E
esmanur
Misafir
MALZEMELER
3 yumurta
2 cay bardagi seker( kucuk cay bardagi)
3 cay bardagi un
1 cay bardagi yogurt
1 cay kasigi karbonat
1 paket vanilya
1 limon kabugu rendesi
Yarim limon suyu
SERBETI- 1-
2 cay bardagi seker
2 cay bardagi su
SERBETI-2-
2 su bardagi seker
2 su bardagi su
1 corba kasigi limon suyu
YAPILISI
Yumurtalar seker ile bir kapda beyazlasasiya cirpilir.
Yogurt, un, vanilya, karbonat eklenir ve karistirilir.( karbonatin uzerine limon suyu sikilr)
Yaglanmis orta boy cam tepsiye alinir.
Onceden isitilmis 180 derecede uzeri kizarasiya kadar pisirilir.
2 cay bardagi seker, 2cay bardagi su kaynatilir.
Firindan cikardigimiz tatlinin ilk sicakligi cikinca sicak serbet uzerine dokulur.
Diger ikinci serbet kaynatilir ve sogutulur.
Tatlida soguduktan sonra uzerine soguk serbet ilave edilir ve istenilen sekilde kesilir.
Hindistan cevizi ile suslenir.
Bir gun onceden yapilirsa serbeti daha iyi cekiyor.