Şekerpare
Daimi Üye
Yılbaşı hindisi Malzemeler
İç Pilav İçin:
yılbaşı hindisi Yemeğin Tarifi
- 1 adet hindi
- 10 adet arpacık soğan
- 1 adet defne yaprağı
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 2 adet domates
- 4 adet sivri biber
- Tuz, karabiber, kırmızı biber
İç Pilav İçin:
- 2 su bardağı pirinç
- 2 doluca yemek kaşığı tereyağı
- 2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
- 1 kuru soğan
- 200 gram kuzu ciğeri
- 2 çorba kaşığı kuş üzümü
- 3 su bardağı et suyu
- Yenibahar, karabiber, tarçın, tuz
yılbaşı hindisi Yemeğin Tarifi
- Öncelikle kasaptan aldığınız orta boy hindiyi iyice yıkayıp, süzün.
- Ayrı bir yerde soğanları rendeleyin.
- Sarımsakları dövün veya küçük küçük doğrayın.
- İçine 2 limon suyunu ilave edin.
- Salçayı, tuzu, karabiberi, kekiği ve şekeri ekleyerek tüm malzemeleri iyice karıştırın.
- Hazırladığınız bu sosu tel süzgeçten geçirip, içine sıvıyağ ilave edin.
- Hindinin iç ve dış kısmına bu sosu fırça ile sürerek buzdolabında 1 gece bekletin.
- Sosun arta kalanını saklayın.
- Ertesi gün fırın tepsisini sıvı yağla yağlayın ve hindiyi fırın tepsisine yerleştirin.
- Kalan sosu bir kez daha hindinin üzerine sürün.
- Orta ısılı fırında üzeri nar gibi kızarana dek pişirin.
- NOT : Bu sosla hindi yerine tavuk da pişirebilirsiniz.
- Yışbaşı için hazırlayacağınız hindinin yada tavuğun daha lezzetli olması için, mutlaka tarifini verdiğimiz bu sosta bir gece bekletin ve hindinin içini kestaneli pilavla doldurun.