, ince kıyılmış)
- Tuz - kırmızı biber
- Tereyağ
- 1 gece önceden bulguru, yoğurt ile iyice karıştırıp, ağzı kapalı bir kapta dolaba kaldırıyoruz
- Bulgurun şişmesi için bekletiyoruz.
- Ertesi gün bulguru dolaptan aldığımızda eğer çok kurumuşsa, yani yoğurdu tamamen çekmişse bir miktar daha yoğurt ilave ediyoruz.
- Mayonez, sarımsak, ceviz, tuz, taze soğan ve diğer yeşillikleri katıp iyice karıştırıyoruz.
- Küçük kaseleri ıslatıp salata ile doldurup servis tabağına ters çeviriyoruz.
- Üzerlerinide cevizle süslüyoruz.
- Tereyağını ocakta eritip, hafif rengini döndürüyor; üzerine kırmızıbiber katıp sos hazırlıyoruz.
- İkram ederken arzu edenlerin salatasına bir miktar ilave ediyoruz.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
ALINTI