Yaz Pilavı
MALZEMELER
1 kase pirinç
1 kase bakla
3 enginar
1 adet kuru soğan
1 çay bardağı bezelye
1 çorba kaşığı tereyağı
sıvıyağ
tuz
üzeri için:
1 tutam dereotu
2 sap yeşil soğan
Pilav tencerenize tereyağını ve biraz sıvıyağı koyun. Üstüne küp,küp doğradığınız enginarları ve kuru soğanı ilave edip soteleyin.Daha sonra iç baklayı ve bezelyeyi ekleyin.Sıcak suyunuda ekleyerek 10 dakika pişirin.Üzerine yıkadığınız pirinçleri ekleyin. Tuzunuda ekleyip suyunu çekene dek pişirin ve dinlendirin. Daha sonra önceden ince, ince doğranmış soğanları ve dereotunu ekleyip karıştırın.Pilavınız servise hazırdır.
alıntı