Yeniyim. Dert ortağı olun bana :(

Katılım
29 Aralık 2014
Mesajlar
92
Tepki
68
Puan
18
Yaş
30
Konum
KahramanMaraş
Merhabalar arkadaslar. Benım kendımce bır derdım var, 9 aylık,gurbete evliyim. Ailemden çook uzagım. Yanımda bır tek eşim var. Eşimin ailesiyle mesefemız 1 saat. Evlenmeden önce bana ,ayda bır kere gıderiz dedıgı halde. Evlendıgımzden uzun zamana kadar her hafta gittik. Sonrasında ben ağladım ,her hafta gelmekten artık sıkıldım. Nolur benı de anla dıye.. Tamamm 2 haftada bır gelırız bundan sonra dedı. Uzun amandır 2 haftada bir gidiyoruz. Fakat ben yine memnun degılım. Çünkü eşim sözünü tutmadı. Onun gerekçesı şu oldu; biz ilçedeylz. Eşlmin tayininden ötürü. Aileside merkezde. Ben bu memleketı sevmıyorm. Bır de ısten cok bunalıyorm. Hafta sonu memleketıme gıtmek bana ıyı gelıyor. Halbukı aksamları cıkıp 2 saatta olsa çay ıctığım halde dıyor.. Buraya evlendıkten sonra alışacagımı sanmıstım. Ama alısılmıyormus meğer dıyor. Ee ben kaç, kmden geldımde elım memleketıne alıstm sen nıye alışamıyorsun dedm. Sen hep evlesın zaten,calısan benım ışımın ne kadar streslı olduğunu bılıyorsn. Bundan dolayı dedı. Yıne agladm üzüldüm. En sonunda 9 ayın sonunda, bu aksam dedı tamam o zaman şöyle yapalım,bır hafta,2 haftada bır gıdelım,bır haftada 3 haftada bır gıdelım. Tamammı dedı. Tamam dedımm. Ama cok aglattı benı @ yuzune karsı keske evlenmeseydm vs.. Bıle dedım. Boyle ıste. Dahada var anlatacaklarımda. İlk etapta sızı sıkmak istemedım arkadaşlar :(
 

bitter_im

Admin
Admin
Genel Yönetici
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
64.644
Tepki
53.687
Puan
113
Yaş
32
Konum
kocaeli
Merhaba hoşgeldiniz :hhhhhh:
Mesafeler ve hasret bazı taşları yerinden oynatabiliyor ne yazıkki..
Sabır işleri bunlar..
Eşinle severekmi evlendin ?
 
OP
L
Katılım
29 Aralık 2014
Mesajlar
92
Tepki
68
Puan
18
Yaş
30
Konum
KahramanMaraş
Evet kardeşim. Ben de öyle düşünüyorum. Ama biraz tez canlıyım sanırım. İşinin yoğunluğundan bana bir çicek almak dahi aklına gelmıyormus. Bu da beni sinirlendiriyor. Ben onun manevi anlamda hiç mağdur etmiyor hiçbir konuda. O bana neden bir çiceği çok görüyor diyorum. Ama bi şey alıcağım zaman,beğendiğimde alma demez. Fakat,eğer o alacağım şeyden evde varsa,bana hemen 'mÜsriflik yapma' der. Çoğu zaman beni kendi dükkana sokar. Der ne istiyorsan al dıye. ya da kendine almakiçin girmiştir dükkana. Bana alıcağın bır sey avrmı dıye sorar. Ben istiyorum ki kendi alsn glsn. :eek:fff:
 

Simge_01

Daimi Üye
Katılım
9 Aralık 2014
Mesajlar
427
Tepki
418
Puan
63
Yaş
33
Konum
İstanbul
Merhabalar lockam46 memleket hasreti çok normal bir durum özlemler farklı bir çevre farklı bir kültür.Eşinizle flört ederekmi evlendiniz bilmiyorum ama bazen hataları kendimizde aramamız gerek,kendimizle yüzleşip kendi hatalarımızıda kabul edip kendimizle barışık olmamız gerekki ayaklarımızın üzerinde sağlam duralım.
Biz kadınların en kötü huyudur kişileri başta olduğu gibi kabul eder sonra değiştirmeye çalışırız.Buradan ne demek istediğimi umarım anlamışsınızdır.Evlilik öncesi göremediğimiz sorunları yerden 5 metre yüksekte yaşıyoruz ya o analrda :) daha sonra sahiplenince sahiplenince görüyoruz.
Benim tavsiyem ya olduğu gibi kabul edeceksiniz yada çok esnek bir dille eleştirmeden suçlamadan zamana bırakıp onun hatalarını görmesini sağlayacaksınız ve bunu yaparkende asla ilişkinizi başkalarının ilişkileriyle kıyaslamadan yapacaksınız.

Size bir sorum var eşinizin ailesi yerine sizin aileniz yanınızda olsaydı siz farklımı davranacağınıza inanıyor olurdunuz gerçekten dürüstçe samimi bir cevap bekliyorum.:)
Kimse kimseyi kimsenin ailesini sevmek zorunda değildir ancak eşinle mutlu olmak istiyorsan sadece ailesine saygı duyman yeterli olacaktır.Birazda farklı düşünseniz tam tersini deneseniz:) Her zaman kendinizi bu konuda farklı farklı yenilemenizi tavsiye ederim ki siz göreceksiniz yaşayan sizsiniz.
Şunuda unutmayınız bir evde sorunlar dört duvar arasında olur ben hiç bir zaman için hiç bir sorunu tek taraflı dinleyip fikrimi belirtmeyi aslında sevmiyorum ama bilinizki bu sorunu bizim buradan önereceğimiz cevaplar asla çözmeyecek,siz çözeceksiniz.Hemde deneye yanıla :)

Lütfen mücadeleyi bırakmayın isyan etmeyin.Umarım herşey gönlünüzce olur bu tamamen birazda sizin sabır ve gayretinizle olacak bir durum.Ben nacizane fikrimi belirttim.

Sevgiyle kalın.
 
OP
L
Katılım
29 Aralık 2014
Mesajlar
92
Tepki
68
Puan
18
Yaş
30
Konum
KahramanMaraş
Öncelikle yazdıklarınız için bana zaman ayırdığınız içinb teşekküler. ALLAH Razı olsun. Sorunuza gelince,belki daha mutlu olabilirdim. Sebebi şu,ben eşimin ailesine gidince anne babasına yani çooook sıkılıyorumm. Çünkü kendileri sıcakk,konuşkan insanlar değiller. Tvye hepsi bir bakıyor sohbet muhabbet yok. Sıcak bir ortam yokk. Bundan dolayı ayaklarım hep geri geri gidiyor. Kendi ailem öyle değil. Çok sıcak ve konuşkandır. Onların yanında sıkılmam mümkün olmazdı . Belki bunlar çok basit nedenler olabilir kimi insanlar için. Fakat gurbet insanı çok duygusallaştırıyor ve hassaslaştırıyor. bu durumda kyınvalıdemın ve kayınpederim bana kendi annem babam gibi olmasını bekliyorum. Bunu onlardan göremeyince de hepp ağlıyyorum isyan ediyorum. Ve eşimden çıkartıyorum bütün hıncımı. O da Konusuyor konusuyor,en sonunda susuyor benım laflarım karsısıında. ve sonrada gözleri dolu bir şekilde benı dinliyor İşte bu durum benı dahada sarsıyorr :(((((((( Ama ben her zamn şunu istemiştim. Eşime de demiştim. Ne benim aileme yakın olalım ,ne senin ailene. O da evet. yakın olunca muhakkak sorunlarda oluyor. en azından ben kendi ailem için söylıyeyım. zamanında benım abimle yengemlede çok sorunlaryaşandı anne babam arasında dedi. Eltim kayınvalıdemle altlı üstlü oturuyorda. Eşim buna karşıbi insan. Ama diyorum bazen keşke Maraştan da uzak olsaydık,tıpkı Bursadan uzak olduğumuz gibi...
 

Simge_01

Daimi Üye
Katılım
9 Aralık 2014
Mesajlar
427
Tepki
418
Puan
63
Yaş
33
Konum
İstanbul
Arkadaşım estagfurullah nacizane önerilerdi sadece.Elbette yaşayan bilir.Eşinizden vazgeçmeyeceğinize göreki bu en doğru karar siz maalesef biraz daha özverili olmak zorundasınız.Bakınız beterin ebteri vardır neler duyuyoruz neler görüyoruz.Siznkisi çözümlenmeyecek bir sorun değil.Kimse kimsenin annesini kendi annesi gibi sevemez bu bir gerçek istisnalar tabikide vardır.Madem oraya gidince sıkılıyorsunuz fazla konuşmayı madem sevmiyorlar.Siz oraya gidince kendinize bir meşgale bulun,örgü örmek yada ne bileyim ilginizi çekecek başka bir şeyle meşgul olmak diyelim sadece biraz zamanın nasıl geçtiğini anlamamak açısından.Bunu bir görev düşünün gitmezseniz olmaz giderseniz siz gerilirsiniz inanın aklıma başka öneri gelmiyor :) bu konuyu sanırım biraz takıntı haline getirmişsiniz ne dersiniz.Yaş olarak sizden büyükler elbette sizi anlayamazlar buna kültür vs vs eklenebilir.Hayatı ne kendinize ne eşinize zehir edin bence.Yaratan belki bizleri sınoyordur ne olur isyankar olmayın bu öyle ağlatıp kendini mahvedecek kadar büyük bir sorun değil.Siz kendinizi oralarda yalnız hissettiğiniz için böyle davranıyor olabilirmisiniz.Ben başka bir öneri gelmiyor aklıma.İnşallah 2015 sizin yılınız olur,herşey gönlünüzce olsun.
 
OP
L
Katılım
29 Aralık 2014
Mesajlar
92
Tepki
68
Puan
18
Yaş
30
Konum
KahramanMaraş
Evet baya takıntı haline getirmiş durumdayım şu an. Hep bunun tartışması oluyor desem abartmış olmam herhalde... Az önce de oldu çünkü. Bu haftada gitmeyiverelim işte dedim. Artık çok bunaldım gitmemz lazım dedi. Çından sonrakı haftada eniştesiyle bi para mevzusu vardı onun için gidicez öyle dedi . Yani ayın 10 U oluyor. Tamm sen gidersin işini halledersin gelirsn dedm B'nde öyle düşünüyorum zaten yine bı arıa çıkartırsan diye düşündüm cuma giderim c.tesi gelırkn dedi. Yalnz kalıyorsun galiba dedim, bu düşüncenize gelince şunu söyliyeyim ben ne zaman Maraş'a kayonvalidemlere gitsm orda kendimi çoğu zaman yalnız hissediyorum zaten. Birde eşimin bu konuda beni anlamaması üzüyor ne var bu kdr sıkıntı yapıcak anlamıyorum dıyor . Oysa ki bnim eşim gurbette alışana kadar böyle davranması normaldir demiyor dağ vermiş olduğum tepkimi yargılıyor. Bir de eşim bana çiçekler, yüzükler, ufak tefek hediyeler alsa ben eşine karşı daha da ısınırım belkisr ona böyle davranmam. Kayınvalıdemlere karşı benimde içimde her ne kdr soğukluk olsada sevgide göstermeye çalışıyorum saygıda. Bnm eşim memur olduktan sonra parasını kendi kazandı kendi ona buna borçlandı kendi birikim yaptı ve eşyalarımızı da kendi aldı ne bnm ailem biraey yaptı ne kyınvalıdemler. Esim bastan anneme dedi zaten anne sen sadece kızını bna ver bn sendenbaska bi şeyi istemiyorm her seyı bn yapıcm dedi ve fazlasıyla yaptı. Kndi ailesinde resti çekti babası 2 sene snra olan düğün B'nde o zaman yardım ederim dedi ama esim hyr baba Bursa'ya gıdelm ve kızı isteyelım bn her seyı yapıcm siz karışmayın dedi. Nişan gldi çattı bna bor bılezık kelepçe vs bıle takmadılar sadece nışan yüzüğü oka . Yetmedi düğünde set takımından sadece kolye ve küpe 2 bilezık taktılr o 2 bılezıgıde snra kolumdan maddi durumlarının ıı olmadığıno bu bılezığıde borçlanarak yaptıklarını soyledıler ve istediler. Bnde verdim tabıkı. Düğünde takılan 15 tane küçük altının hepsini aldılar bize 4 tane verdiler . Babası eşime sordu bo sıkıntı sorun olmaz demi oğlum diye, eşimde sen bilirsin bana nolacak dedi eşimde ses çıkartamadı onlarda em suçlu hem güçlü utanmadan aldılar her seyı. Bnm annem kınada takılanların bir kısmını yani 500 lira getirdi bize geldiğinde eşime verdi .. İşte sözn kısasını şu kı bnbiraz bu yaşanılanlardan çok etkılendim zamanındabi de üstüne. Gurbetçilerden eklenince bu çığ gibi büyüdü B'nde sinir yaptı eşime karşıda ailesine karsıda...
 
OP
L
Katılım
29 Aralık 2014
Mesajlar
92
Tepki
68
Puan
18
Yaş
30
Konum
KahramanMaraş
Evet bakıyorum zaten. Ama hemen etkileniyrum her şeyden hepsi bu. Yoksa olumlu yanları daha fazla evliliğiminde,eşiminde ..:sirin::eek:fff:
 
OP
L
Katılım
29 Aralık 2014
Mesajlar
92
Tepki
68
Puan
18
Yaş
30
Konum
KahramanMaraş
Sevmesem bu memlekette bir dakıka durmam. Beni burada tutan tek kutsal şey Sevgimdir..Herkes duzene girecektir zamanla.. dıyor. Ben de ama ne zamann ??! dıyorum. Sıkıntı,stres yapıyorum çok. !
 

bitter_im

Admin
Admin
Genel Yönetici
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
64.644
Tepki
53.687
Puan
113
Yaş
32
Konum
kocaeli
Kendi kendini sıkma oluruna bırak canımcım :utan:
Elbet bir yolu bulunur eşinede yüklenme bence :confetti:
 

Simge_01

Daimi Üye
Katılım
9 Aralık 2014
Mesajlar
427
Tepki
418
Puan
63
Yaş
33
Konum
İstanbul
Eşinizide çok seviyorsanız bu konuya biraz esnek bakın derim.Size söyleyebileceğim son şey ; maalesef ailesi ve eşi arasında kalan erkeklerin toplummuzda görüyoruz kaçış yollarını.Bunalıyorlar ve yeni aşklara yelken açıyorlar.Arayış içerisinde oluyorlar.Zaten zamanla laçkalaşan evliliklerine buda güzel bir bahane oluyor.Bir an önce bu kadar basit ve gerkesiz sorunlarla boğmayın ne kendinizi ne etrafınızdakileri daha sonra çok büyük sorunlarla mücadeleye gücünüz kalmaz.Umarım size anlatabilmişimdir ne demek istediğimi.

Sevgiyle kalın.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst