Yarışmada İkincilik aldığım MeyvalıÇikolata soslu Kekim

sıladayım

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
15.208
Tepki
27.374
Puan
113
Konum
trabzon
attachment.php


Yarışma kızımın doğum gününe denk geldiği için onun doğum günü için yaptığım pastayla katılmışdım merak eden arkadaşlarım olmuşdu M ve D ismi kimin diye Kızımın adı MerveDeniz olduğu için onun isimlerinin baş harfleriydi yarışmada bana oy veren vermeyen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum canımcımlarım:utan::utan::utan:

Çikolata Soslu Meyvalı Pasta

Pastamızın pandispanyası için malzemeler:
5.yumurta
5.Kaşık Şeker
5.Kaşık un
1.Paket kabartma tozu ve bir paket vanilya

Pastamızın Diğer Malzemeleri:
2.Litre süt
1.Paket kremşanti
1.yumurta 3.kaşık un 3.kaşık nişasta 2.kaşık kakao
1.kase şeker.
1.paket çikolata sos ve Bitter çikolata
Meyva olarak iki adet muz bir adet kivi 1adet armut.
1kase yeşil fıstık

Pastamızın yapılışı:
Pandispanyamızı yapmak için 5 yumurtanın önce akını ve 5kaşık şekeri mikserle kar haline gelinceye kadar iyice çırpıyoruz daha sonra yumurtaların sarılarınıda ekleyip çırpmaya devam ediyoruz yumurtalar özleşdik den sonra 5.kaşık unumuzu da ekleyip tahta kaşığımızla havalandırarak karıştırıyouz kabartma tozunu ve vanilyayı da ekledikden sonra tahta kaşığımızla iyice karıştırıyoruz yağlanmış dikdörtgen borcam kalıbımıza döküp 170 derece ısıttığımız fırında 30 dakika pişiriryoruz.

Pastamızın kreması için 1litre sütün içine 3 kaşık unu 1yumurtayı ve şekeri ve kakaomuzu ekleyip çırpıcıyla çırptıkdan sonra ocağımızda kaynayana kadar pişiriyoruz soğuması için bir kenara bırakalım ayrı bir tencereye 2buçuk bardak sütü ve çikolata sosunu ekleyip kaynayıncaya kadar pişiriyoruz kaynayan sosumuzun içine bir paket bitter çikolatamızı katıp erimesi için karıştırıyoruz.

Şantimizi şanti kabımıza katıp içine 2bardak sütü ekleyip iyice çırpıyoruz

Şimdi pastamızın yapılışına gelelim.
Pandispanya kekimizi üçe bölüyoruz alt katına kremamızı sürüp muzumuzu ve armutlarımız diziyoruz muzlarımızın üzerine yeşil fıstıklarımızdan serpiyoruz kekimizin ikinci katını ekleyip yine muzumuzu ve armutlarımız diziyoruz yine üzerine fıstıklarımızdan serpiyoruz kekimizin son katını da ekledikden sonra kremşantimizle birlikde güzelce kaplıyoruz pastamızın üzerini kivi ile süsleyip şanti torbamızla yaptığımız kalp ve kare şekillerinin içine çikolata sosumuzdan döküyoruz.Afiyet olsun
 
OP
sıladayım

sıladayım

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
15.208
Tepki
27.374
Puan
113
Konum
trabzon
Teşekkür ederim Lilavım:utan::utan:
Sen artık hep burda ol ben sana yenisini yapıp yollarım tatlı hamişim benim:utan::utan:
 

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.297
Tepki
83.535
Puan
113
Konum
İstanbul
Ellerine kollarına sağlık sılam kızınada bu pasta kadar tatlı bir hayat dilerim:utan:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst