Yeşil zeytinli bayat ekmek böreği

sadiye

Admin
Admin
Katılım
4 Mayıs 2010
Mesajlar
60.971
Tepki
56.321
Puan
113
Yaş
42
Konum
Almanya
Yeşil zeytinli bayat ekmek böreği

attachment.php


Malzemeler

1 adet normal bayat ekmek
Aldığı kadar un
250 gram kıyma
3 çorba kaşığı sıvıyağ
250 gram çekirdekleri çıkarılmış yeşil zeytin
1'er demet maydanoz ve taze soğan
Tuz, karabiber, pulbiber

Yeşil Zeytinli Bayat Ekmek Böreği Yapılışı

Ekmeği dilimleyip bir kaba alın ve üzerine su dökerek ıslatın. Yumuşa-dıktan sonra elinizle sıkarak suyunu süzün. Üzerine un ekleyerek yumuşak bir hamur hazırlayın ve dinlenmeye bırakın. Diğer taraftan kıymayı sıvıyağ ile kavurun. Üzerine kıyılmış taze soğan, maydanoz ve zeytinleri ekleyin. Tuz ve baharatları da ilave ettikten sonra bir iki çevirip ocaktan alın. Hazırladığınız hamurdan pasta tabağı büyüklüğünde parçalar açıp içlerine hazırladığınız harçtan koyun. Yarım daire şeklinde kapatın. Çok az yağ sürdüğünüz yapışmaz yüzeyli tavada arkalı önlü kızartın.

Alintidir ...
 

Ekli dosyalar

  • yesil_zeytinli_bayat_ekmek_boregi_1.jpg
    yesil_zeytinli_bayat_ekmek_boregi_1.jpg
    24,8 KB · Görüntüleme: 45

flamingo

Daimi Üye
Katılım
25 Şubat 2009
Mesajlar
7.864
Tepki
6.630
Puan
113
Konum
-
niye bayat ekmek:acep:
zaten unla hamur yapılıyor
neyse, içli gözleme olmuş,harika görünüyor
 
OP
sadiye

sadiye

Admin
Admin
Katılım
4 Mayıs 2010
Mesajlar
60.971
Tepki
56.321
Puan
113
Yaş
42
Konum
Almanya
Bayat ekmegi islatiyorsun ve onu unla hamur haline getiriyorsun, baska malzemesi yok o yüzden.
Bence bir kere denemek lazim, nasil olur merak ettim.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst