Aşk Sancısı
Daimi Üye
Malzemeler :
4 yumurta
2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2,5 su bardağı un
3 dolu yemek kaşığı kakao
Ganaj kreması için :
300 gr çikolata (sütlü veya bitter olması sizin tercihinize kalmış.ben hepsini bitter kullandım)
2 paket krema
Arası için 1 su bardağı kadar donmuş vişne
Yapılışı :
Yumurta ve şekeri iyice çırpıp içine süt ve sıvıyağı ekleyin.Tekrar karıştırıp kalan kuru malzemeleri üzerine eleyin.Yavaşça karıştırıp bütün malzemelerin iyice karışmasını sağlayın.Yağlanmış tepsiye yerleştirip 170 c fırında pişirin.(ben küçük bir kek elde etmek istediğim için bu hamuru ikiye bölüp küçük boy kelepçeli kalıpta pişirdim.Bu şekilde iki kek elde etmiş oldum)
Ganaj için çikolatayı tırtıklı bir bıçakla ince parçalar halinde doğrayın.Derin bir kaba aktarın.Kremayı ocakta kaynama noktasına gelinceye kadar ısıtıp ocaktan alın.Çikolataların üzerine döküp iyice karıştırarak çikolatanın erimesini sağlayın.Oda ısısında arada karıştırarak soğumasını sağlayın.
Pişen keki ince katlar halinde kesin.Bir kek parçasını tabağa alıp üzerine ganaj kremasından sürün.Bir kaç vişne serpiştirip tekrar bir kek tabakası ile kapatın.Bütün kek katlarını ayni şekilde üst üste dizin.Kalan krema ile de pastanın dış kısmını sıvayın.Dolapta 2-3 saat bekletip servis edebilirsiniz.(Servis etmeden önce dolaptan çıkarırsanız daha güzel dilimler kesebilirsiniz.Pastayı keserken sıcak bir bıçak kullanırsanız da dilimleriniz daha düzgün olabilir)
Afiyet Olsun...
Alıntıdır..