Yoğurt Tatlısı-Resimli

E

esmanur

Misafir
001.jpg

MALZEMELER

3 yumurta
2 cay bardagi seker( kucuk cay bardagi)
3 cay bardagi un
1 cay bardagi yogurt
1 cay kasigi karbonat
1 paket vanilya
1 limon kabugu rendesi
Yarim limon suyu

SERBETI- 1-
2 cay bardagi seker
2 cay bardagi su
SERBETI-2-
2 su bardagi seker
2 su bardagi su
1 corba kasigi limon suyu

YAPILISI

Yumurtalar seker ile bir kapda beyazlasasiya cirpilir.
Yogurt, un, vanilya, karbonat eklenir ve karistirilir.( karbonatin uzerine limon suyu sikilr)
Yaglanmis orta boy cam tepsiye alinir.
Onceden isitilmis 180 derecede uzeri kizarasiya kadar pisirilir.
2 cay bardagi seker, 2cay bardagi su kaynatilir.
Firindan cikardigimiz tatlinin ilk sicakligi cikinca sicak serbet uzerine dokulur.
Diger ikinci serbet kaynatilir ve sogutulur.
Tatlida soguduktan sonra uzerine soguk serbet ilave edilir ve istenilen sekilde kesilir.
Hindistan cevizi ile suslenir.
Bir gun onceden yapilirsa serbeti daha iyi cekiyor.
 

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
Emeğine sağlık ablam :hhhhhh:

Annem yapar bu tatlıdan da, tadı da güzeldir:)
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst