Yeni Trend Aqua Spinning

Es_se

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
25.367
Tepki
22.495
Puan
113
Yaş
40
Konum
istanbul
Yeni Trend Aqua Spinning

Aqua Bisikleti, havuzda spor yapmayı sağlayan son yenilik.. Özel bisikletle yapılan egzersizde, bisikleti suya yerleştirmek oldukça kolay.. Suya dayanıklı malzemeden üretilen bisiklet, havuzda, termal suda veya denizde kullanılabiliyor. Sudayken ileri veya geri doğru pedal çevirebiliyorsunuz.

Vücudunuzu şekillendiriyor
Egzersiz sırasında su masajı, bacaklarınızın ve kaslarınızın hareket etmesini zorlaştırırken, kollarınızın ve karnınızın sıkılaşmasını sağlıyor, kalbinizi ve ciğerlerinizi güçlendiriyor. Su bisikleti kullanmak için yüzme bilmeseniz bile imranilecek bir vücuda sahip oluyorsunuz. Diğer bir yararı ise, kısa sürede zayıflamanızı sağlayan yavaş ancak etkili bir egzersiz olması.. Hatta kalp atım hızını % 15 - 20 düzenliyor. Eski bisikletlerin mirasçısı olan su bisikleti, karekteristik özelliklerine sahip.. Basit bir aerobik çalışması olmasına rağmen kilo almayı önlüyor.

Selüliti azaltır, oluşmasını önler
Suyun masaj etkisi sebebiyle selülite bağlı güzellik ve estetik sorunlarını azaltıyor. Kısa sürede kaslarınızı güçlendirip geliştiriken, vücudunuza kısa sürede daha zayıflıyor ve şekil kazanıyor. Su bisikleti egzersizlerinden sonra, diğer
sporlardan daha az ağrı ve incinme sorunu yaşanırken, laktik asiti azalıyor.

Spinning aksesuarları..
Su bisikleti ile çalışırken yanınızda su bulundurmak sıvı ve mineral dengenizi ayarlamanızı sağlar.
Suda rahat hareket edebilmek için sportif bir mayo giyebilirsiniz. Dizlikli likralı bir şortla daha kolay ve rahat hareket edebilirsiniz.
Ayaklarınıza havuzda giyebileceğiniz ve pedal çevirirken rahat etmenizi sağlayacak bir ayakkabı veya küçük paletler giyebilirsiniz.
Aqua spinning nasıl yapılır?
Aqua spinning dersleri basit ancak effor sarfetmenizi sağlıyor.. Genellikle grup çalışması yapılıyor. Gruplar kadınlı erkekli 15 kişiden oluşur. Hareketler müzik eşliğinde yapılır ve bir dakika da 60 sağ ve 60 sol pedal olmak üzere toplam 120 pedal çevriliyor. İlk 10 dakika eller direksiyonun üzerinde oturağa oturup kalkarak ısınma hareketleri yapılıyor. Hareketler yavaşça artırılıyor. Sonraki 30 dakikada amaç, baldır, kollar, karın ve sırtı hareket ettirmek.. Son 5 dakikada da 110 / 180 cm derinliğe kadar ayarlanabilen Aqua bisikletinde çalışırken suyun seviyesi göğüs veya pelvis yüksekliğinde olmalı.. Eğlenmek ve sonuçlarını görmek için eğitmeni takip etmeniz ve eğitmene uymanız yeterli.. Sıkılaşmayı korumak için bisikletin üzerinde ya da havuz kenarlarında ayakta duruluyor.

Dikkat: Su bisikletini hızlı bir şekilde durmaksızın çevirmeyin. Bu kısa süreli yüklenme zaman kaybettirir ve yavaşlatır. Bu bisikletle sabit viteste durmaya benzer. Bu acemiliğe düşmeyin..

alıntıdır
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst