Yeşil Ceviz Reçeli Kreç Kaymağında

sıladayım

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
15.208
Tepki
27.374
Puan
113
Konum
trabzon
ceviz-reçeli.jpg
Malzemeler:
  • 1 kilogram yeşil taze ceviz
    [*]1.5 kilogram toz şeker
    [*]1 adet limonun suyu
    [*]1 paket karanfil
    [*]Sönmemiş kireç kaymağı
    [*]1 su bardağı su
Hazırlanışı:
Yeşil cevizlerin dış kabuğunu eldiven giyerek soyun. 8 gün(her gün değiştirilerek) suda bekletin. Bol su ile yıkayıp kireç kaymağında bir gece bekletin. Yine bol suda yıkayıp 10 dakika kaynatın. Yıkama ve kaynatma işlemini 3 kez tekrar edin. Suyunu süzdürün. Cevize şeker ilave edip 1 gece buzdolabında bekletin. Ertesi gün 1 su bardağı su ile kısık ateşte koyulaşana kadar kaynatın. Limon suyu ve karanfilleri ekleyip 15 dakika daha kaynatın. Soğuyunca cam kavanozlara koyun. Kireç kaymağı: 2 avuç kirecin üzerine 3 litre su koyup karıştırın. 3-4 saat sonra kireç dibe çöker. Üstte biriken duru su kirecin kaymağıdır. Hazırlanan meyvelerin üzerini geçecek kadar bu suyu koyup yarım saat ile bir saat arası bekletin. Çok beklerse meyveler sertleşir. Daha sonra meyveleri bol suda 6-7 kez yıkayın. Not: Yeşil ceviz reçeli, olgunlaşmamış yeşil kabuğundan ayrılmamış ham ceviz tanelerinden yapılır. Yaş cevizlerin en geç Temmuz ayının ilk haftasına kadar toplanması gerekir

netten alıntıdır
 

*Hülya*

Daimi Üye
Katılım
19 Kasım 2008
Mesajlar
4.965
Tepki
6.519
Puan
113
Konum
Oradan
işte buna şaşırdım ceviz dış kabuğu olan o başbelası görülen yeşil,elelri boyayan cevizi içinden alıp dışını çöpe attığımız şeyyyy
ve reçeli:ates:
 
OP
sıladayım

sıladayım

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
15.208
Tepki
27.374
Puan
113
Konum
trabzon
Ve çok güzel oluyor hülyam denemeni tavsiye ederim annem çok güzel yapar bu reçeli:sila:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst