Yılbaşında Etkiliyici Olun!

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.527
Puan
113
Konum
İstanbul
Yılbaşında Etkiliyici Olun!


1.jpg


Kedi gözler ve kırmızı dudaklar

Yılbaşı gecesi kırmızı rengini "makyajımda mutlaka kullanmalıyım" diyenlerdenseniz ikonik kedi göz ve klasik bir kırmızı ruj tam size göre.

Makyajınızın daha kalıcı olması için fondöteninizden önce bir makyaj bazı kullanın ve daha sonra fondöteninizi uygulayın. Yanaklarınıza hafif şeftali tonlarında bir allık sürün. Bu şekilde dudaklarınız ve gözleriniz ortaya çıkacak. Göz pınarınızdan, göz kapağınızın yarısına kadar mat ten rengi bir far uygulayın. Daha sonra gözünüzün bitiminden başlayarak göz kapağınızın yarısına kadar mat koyu kahve rengi bir far uygulayın. Kaş kemiğinize daha açık tonda kahverengi mat far sürün. Son olarak gözünüze kuyruklu bir eyeliner çekin ve kirpiklerinizi bolca maskaralayın. Dudaklarınızı da dudak kalemiyle çerçeveleyip, favori kırmızı rujunuzu sürdüğünüzde geceye hazır olacaksınız.


Çarpıcı dudaklar

Porselen gibi bir cilt ve çarpıcı dudaklar yılbaşı gecesi dikkat çekmenizi sağlayacak.

Parlak bitişli bir fondötenle cildinizi pürüzsüz hale getirin, elmacık kemiklerinizin üzerini, burun kemiğinizi ve alnınızı toz ya da likit aydınlatıcı ile aydınlatın. Elmacık kemiklerinizin üzerine bronz renkli bir allıktan çok hafif bir şekilde uygulayın. Göz kapaklarınıza ten rengi bir far sürün ve kirpiklerinizi hafifçe maskaralayın. Unutmayın önemli olan dudaklarınızı öne çıkarmanız. Daha sonra dudaklarınızı dudak kalemiyle çerçeveleyin ve mercan renkli rujunuzu sürün.
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.527
Puan
113
Konum
İstanbul

6.jpg

Siyah dudaklar

Her yerde dikkatleri üzerinize çekmek isteyenlerdenseniz bu yılbaşı gecesi sezonun makyaj trendleri arasında yer alan siyah dudakları deneyebilirsiniz.

Fondöteninizi uyguladıktan sonra elmacık kemiklerinize ve alnınızın üst köşelerine bronz pudra sürün. Daha sonra alnınıza, kaş kemiğinize, burun kemiğinize, elmacık kemiklerinizin üstüne ve çenenize aydınlatıcı ile ışıltı katın. Göz kapağınızın tümüne gümüş renkli, gözünüzün ucuna ve katlanma yerine ise ışıltılı kahve bir far uygulayın. Gözünüze kuyruklu bir eyeliner çekin, takma kirpiklerle kirpiklerinizi dolgunlaştırıp maskaralayın. Kusursuz siyah dudaklara sahip olmak için önce bir dudak kalemiyle dikkatlice dudaklarınızı çerçeveleyin ve daha sonra siyaha çalan


İddialı bakışlar

Göz makyajı sizin için makyajda en önemli unsursa eğer gözlerinizi öne çıkaran bir makyaj tercih etmelisiniz.

Fondöteninizi sürdükten sonra aydınlatıcı bir pudra yardımıyla elmacık kemiklerinizin üzerini, alnınızı, kaş kemiğinizi, burnunuzun üzerini ve göz pınarlarınızı aydınlatın. Şakaklarınızdan elmacık kemiklerinize doğru bronz bir allık uygulayarak elmacık kemiklerinizi belirginleştirin. Göz makyajınızda keskin bir çizgi yaratmak için gözünüzün sonundan yarım santim boşluk bırakarak, kaş bitiminize doğru bir bant yapıştırıp sınırları belirleyin.

Göz kapağınızın tümüne lavanta renkli, ışıltılı bir far uygulayın. Daha sonra gözünüzün bitiminden başlayarak koyu füme bir farı kaş kemiğinize ve gözünüzün katlanma yerine sürün. Aynı füme farı ince bir fırça yardımıyla alt kirpik diplerinize de uygulayın. Farklı bir hava yaratmak için gözünüzün alt, iç kısmına parlak mavi renkli bir göz kalemi çekin. Kirpiklerinize bolca maskara uygulayıp, dudaklarınıza da nude renkli bir ruj sürerseniz geceye hazırsınız demektir.

Doğal bronzluk

Yılbaşı da olsa "doğallığımdan vazgeçmem" diyenlerdenseniz doğal bronz bir makyaj sizin için en doğru seçim.

Favori BB kreminizi ince bir tabaka şeklinde yüzünüze sürüp cildinizdeki renk farklılıklarını eşitleyin. Elmacık kemiklerinize, alnınızın üst köşelerine hafif parıltılı bir bronzlaştırıcı pudra uygulayın. Likit ya da toz bir aydınlatıcı yardımıyla göz pınarlarınızı, burnunuzu, elmacık kemiklerinizin üstünü, kaş kemiğinizi, kaşınızın üstünü ve son olarak da dudağınızın üstünü aydınlatın. Daha sonra göz kapaklarınıza hafif parıltılı açık bronz renkli bir far sürün. Koyu kahve bir göz kalemiyle kirpik diplerinize ince bir çizgi çekip, kirpiklerinizi maskaralayın. Kaşlarınızı belirginleştirmek için kaş farıyla boşlukları doldurup kaşlarınızı şekillendirin. Son olarak dudaklarınıza renkli bir dudak parlatıcısı uygulayın.

Yeni yıl parıltısı

Kim demiş "Süper parlak lipgloss'lar tarihe karıştı" diye? Yılbaşı gecesi için parıltılı bir makyaj yapmayı düşünenler için süper parlak lipgloss'lar harika bir tercih.

Yüzünüzü mat bitişli bir fondöten yardımıyla pürüzsüz hale getirin. Daha sonra elmacık kemiklerinizin üstü, kaş kemiğiniz, burnunuzun üstü, alnınız ve çeneniz gibi dikkat çekmek istediğiniz bölgelere aydınlatıcı pudra uygulayın. Elmacık kemiklerinize ve alnınızın üst köşelerine bronz tonda bir allık uygulayın. Göz pınarınızdan başlayarak göz kapağınızın yarısına kadar inci renginde parıltılı bir far uygulayın. Sonrasında gözünüzün bitiminden başlayarak kaş kemiğinizin altına ve alt kirpik diplerinize siyah renkli mat bir far sürerek bakışlarınıza derinlik katın. Üst kirpik diplerinize incecik bir eyeliner çekin ve daha sonra kirpiklerinizi maskaralayın. Dudaklarınıza bebek pembesi parlak bir ruj sürün, üzerine de süper parlak şeffaf bir lipgloss uygulayıp dudaklarınızı ön plana çıkarın.

Kaynak : ekolay
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst