Yılbaşı Hindisi (Resimli)

Şekerpare

Daimi Üye
Katılım
28 Temmuz 2011
Mesajlar
14.496
Tepki
20.501
Puan
113
Konum
Mutluluklar Diyarından (:
Yılbaşı hindisi Malzemeler
  • 1 adet hindi
  • 10 adet arpacık soğan
  • 1 adet defne yaprağı
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 adet domates
  • 4 adet sivri biber
  • Tuz, karabiber, kırmızı biber


İç Pilav İçin:
  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 doluca yemek kaşığı tereyağı
  • 2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
  • 1 kuru soğan
  • 200 gram kuzu ciğeri
  • 2 çorba kaşığı kuş üzümü
  • 3 su bardağı et suyu
  • Yenibahar, karabiber, tarçın, tuz

screenshot1qn.jpg




yılbaşı hindisi Yemeğin Tarifi
  1. Öncelikle kasaptan aldığınız orta boy hindiyi iyice yıkayıp, süzün.
  2. Ayrı bir yerde soğanları rendeleyin.
  3. Sarımsakları dövün veya küçük küçük doğrayın.
  4. İçine 2 limon suyunu ilave edin.
  5. Salçayı, tuzu, karabiberi, kekiği ve şekeri ekleyerek tüm malzemeleri iyice karıştırın.
  6. Hazırladığınız bu sosu tel süzgeçten geçirip, içine sıvıyağ ilave edin.
  7. Hindinin iç ve dış kısmına bu sosu fırça ile sürerek buzdolabında 1 gece bekletin.
  8. Sosun arta kalanını saklayın.
  9. Ertesi gün fırın tepsisini sıvı yağla yağlayın ve hindiyi fırın tepsisine yerleştirin.
  10. Kalan sosu bir kez daha hindinin üzerine sürün.
  11. Orta ısılı fırında üzeri nar gibi kızarana dek pişirin.
  12. NOT : Bu sosla hindi yerine tavuk da pişirebilirsiniz.
  13. Yışbaşı için hazırlayacağınız hindinin yada tavuğun daha lezzetli olması için, mutlaka tarifini verdiğimiz bu sosta bir gece bekletin ve hindinin içini kestaneli pilavla doldurun.
 

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul
Ne güzel kızarmış ya gerçi hindinin tadını pek sevmiyorum ama güzel geldi gözüme :2: resimde içine doldurdukları şey dışında ama onu sevmedim :ayk:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst