Yeryüzüne yolculuk

ilk_nur

Daimi Üye
Katılım
9 Aralık 2009
Mesajlar
32.413
Tepki
37.064
Puan
113
Konum
.....
Yeryüzüne yolculuk

69 gün önce göçük altında kalan 33 madenciden üçü yeryüzüne çıktı


560740_detay.jpg







Şili'de 5 Ağustos tarihinden bu yana toprak altında olan 33 madenciyi kurtarma operasyonu bu gece başladı. Madencileri kurtarmak için içinde bir kurtarma görevlisi ile birlikteyer altına indirilen kapsülle 69 gündür yer altında mahsur kalan 33 madenciden üçü Florencio Avalos, Mario Sepulvedan ve Juan Palma madenden çıktı. Madenciler, sağlık kontrolleri yapılmak üzere hastaneye götürülüyor.


5 Ağustos'ta meydana gelen göçük sonucu yerin yaklaşık 622 metre altında mahsur kalan diğer 32 madenci, özgürlüklerine kavuşmak için saatleri sayıyor. Şili Madencilik Bakanı Laurence Golborne, tüm madencilerin çıkarılma işleminin bir günü aşkın süreceğini belirtti.

Madencilere ulaşmak için sürdürülen çalışmalar sonucu açılan tünele içine yerleştirilen çelik kapsülün test aşamaları tamamlandı. Kapsülün 15-20 dakikada tünelden yukarıya çıkması, madencinin kapsülden dışarı çıkması ile kapsülün tekrar aşağıya indirilmesi için 25-30 dakika gerektiği ve başka bir madencinin kapsül içinde yerini alması için de biraz zaman gerektiği bildiriliyor. Yani bir madencinin yeryüzüne çıkması için gerekli olan sürenin 1 saat olduğu tahmin ediliyor.

Öte yandan 1'i Bolivya uyruklu 33 madencinin ailelerinin ve arkadaşlarının heyecanlı bekleyişleri sürüyor. Aileler madencilere nasıl bir karşılama yapacaklarını planlarken, madencilerin sağlık kontrolünden geçirildikten sonra aileleriyle görüştürüleceği belirtildi. Sağlık durumu iyi olmayanlar ise helikopterlerle yakındaki hastanelere kaldırılacak. Madencilerin çıkarılmasını takip etmek için bölgede yaklaşık bin gazetecinin bulunduğu da bildirildi.
ABD Başkanı Barack Obama, 33 madencinin sağ salim kurtarılması için dua ettiğini duyurdu. Obama, ''Tanrı'nın yardımıyla madencilerin evlerine dönmeleri için dua ediyoruz'' diye konuştu. Obama, madencileri kurtarmak için Şilili kurtarma ekipleriyle çalışan Amerikalılarla da gurur duyduğunu kaydetti.
 

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
Dün izledim haberlerde. Hepsi sağ salim çıkmış ne güzel. -hmm
 
OP
ilk_nur

ilk_nur

Daimi Üye
Katılım
9 Aralık 2009
Mesajlar
32.413
Tepki
37.064
Puan
113
Konum
.....
ariş karısından dayak yiyen varmıydı:kptmya:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst